Thursday, January 15, 2009

makanan buleh menjadi catalyst bagi menjana idea yang mapan

ah.aku tak perlukan bahasa omputih yang nampak intelek untuk mencipta tajuk yang nampak hebat...

oke.catalyst itu bahase penjajah. pemangkin dalam bahasa melayunye. bapak tak sedap.

oke.

so macam bese...aku tak de idea.

bile takde idea, saya makan twiggies..mana la tau kot2 buleh jadik macam ini

bile baca balik. lantas terkagum dengan diri sendiri..wahahahaha.

saya makan twiggies dengan lahap sekali. dengan harapan kuase super power saya lahir semula.

saya pejamkan mata seketika. minta ilham datang. namun yang kedengaran kicauan perut yang meminta diisikan lebih dari sekadar twiggies. idea dan ilham haram nak menjenguk minda. saya makan lagi satu twiggies.














oke. takde idea. langsung.
skip.
kita terus ke slot seterusnya...gambar rawak.

lokasi kejadian : belakang kilang
masa : time rehat tengahari

mangsa : plastik twiggies bersama sama serpihan twiggies di tangan.

description : aku syak aku tak pat idea sebab aku makan perisa kerim la...ari tu aku makan perisa cokelat....demmit. len kali kene beli yang cekelat punye.



disebabkan nak idea punye pasal, aku sanggup makan twiggies, namun tetap takde idea. aku kuciwa. perut aku mendengus2 kelaparan. aku mula tension. ditambah pula dengan pompuan mangkok ayun itu. lang si nak mapuh. ah.jangan dikutuk mereka yang lahanat.

balik umah aku masih kelaparan. perut aku da macam meroyan aku syak. bukan runcit2 punye lapar nih (pinjam kata2 beloger hebat) super lapar. sumpah lapar.



sampai umah. cik leha hidangkan kuew tiau sup~~~~
dah dua mangkok setengah baru aku ingat dunia....silap. baru ingat nak letak dalam belog.

saya sayang cik leha~~~~

11 comments:

darkk25 said...

keh2..boleh makan..

out..

anilrah said...

sedapnye weh kuey teow sup mak ko. nak siket~~

yarn said...

saya bg creditos utk ayat ini --> saya sayang cik leha~~~~

macha_sezs said...

@ darkk25
erkkkk..alhamdulillah~~

@ anilrah
erkkkk..alhamdulillah~~

@yarn
credit ?? err..topap untuk aku ke?
trimasss~~

Fadh said...

twiggies??? bukan produk AS ker?

suya said...

mkn la yg rase cekelat baru la kick!

macha_sezs said...

@fadh
yeke? kilang gardenia tuh bukan orang mesia punye eh?

@suya
tu la pasal. aku saje terai yang kerim kot2 leh jadik lagi power..tapi hampas nampaknya..

@t00neY r00neY® said...

pembangunan yg mapan atau makan²

KARKADEWA said...

nampak sedap weyh..

yarn said...

macha, bukan topap...tp penghargaan... hohoho...~~~

macha_sezs said...

@rooney tooney
ah.sama la tu..

@karkadewa
haa..bukan nampak je sedap..tapi memang sedap pon!!

@yarn
eh. xsama eh?
alaaa~~~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..