Saturday, October 10, 2009

Look, I don’t mean to be judgmental

Ingat lagi pasal test yang aku cakap akan buat toyol gila babi aritu? Guess what, aku tak buat langsung. Sementelahan aku kagum dengan diri sendiri (ape fongsinya sementelahan tu aku pun tak tau), aku melangkah ke dalam bilik kuliah di mana aku akan mengambil test tersebut.

Macam biasa, lepas masuk kena la sembang lebih kurang dengan orang sebelah. Tanya kot-kot dia boleh jawab ke tak agak agak..toyol tebal mana ke..esok nak tengok Papedom ke tak... Tapi tiba-tiba,

No more talking in here hokkey~

Suara siapa yang biadab sangat tegur satu kelas aku yang sedang berbual sopan? Aku belum start tiru lagi la.

Owh.seorang awek muda berselendang menegur dengan pitch yang tinggi. Pensyarah muda aku rasa.
Lawa.

Tapi menjengkelkan. Aku usha. Dari dada atas ke bawah

Ini test malam laa, tak payah la nak bermekap bermaskara segala.

ha.kan aku dah termengumpat on the spot. berkebaya coklat dan berkain jarang, beliau menyerahkan kertas soalan. aku dah mula tersenyum senyum. orang macam ni memang aku suka sangat buat bahan.

lawa. tapi berlagak. semedang nak speaking.

muka dia plak memang muka melayu. tapi bergaya ala2 datin. Selendang mahu tutup ubun2 sahaja. Wannabe Siti Nurhaliza gamaknye.

sambil jawab test yang ntah ape2 tu, aku dah mula terbayang nak tulis pasal dia dalam blog aku. lagi la aku tersenyum senyum sendiri. Smug kata orang putih. tiba-tiba dia datang sebelah aku.

why do you smile and smug?

aku tenang. Tarik nafas, baru jawab.

oww..izit wrong?

senyum paling manis aku bagi. kalau Aima tengok pun hilang gila dia kat Paiseh.

dan dia pun terbeli senyuman aku. berbalas senyuman dan dia berkata dengan nada manis,

no...but you..

ok. thank you.

terus aku pandang kertas soklan aku.

















hehh. ada bakat jadi Chuck Bass juga gua ni.



once you forget that you are Blair Waldorf, remember that i'm Chuck Bass. And I love you. - Chuck Bass, Ep 4, Season 3















p/s-aku malas nak ulang. tapi aku tau ramai akan tanya nanti. merah tanda lecturer tu bercakap. hijau tanda aku bercakap. hijau + italic tanda aku cakap dalam hati.

12 comments:

PAP said...

perrrhhh ko bjaya mencairkan awek akak lecturer ko siot..cayalah...bg la tips..hehehe

paiseh said...

sementelahan kenapa semedang petik nama gua buat sampel..?? baba!!!

eyemeroll said...

asyik2 ko jumpe awek cun je..
ni yang aku jelez ni..

aritu gmbr awek kat pesta konvo ko x share lg..hehe

hafizi hj.zainal said...

pervert....(kete prof balkish kpd saadom)

kecik said...

aku suka kau menggunakan contoh paiseh. muahahha

lagi satu. kau? chuck bass?

muahahahhahahahahahhahahahhhhhhhhhhhhhhhh

jo said...

ekstensial Sial...

HazirahMahadzir said...

kalau bulih like entri ni,aku rasa awal2 lagi PAISEH dah like.

=))

|yanA Azizi| said...

pegh, tak leh bla ni. lect pun nak test market gak ke.!

macha_sezs said...

PAP,
awek akak lecturer? macamana tu?

hahaha~

usaha rajin, betul cara, ikhlas hati, pasti berjaya.

hahaha~

paiseh,
hahaha. apsal nak tiru jugak gua punya sementelah tu?

eyemeroll,
ko percaya sangat la dakyah darkk tu.

piji,
lepas tu dia mintak maaf balik tahu?

kecik,
aku boleh cakap bisik-bisik ok~

hahaha~

ok.aku tipu.

jo,
memang sial.

azie,
wahaha. takde mana nya dia nak berterima kasih kat aku.

yana,
ni namanya kenekan orang, bukan test market ye syg~

[a.m.o.i] ™ said...

aku tak nak komen pape pasal entri neh. aku hanya singgah membaca ;p

Lifesaver said...

lecturer ko tu minat kat ko la tu

♣haNie♣ said...

tang mn nk like entry nih..
mcm kena plk paiseh jd sampel..
hahahah~~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..