Monday, December 14, 2009

Lawatan seorang Genius ke Melaka

Semalam...

Gila happening hidup aku sekarang kan? Asek cerita pasal hidup hari hari sahaja. Mula lah Darkk cemburu. Heh.

Baiklah. Semalam, seorang kawan lama aku datang. Satu sekolah dengan aku dulu. Sekolah menengah. Aku tak tau samada dia terlibat atau tak dalam insiden ini. Tapi yang pasti dia hebat.

Ini bukan biasa biasa punya hebat. Dia punya hebat, mencapai tahap dewa dewa juga. Memang rare. Bermata sepet dan bergaya rare, dia aku lantik sebagai doktor peribadi aku nanti. Heh. Macam tu punya yakin aku pada kawan aku yang sorang ni.

Punyalah genius mamat ni, dia dapat tajaan Petronas tanpa perlu tunggu result SPM keluar. Heh. Pakai result Percubaan SPM je. Bukan Trial Negeri. Trial SPM Negeri Petronas tak pandang langsung. Ni Trial SPM SBP. Maha Cilaka punya susah, aku siap ada 2-3 paper dapat D lagi, dia buleh pakai Result Trial ni pegi mintak Petronas taja dia pegi Australia, Apa Cer beb!?

Lepas tu, dia ambil FastTrack Medic. Ini bukan main main beb. Ini kira hampir Legend. Sebab lepas batch dia,Petronas dah tak open lagi tajaan ni untuk awam.

Dan nak menjadikan dia lagi Legend, Petronas hanya ambik 4 orang sahaja daripada ntah-berapa-ribu pemohon. Dan dia dapat. Dan dia kabor ke aku tadi, 2 orang daripada 4 orang tu Petronas dah save untuk anak-anak pekerja dia. So, secara teorinya, 2 daripada ntah-berapa-ribu pemohon. Melampau.

Dan dia ambik Medic FastTrack. 5 tahun sahaja. Masa aku terkedek kedek tengok result Matrik aku jahanam, dia dah tahun pertama amik medic. Menjadikan dia bakal grad sama dengan aku. Mana ada doktor dalam batch aku grad sama dengan engineer?

Sekolah yang sama, cikgu mengajar yang sama, persekitaran yang sama, kawan kawan yang sama dan hasilnya? Seorang Genius.

Aku? hoh.




Ya. Ini entry puji puja kawan.






p/s- sorry Mapet kalau kau marah..i just feel the need to jot this down bro. Thanks for your thoughtful visit. Do come again.

24 comments:

jimah said...

ade org mmg genius.. x ya stadi lebey2 pown xpe.. mungkin dye salah srg kowt...

ezzati said...

mmg genius la kwn ko tu...

Lifesaver said...

mmg superb!

Masy said...

bapak segala genius!

ko?

Nani Aziz said...

genius bai... kau sekolah mana ye?

macha_sezs said...

jimah,
mungkin..mungkin..




ezzati,
yup!





lifesaver,
hohohoo~




masy,
err...sikit lagi nak jahanam. hahaha~






nani aziz,
aku..err..sekolah sains teluk intan.

mapet said...

salaam..

amirull!!!

adoyai...rezeki Tuhan, bro. =)

ko pun, yg penting, usaha..

syukr & give back to the community.

miEz haNeM said...

wa..
ko ade doctor peribadi kah??
sanagttt tip top!
hahah:)
aku tau ko bergurau:)

tasekM said...

ko pun tak kurang hebat juga kan.... saje maleh nk ngaku....

:)


.

kaxx said...

oh. ingat kau cerita pasal aku.

Razman said...

aku ke kawan ko tu?

i'msosupernotcool said...

thanx puji aku bro..
aku xla hebat sgt..
bese2 je..


haha..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

puji kawan...?

mesti kawan belanje makan kat mapley 7 hari 7 malam

hehehhehe

Nani Aziz said...

oooo... hebat jugak la kau. kau batch yang baru lps spm ni ke?

cik doe=) said...

seperti mapert..haha

macha_sezs said...

miez hanim,
ada! bakal ada...

hahaha~






tasekM,
takde ape pun yang hebat kak oi~






kaxx,
kau?kau siapa?

heh.





razman,
ya!anda lah yang kami cari!!

hahaha~





i'msosupernotcool,
hahaha.ko bukan ke super not cool?

semua yang aku ceirta ni cool. so mana mungkin kau kan?

hahaha~







yanie,
ada sesetengah orang tak perlu belanja aku segala untuk aku puji...


tapi ko kena.

hahaha~
bila nak belanja main air kat tasik putrajaya tuh?





nani aziz,
hahaha..mudanya aku. aku ni dah nak grad dah la tahun depan...





cik doe,
memang mapert.

oh.termengumpat kau juga malam tu.

hehe~ampun~

siggplus said...

jgn la puji2 aku melebih..pink dah pipi aku ni

phish said...

ak knal mapet ni..hahaha..

jo said...

aku dulu kalo tak jadi kakak jaga makmal kompiter mesti aku dah jadi doctor.

|yanA Azizi| said...

tadi aku dah post comment. apesal die tanak kua??.=(

Mr. HFH said...

darkk whether ke cemburu ngan ko....
hehehehe....
bdk genius tu aku ker.....
hmmmmm....

larasephia said...

sume org pn genius what. tp tahap kegenius-an stiap org x sama kot. pastu rezeki pn dlm bidang lain2 gak bg tiap2 org kan. kamu xbleh jd doctor jd la lawyer ke..menteri ke.. takpon jd cekgu cm saye nie. cool taw dak jd cekgu ni. banyak cuti. keje 5 hari seminggu ja. hahaha jgn memain. hehe :P

Nani Aziz said...

o ye ke macha? aku ingat kau muda lagi. tak berapa muda dah la ni? mahahaha!

gadissebelahpintu said...

sape mapet?

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..