Friday, October 22, 2010

#3

  1. Baru balik dari 3 tempat interview
  2. Di Jalan Ampang. Di Bukit Raja. Di Bukit Jelutung.
  3. Jalan Ampang- Agent pencari kerja. Niat mereka murni sebenarnya, tapi nak menghadiri kursus 5 hari tanpa apa apa bayaran di tengah2 Kuala Lumpur, bagi saya, tak berbaloi.
  4. Bukit Raja- "Kalau awak boleh cakap macam ni masa second interview, takde masalah" . Hari Selasa minggu depan adalah second interview. Uhuk.
  5. Bukit Jelutung- "I like you. You got the look, you can talk but one thing I hope u can change, your pointer"
  6. Tertunduk aku.
  7. Selepas 3-4 kali interview, aku dapati keypoint dalam interview adalah mengajak interviewer anda untuk berborak. Kalau dah dapat borak, setel. Serius.
  8. Tapi kalau dia tanya pasal hal teknikal, nak jawab pesen borak cemana ye tak?
  9. Jalan raya memang tak berapa nak in dengan aku. Kilang depan mata pun aku boleh sesat siap keluar masuk highway.
  10. Harap harap 1hb boleh masuk keje. Duit keretaaaaaaaaa
  11. Aku hantar SMS ke Siggplus ajak keluar minum, dia boleh bantai reply mesej aku "ni sape?" terguris ok.terguris!
  12. Rumah dekat presint 10 memang panas2 eh?
  13. Eh, korang ada doakan aku senang dapat kerja tak? Saja tanya.
  14. Bajet itu hari ada cakap pasal nak mansuhkan PTPTN tak? Kalau takda aku taknak mengundi la.Boleh?
  15. Aku doakan KakDi kuat dan tabah tempuh dugaan.
  16. Kalau aku dapat kerja kat S.Alam, ada siapa2 nak jadi sugar mummy aku untuk sebulan tak?
  17. Project buku SOLTURA itu hari ape cer ar??
  18. "Awak ada 3 orang adik perempuan, awak sure awak ni tak ke arah keperempuanan?"
  19. Sumpah aku tak tau nak jawab macamana soalan cenggitu.
  20. Masa aku umur 17 tahun dulu, ticer aku pernah tanya aku, "when do you aim to get married amirul?" and I, confidently, "Lagi 10 tahun!"
  21. Kalau sekarang ni aku jawab dengan jawapan yang sama boleh?
  22. Eceh dah fikir nak kawin! Tak malu!!
  23. Selamat hari lahir Sarah Soraya Mohamad. Sorry lupa nak wish. Amacam? Bijak tak gua goreng sampai 23?Umur lu tahun ni kan? Ke nak gua letak kat no.17?
  24. Itu hari aku pergi makan kat Black Canyon. Bagus jugak diorang ni. Tomyam diorang ada rasa lemak2.
  25. Selain dari itu, ada poster2 pemberi semangat. Ah, ini aku cerita next entry lah.




.

12 comments:

makcikorange. said...

good luck wey, kalau kau lalu area serdang, drop by upm;) HAHAHAHA

Anonymous said...

umur aku sekarang 18 lah. kau ni. lempang kang!




_sarahsoraya_

h a n i e said...

gud luck cha. sebut jek nama akak 7x..kompem ko dpt keje tu..hahahahaha..


shah alam? sugar mummy ari minggu buleh la..bila akak ade kelas..lain hari..sorrrrrrrrrrrriiiiii..bo layan!


hahahahahha

Liliyuli said...

macam-macam..sian dia

Darkk said...

tomyam lemak-lemak tu, itu lah tomyam susu orang panggil.

tasekM said...

selamat chaaaaa...



.

mimizuzuhaha said...

doa siang mlm. mudah-mudahan dapat la keje tu. good luck

ashraf sahdan said...

nampak gaya cerah dah masa depan dengan 2 dari 3 interview tu. good luck, dude.

eyemeroll said...

ah.
dah ada area shah alam tak calling2 aku. keh3x.

fndrocka said...

Ok take note..ajak interviewer berborak, berborak dan berborak.

Anonymous said...

pointer don't really count lah. esp kalau ko mtk keje kilang, coz u'll be restarting from zero. or almost.
unless u're applying for r&d post or govt (which i dont understand why coz......)
relax je, ckp la i'm good at prctical. lgi convincing kalau lab dpt A.
well good luck!

Anonymous said...

pointer don't really count lah. esp kalau ko mtk keje kilang, coz u'll be restarting from zero. or almost.
unless u're applying for r&d post or govt (which i dont understand why coz......)
relax je, ckp la i'm good at prctical. lgi convincing kalau lab dpt A.
well good luck!

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..