Saturday, June 6, 2009

tu dum dum tu-dum! tu dum dum tu-dum!

sfx : tu dum dum tudum! tu dum dum tudum! (pastikan ianya dalam bass pekat)

tak perlu tanya kenapa aku suke cerita ni. grafik hebat. jalan cerita berkembang dengan mapan serta jitu. dialog menarik. tiada kelucahan.

cukup sesuai untuk kanak2. blind kalau nak bawak anak pun tarak hal. cuma jangan bagi anak lu menangis. mau ade yang baling coke cup tu kat lu.

untuk menonton cerita ini. pastikan panggung yang anda nak pegi tu mempunyai speaker yang mantap secara penuh. kalau mantap separuh2 macam MBO, lupakan aja. pastikan juga anda memilih seat yang sedap2 mata supaya tak perlu mendongak. juga tak perlu la nak bawak awek sekali. di khuatiri anda pula yang membuat wayang. macam orang depan aku tadi.ceh~!

oke. cerita ni tak terlalu berat untuk difahami macam Malaikat dan Syaitan. Lagi2 kalau anda penggemar setia cerita ini. tapi kalau sesiapa tak pernah menonton..isokei~ anda masih mampu enjoy cerita ini.

cerita bermula pada tahun 2018 dimana robot2 Skynet telah melakukan peng-kiamat-an pada bumi. menyerang seluruh bumi secara besar2an dan manusia di ancam kepupusan. manusia mula hidup seperti tikus dengan menjadi pen-rebel yang cuba memusnahkan Skynet.

jikalau saga yang sebelum ini memperlihatkan Terminator2 yang canggih manggih, kali ini tiada. kalau ada pun cuma satu. pada zaman ini, Terminator paling canggih adalah T800, watak yang dipegang oleh ArnolSusahNakEja dari dulu sampai sekarang. Jangan risau. kali ni dah tak nampak dudu beliau seperti dalam Terminator first.

jangan tanya aku dudu tu ape.

makanya, misi kali ini adalah untuk menyelamatkan bakal bapak John Connor. kenapa aku kata bakal bapak? tu korang kene tengok cerita yang dulu2. tapi jangan risau. tak perlu nak mengkaji bagai~ apa yang korang kena faham, dengan menyelamatkan Kyle Reese, dunia akan selamat. simple bukan?

bla bla and bla bla, cerita ni hepi ending.

robot motor itu buat aku rasa amat geram. bangsat betul brake die.

untuk IMDB, aku kasik 7.5.
it was waaaayyy~~ better than its previous, T3. christian bale tetap membawa watak dengan ok dan beliau tak perlu buat suara garau+serak macam masa beliau pakai kostum batman.

ekceli. aku nampak beberapa flaw dalam cite ni. aku tatau la ia nya kebetulan atau disengajakan. tapi pada aku nampak macam flaw.

first, cara connor bagitahu orang ramai tentang kewujudan Resistance, ianya hampir sebijik dengan cerita I Am Legend lakonan Will Smith. aku syak mebi pada zaman akan datang bila manusia hampir pupus cara itu menjadi trend.

second, ada satu scene yang aku rasa macam penah tengok dalam Resident Evil dan mubi2 yang sewaktu dengannya.

third,...
ah.dah la tu.

sfx : tu dum dum tudum! tu dum dum tudum! (pastikan ianya dalam bass pekat)


sorang manusia, sekor robot, satu lagi tatau ape






apsal takde wind shield? kurang bonus point.

10 comments:

cik belacan melaka said...

satu lagi tatau sape => kekasih baru saya.o yes.the sound system mmg superb gila.dumm dam dam kebabaommm!!

paiseh said...

tu dum dum tudum! tu dum dum tudum! ..


ni background prison break nih...!

Lifesaver said...

prison break ke terminator?

HazirahMahadzir said...

err..dudu tu ape??



ahahaha~~

@tune® said...

i know wut is DUDU!!!

orang Perak yg tau ape itu DUDU..

kalau aku tulis kt sini xketerlaluan kah???

macha_sezs said...

@atun
jgn!jgn!
aku tatau weh.

hahaha

@tune® said...

aku tau!!
aku tau!!!
nk aku bgtau ke??

♪lalalala♫

jo said...

budu gua tau la....

Darkk said...

cerita yang agak suck bagi aku. rasanya.

mahu tonton sains fiksyen yang betul-betul pecah kepala.

macha_sezs said...

@miss jay
hehe~die tak giggle cam seth rogen..

@paiseh
hahaha
aku pun baru perasan.
ah!Terminator cop dulu weh!

@lifesaver
jgn konpius kak!!

@azie
kan dah kata jgn tnya!
hahaha

@atun
syhh!!syh!!
hehe

@jo
eleh lu. memalam tido lambat watpe??
heh!

@darkk
walaupun tak sehebat dark knight or iron man, aku still rasa T4 ni deserve to get an applause.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..