Tuesday, January 13, 2009

satu subuh di hari selasa

aku pekeje dedikasi. pukul 6.30 dah kene tunggu bas kat depan jalan beso tuh. pukul 7.15 sampai kilang. 7.30 da buat keje ...

tapi arini ni ari selasa..tak seperti isnin, motivasi aku mula menurun. isnin besenye banyak mende2 best belaku.. update gosip2 terkini, berita2 sensasi, perkembangan hal ehwal kilang...tak ketinggalan juga kacau orang ade lovebite. ya.mereka sosial. saya tidak. mungkin belom terjebak lagi. esok lusa. sapa tau.

ah. terpesong. selalu benar terpesong.

oke.balik ke topik asal.

arini selasa takde pape yang menarik selain menyiapkan autocad ..first time aku rasa susah buat otocad bile yang ade sebagai rujukan hanyalah lakaran tanpa ukuran. nasib aku memang power dalam bidang ini. hahaha..-riak itu duse macha~~~-

makanya ari selasa amat la tabest. motivasi turun menjunam macam semangat pemain chelsea pas kene lead 2-0 sebelom kene lagi sebijik. ah. ini juga penyumbang mengapa aku rasa heaven semalam. serunuk aku memerli mereka2 yang gile blue itu.

disebabkan tiada motivasi. aku mula malas bangun pagi.

amirul~~!!! bangun...
separa jerit suara cikleha.

emmm...
separa bisik aku membalas...

entah untuk keberapa kali entah cikleha dengan penuh kesabaran mengejut aku dari dapor

amirullllll~~~~bangun.....da pukul nam suku ni...naik bas pukul pukul nam setengah kan??

ha!da nam suku?alamak!

aku kelam. 15menet memang tak cukup. mengadap shower yang sejuk tu je perlukan kurang2 seplo menet.

namun aku abaikan. gile ah. mandi pantas. pakai baju pantas. berjalan dari bilik air ke bilik tidur pun pantas.

segera aku membentangkan sejadah. tanda nak solat subuh.

mari catat rekod semenet
...
...
...
assalamuaikumwarahmatullah~~assalamuaikumwarahmatullah~~
usai sudah subuh ku. masa?jangan ditanya.

baru je aku nak angkat tangan untuk menadah doa....

Allah huakbar Allah huakbar~~






assolatukhoirummminannaum~~





...papp!....baru 6.05 rupenye...

dan kedengaran la gelakan kecil cik leha di dapor.....


masa untuk gambar rawak~~
sape la nak beli pen jenama lantu ni??bagi la nama lain..ade ke pen hantu ...ape la...

11 comments:

@t00neY r00neY® said...

spooky giler die nyer brand..
xmo aku pakai mlm²

suya said...

hahahahahahah.........cik leha,high five!!!

KARKADEWA said...

cik leha mmg licik...

err..
mane ade jual ni pen...??
gua ingat nak rembat brg sebundle dua buat niage...

Hidemichimomotani said...

sekali sekala cikleha nak gak ubah taktik mengejut!

anilrah said...

kreatif jgk cik leha~

macha_sezs said...

@tuni
tau tak pe...aku yang tyukang jual ni pon seram ko tau...

@suya jawa
ah.ko.layan sgt la cik leha tuh

@karkadewa
nak?aku buleh jual kat ko sekotak.
siyes nih.
ade lagi dua kotak kat kedai aku..

@Hidemichimomotani
kalau selalu kene memang buleh angin~~

@hark
payah dapat mak yang sebijak anak nya..huhuuhuuuu

|yanA Azizi| said...

hahahha....lawak la cik leha!.
wa sangat mengagumi beliau.!

macha_sezs said...

@yana azizi
nak masuk fanclub?
sila amek borang kat kaunter sebelah ye~~

darkk25 said...

ah..ramai tul peminat kamu :D

Fadh said...

salam,

kalau solat subuh akhir waktu selalu rang panggil subuh gajah tapi kalau solat subuh sebelum masuk waktu nak panggil erk?

macha_sezs said...

@darkk25
tu peminat cik leha laaaa....

@fadh
salam..

err...arr....err...solat subuh yang tak sah??

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..