Saturday, January 17, 2009

menDIVAkan diri

semuanya bermula pada pagi itu...

mak, nak pinjam motor leh tak? nak gi kampo la...gunting rambut..

nape tak gunting kat sini je? takde.takde. mak nak gune moto la..kalo nak pegi, naek bas.

ah.kadang2 cik leha juga buleh belagak kejam.

maka, menunggu la aku di bastop. satu pe'el bas ni...kalau ditunggu, memang lembab. kalau tak ditunggu tu.aku rase setiap 5menet bas tu lalu.

maka menunggu la aku 45minit. demmit.


tak.aku tak keluar dengan mamat ni. die nak pegi keje. kesian kan beliau? beliau masuk keje pukul 11..sekarang pukul bape? 10.55...kesian kan beliau lagi~~haha . tu la yang sampai betinggung tu..nampak tak muncung itik itu?hahaha lagi.

da pukul 11.10 pagi baru la bas sampai. aku rileks je..mamat tu la gelabah longkang. kesian kat die.
...dipenuhi dengan kanak2 yang baru balik dari merentas desa. busuk seyhh...korang nampak gas beracun kaler hijau kat lantai bas tu??

selepas doploh menet, sampai la aku kat pekan bernama kampar......mari lihat beberapa sedutan menarik tentang pekan bernama Kampar.





tatau nak describe ape untuk gambar2 ni..korang pandai2 la tafsir kayy...

setelah puas berpoya2 dengan enpon berkamera ni, aku pon menuju ke destinasi yang sepatotnye.

kedai gunting rambut

tak.tak. yang ni ape kelas??nampak sangat keperempuanan nye.taun 80an dulu mungkin begaya. sekarang? tidak lagi.


yang ni ah baru stylo~~

ni la kali petama aku jejak kaki ke kedai2 cani. sumpah rasa janggal. bese aku gi kedai2 koboi je. tapi berbekalkan sedikit keberanian serta kata2 kawan kat tempat keje, aku gagahkan jua.

sesi mencuci rambut. amoi tu siap urut bahu lagi~~wahaha..

lepas 20menet cuci-cuci, main2 sabon, main2 air...maka tibalah masa gunting2...


aku tatau amoi ni datang dari mana. tiba2 je kat belakang aku. putih nak mapuh. aku rasa itu menyumbang kepada kelawaan beliau. sumpah lawa.

korang tengok bibir aku..tertutup rapat bukan? itu tanda saya risau saya akan drool kalau saya bukak mulut.

dan amoi ini juga amat berskill. gile hebat cara die main2 dengan gunting kat tangan die. rasa cam jolie main2 dengan pisau dalam mr and mrs smith pulak.

lagi la aku rasa nak drooling di situ.

25ringgit untuk amoi cun + skill hot. priceless.

sampai umah dah pukul 2petang. lapooooo~~~~

sekalai lagi cik leha tidak mengecewakan perut aku. memang king .


laksa. time aku cedok kuah tu aku rasa aku dah drool betol2~~



okeh.masa untuk gambar rawak adik2~~

kat kedai ni la aku beli laptop aku. nampak cikai bukan? dun judge a shop by its place~~betol ke ayat aku?ah.abaikan.

yang ni khas untuk yoshz. saja nak pastikan yang dia tak lupa diri bile besama akak bimbo~~ ko ingat tak ni la kegilaan ko dulu yoshz??

16 comments:

yarn said...

syok maaa skrg...leh snap gbr dgn "hp berkamera"...

mmg sah gbr eksklusip & x d terbitkn d mana2...

k/s: jgn slalu sgt drool2 ni...nnti kurg air dlm bdn...hihi.. :)

macha_sezs said...

@yarn
yup.yup.tu la motip utama beli~~haha
cuba try gugel kat tenet. jumpe tak ?hahah

tu la yang aku tutup mulut rapat2 tu..huhhuuuu

yarn said...

macha,
jumpa gak kalu search kat gugel. siap bg add web lg... kat sini --> http://akumerepekkorangbaca.blogspot.com/ hehe...

teruskn berkarya dgn hp berkamera anda..

MrPanic said...

ah...lawa gmbar2 ne..

tapi kalo ko pandai manipulate fungsi marco lagi best.

|yanA Azizi| said...

yer. pix hp ko cantek!. and aku rase plus skit skil ko.ish3..wa kagum same lu.

marco ke macro??

macha_sezs said...

@yarn
buleh jumpe ke?hahaha..majlis daerah patot lantik aku jadik duta promosi kampar..hahaha

@mr panic
tolong jarkan saya~~!!

@yana azizi

err..yeke?
*blush*blush*

anilrah said...

aik 810i 2 AP ke ori? asal mahal bena?
wei. aku pn ngah aim hp ni. x sbr. yes2

@t00neY r00neY® said...

adakah itu pekan?
ataupon..pekan tinggal?
kampao oh kampo

macha_sezs said...

@anilrah
ori arr beb..besama2 dgn 2G ..memang la stendet harge mcm tu...

@tuni
uhuhuuu
entry mana ntah aku penah kutuk pekan ni..

anilrah said...

wah. ko mmg kaye la skrg ni.
hahahaa

macha_sezs said...

@ anilrah
tak ah. da bengkrap.
huhuuuu

suya said...

huhu rumah urut!

macha_sezs said...

@suya
tak.aku tak pegi lagi~~

Hidemichimomotani said...

terasa adventure pulak baca entri ni!

macha_sezs said...

@ Hidemichimomotani
haha..buleh buat buku bekaler untuk kanak2 dajah satu tak?

yoshz said...

aku penah sesat sampai kampo dari ipoh nak pergi mana ntah. weh, aku suka kalau diorang basah time hujan jer. kering tak suka.

btw, aku sampai entri ni psl image search=yoshz. pathetic nya akuu..

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..