Friday, October 2, 2009

tak sabar menunggu hari rabu tengahari

Aku dapati semenjak dua tiga menjak ni, tulisan aku lebih berat ke arah mendayu dayu. Paiseh makin galak perli2 aku. Nanti aku cakap perangai macam orang takde Persona dia marah. Malas aku nak ambil kisah orang macam ni. Darkk pun selalu perli perli aku. Tapi macam biasa, kata2 Darkk tak perlu kita ambil berat, separuh gila jadinya nanti. Dia memang pesen cakap tak lalu ikut otak.

Ingat lagi lecturer aku yang ini? Dan ini ?

Di sebabkan perangai luarbiasa yang diamalkan oleh beliau, maka berkuatkuasa selepas cuti raya yang lalu, beliau telah diberhentikan.....ke dia yang berhentikan diri sendiri. Aku kurang pasti. Apa yang aku pasti adalah kata2 pensyarah yang menggantikan beliau..

“He’s no longer with us.....in UTeM “

Pensyarah yang baru ini menegaskan beberapa kali dalam nada yang secara tidak langsung bahawasanya pensyarah lama ini menyusahkan. Ajar tak ikut silibus. Kedatangan tak tahu nak ambil. Mid term test tak reti nak buat.

Aku tak kisah. Tu masalah korang.

Tapi masalah aku sekarang adalah aku terpaksa sumbat sembilan kuliah yang aku tak pernah belajar untuk di jadikan test minggu depan. Dah la 100 peratus fakta. Apekejadah kepala hotak aku nak hafal banyak macam tu ?

Ini mencabar kewibawaan aku dalam mencipta toyol terhebat alaf ini! Hehh.

Dan aku juga kurang setuju dalam beberapa cara yang lecturer baru ni ajar. Mari lihat contoh :

Subjek ini adalah mengenai pengurusan projek. Mengikut ajaran pensyarah ini, salah satu cara untuk mendapatkan projek adalah dengan mempunyai reference yang hebat.

Tandatangan Najib misalnya.

Bodoh. Sistem yang sedia ada dah sedia rosak. Sila jangan rosakkan lagi. Aku tau bende ni maha berleluasa. Lobi, Kipas, Pencacai, Bodek. Mereka ini perosak sebenarnya. Tapi mereka tetap lahir juga. Kenapa ? kerana tiada kesedaran dari awal. Dari awal tu dari mana ?

Dari kami. Pelajar.

Aku tak nampak kenapa perlu buang seorang yang lain dari yang lain cara pemikirannya untuk seorang yang lebih ......lebih......






Ah.sebelum blog aku bertukar menjadi blog maki hamun lecturer lagi..

...dan sebelum kawan aku paling alim dalam kelas tegur

pergh.boleh tahan jugak kau maki pensyarah dalam blog ko eh macha

....baik lah aku berhenti.










pagi tadi mula2 aku nak beli kosmo. tapi terbeli metro plak. ahahah~

ha.ada la nak ngumpat aku tuh.

19 comments:

Lifesaver said...

ko perempuan ke macha???kuat bergosip!

macha_sezs said...

lifesaver,
siapa cakap lelaki tak reti gosip?
wahaha~

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

pergh...lcturer-kaki-kipas...same la macam senior-kaki-kipas kat opis aku nie.. hahahah

Darkk said...

Hahaha. Macam celake jugak Lecturer baru tu.

Dateline Assigment, Kuiz, Test pada satu tarikh. Kewl kan?

Tapi aku belum jumpa dia lagi. Macam biasa, kelas itu layak diponteng.

sobizzare said...

Dalam banyak-banyak cerita, saya paling tertarik dengan gambar yang paling bawah tu.. pengakuan saya masih anak dara.. ahahah..

sobizzare said...

Dalam banyak-banyak cerita, saya paling tertarik dengan gambar yang paling bawah tu.. pengakuan saya masih anak dara.. ahahah..

eyemeroll said...

heh..dh lame aku tak bace gosip..
x sangka plak kat blog ni ada gosip..hehe

Pengakuan saya anak dara.haha..xleh blah btol...

btw macha..new website:

www.photoshopcreation.com

[a.m.o.i] ™ said...

ko baru 9 kuliah. dulu nak mid term test sekali 11 kuliah dia soh hafal sampai muntah. at the end aku atr paper kosong. ngat aku akan hafal. dh ah masa lecturer class ckp bab lain masuk then 2ka lagi. 2ka lagi. last2 ckp 11 kuliah yg tandanya 11 bab! damn.

jo said...

gua pun masih anak dara jugak...
ilek je tak keluar paper...

♣haNie♣ said...

nk tumpang ngumpat sekali...

hahahah~~

macha_sezs said...

azizee,
ada rasa nak bunuh diorang tak?

sob,
anda fasha sanda??

eye,
that site awesome dude!!

amoi,
hahaha. tu la sebab aku tanak masuk mmu dulu.

hahaha.

jo,
err...lu konfiden lu dara lagi?

hahaha

hanie,
tak de hal!

aku dengar lisa surihani minat kat aku. yeke?

bwahaahaa~~

suya said...

gamba last...ewww

ahahha macha kuat gosip

helomynameisjaye said...

saya masih anak dara yo, saya masih anak dara yo *rapping*

Fadh said...

ye ke dara? meh sini gua nak cuba test try...

Darkk said...

babi, komen aku tak reply

Ahmad Azrin Aziz said...

gua syok lu kena makan kismis doa banyak banyak.. kalau boleh time makan nasi tu, gaul dalam nasi nasi tu sekali..

InsyaAllah dapat ingat semua..

Si Aizuddin said...

lecturer mmg perlu di umpat.
wahahaha. itulah perangai aku

pari pari syurga said...

tajuk n3 je ade kena mengena dgn akak...

ceetttt....
kensel kang...



hahaaha....

macha_sezs said...

suya,
lawa okkk~

jay,
sila braid rambut dulu. wahahaha~

fadh,
over my dead body dude!

bwahahahahahaha~

darkk,
sori.sori.tak sengaja. wahahaha.

test dia malam tau. cool+.

ahmadazrinaziz,
wow.sampai jadi lauk?

gua bajet orang arab pun tak buat macam tu.

haha~

aizudin,
perangai saya juga.
lalala~

pari2,
hahahahaha..

akak gedik.



.
.
.
.
akak tasik yang cakap.bukan saya. hahahaha~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..