Wednesday, May 20, 2009

Syaitan dan Malaikat

da potong kuku baru la sedap sket nak menaip.

keh. so semalam lepas aku iritate-iritate dengan makhluk2 itu, aku pegi tengok movie dengan bapak aku.

Demon and Angel

kepada sesiapa yang tak suke berfikir, bimbo, pemalas dan otak tak macam Shikamaru, anda adalah amat2 tidak digalakkan untuk menonton cerita ini.

dan kepada sesiapa yang meminati Da Vinci Code, cerita ini terlalu mudah untuk anda. Sebagai orang yang dah khatam novel Da Vinci Code, cerita ini adalah hampir predictable. aku macam boleh agak siapa pengkhianat sebenar tapi aku tatau macam mana dia buat.

tak.
takde scene " demi tidak memalukan nama datukku! pembunuhnya ada dikalangan kita!"

cerita ini mengisahkan seorang profesor yang mahir meng-crypt mesej2 tersembunyi yang di buat oleh Da Vinci. Kali ini masalah timbul di Vatican. Musuh lama pihak Gereja, Illuminati, sebuah pergerakan yang dikatakan berasaskan sains yang wujud pada zaman Da Vinci. Kumpulan ini telah menjadi sebuah kumpulan Underground setelah pihak Gereja membunuh beberapa orang ahli mereka kerana Gereja pada zaman itu tidak mengalu-alukan sains.

makanya, kumpulan ini telah timbul kembali (resurface) dan membuat ancaman untuk membunuh mereka2 yang layak untuk menjadi Pope berikutan kematian Pope yang asal. kira macam balas dendam la...

Illuminati ini sangat mengikut tradisi mereka yang penuh dengan mesej2 tersembunyi dan Profesor Robert Langdon amat diperlukan untuk menyelamatkan mereka.

jangan risau, cerita ni hepi ending.

aku bagi B+ la untuk cerita ni. sebab aku mengharapkan lebih.

owh.kalau anda ada masalah dengan agama ini, juga jangan tonton.

aku lupa aku baca kat blog mana ntah, tapi blogger tu quote this phrase in the movie.
"god answer to all our answer, but sometime god say No."


aku patut cari novel dia la - aku

11 comments:

Darkk said...

Novel Angel & Demons keluar sebelum Novel Da Vinci Code.

just for info.

kecik said...

aku ade ebook novel ni.
aku rase ko pegi dekat blog miezi.mari merepek.

@tune® said...

aku dgr cite nih sgt kristian..

so..aku xmboh nk nonton

suya said...

awww suwit sgt..tgk ngan apak die

macha_sezs said...

wakakakaka
angels & demons la chaa..
bukan demon and angel~

HazirahMahadzir said...

sila beli.
pastu aku nk pinjam..
ngeheh~

ChaiReeL AziZee said...

cubaan aku nak tgk da vinci code pun x lepas lg...ape kes nk tgk citer nie plak..


err..ko ada citer da vinci code?..hehe

Lifesaver said...

best ke cter ni?org kata x best

fararusdi said...

citer ni tak best! penat jea g tgk :(

cik belacan melaka said...

story wise aku prefer da vinci code.- sbb ada si albino saiko.kehkehkeh.
yg demong ni biasa2 je.

macha_sezs said...

@darkk
thanks.kini saya tahu.

ahahaha~

@kecik
tekaan anda tepat!

@atun
mboh?? aku melayu doww~mana paham

agagaga

@suya
erk.apekah??

lempang mahuuu~??

@macha
tu la kan, ntah pape.

@hazirah
buleh.barter dengan perempuan simpanan. amcam??

@chaireel
xde la. kemain payah nak cari lam torrent.

novel ade la.

@livesaver
macam aku cakap, depend pada mindset org nak tgk tu. kalau org tu minat cite yg light, celah mana plak nak suke cite2 heavy ceni.

@cbm
hahaha.baik tgk harry potter,
he-who-cannot-be-name tu albino pe.

hahaha

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..