Friday, November 6, 2009

Reviu : This Is It ; Eksperimentasi Tulisan

Lihat, kalau kau boleh dengar lagu System Of A Down dengan volume penuh dan earfon cucuk dalam-dalam, anda melalak sama sama dan akhirnya tertidur sampai terlepas Maghrib, itu tandanya;
  • kau perlu tunaikan Maghrib kau dahulu
  • kau patut pergi release-kan tekanan kau.

Dan kemudian, kau pun pergi ke bilik kawan, dan pinjam motor beliau, JGQ XXXX. Cucuk kunci, santak starter, pulas minyak.

Oh.Helmet jangan lupa. Saman menanti.

Kemudian. Kau lalu di jalan raya. Tujuan kau lurus, tapi perlu menempuh dua(2) Trafiklaik. Nampak bangunan berlabel MelakaMall, kau pun parkir lah. Naik lif, pergi atas sekali. Situ letaknya layar putih yang besar-besar. Kalau gulungkan dan bawa naik JGQ pun, belum tentu kau boleh bawa, getus hati kecil kau.

Tapi tujuan kau bukan mahu mencuri layar putih itu. Tidak berguna pun.

Kau mahukan kertas kecil bercetak bernilai Sembilan RinggitMalaysia.

Sementara tunggu, kalau mahu, kau boleh makan di Mekdi yang baru dibuka di situ. Tapi ramailah manusia. Yang buat macam bilik 'study-bersama-awek' juga ramai. Entah apa yang masuk di tengah-tengah kebisingan itu, jangan tanya mereka. Hu-Ha sahaja yang lebih.

Cukup 11.45 malam, kau masuk dewan berlayar putih besar itu. Kau duduklah. Jangan cari pasal dengan berdiri. Mahu kena baling dengan botol air mahupun mercun.
Silap. Itu hanya di stadium bola.

Dan kau pun tontonlah. Seorang- Seorang.






Dan kalau kau macam aku. . . .


.
.
.
.
.
Kau akan pulang dengan senyuman.




p/s- yup. aku cilok gaya tulisan orang lain. ampun!!






People always told me be careful what you do Don't go around breaking young girls' hearts -Billie Jean,1982.

13 comments:

Darkk said...

Hoh. Orang pertama.

kaxx said...

kedua. hoh

siggplus said...

ketiga

suya said...

keempat;p

macha_sezs said...

ke empat.

cis.

helomynameisjaye said...

beat it!kelima..kahkahkah

macha_sezs said...

ah Jay!

ko nomo nam.
hahaha~

Lifesaver said...

best ke

macha_sezs said...

macam saya cakap la kak..kalau minat macam saya..best la....
..
.
.
.

kalau tak minat. mau setengah cite dah keluar panggung.

ja amran said...

menariks!

jo said...

sweet giler la brader ni layan movie sorg-sorg...keh.keh.keh..

kenwooi said...

i havent watch it also.. =P

kenwooi.com

chokio_nia said...

aku bace ulang2 stil tak paham..speed otak aku maken lambat ke??Adeh..

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..