Monday, May 10, 2010

Not in mood

Kadang kadang, bila berlaku satu perkara yang kecik dalam hidup, ia tetap beri kesan kepada keseluruhan hidup.

The way you look at people, for example.

Aku memang malas sebenarnya nak berkira benda benda yang kecik ni. Pada aku, selagi tak melibatkan nyawa aku, nyawa famili aku, nyawa orang yang aku sayang (depend kepada tahap sayang aku) dan tak melibatkan masa depan aku, aku malas nak ambik pusing benda benda itu. Apa jua sekali pun benda itu.

Bosan la nak gaduh gaduh dan nak masam masam muka ni.

Tak menarik langsung bila ending yang kau harapkan, tak menjadi.

Aku rindu zaman sekolah aku.Sekolah aku sekolah berasrama penuh. Hari hari kau tengok muka yang sama. 24 jam. Lepas 5 tahun hidup sama sama, every and each person punya keburukan kau akan tahu. Tapi tak pulak ko jadikan black book orang tu untuk black mail dia, untuk tikam belakang dia, untuk boikot dia.

Tapi itu lah, mungkin betul apa yang aku cakap dalam entry sebelum ni.

Tak. Bukan part aku cakap aku anak emak tu.

Part aku cakap hidup ni semuanya politik.

Politik bila kau kiss ass. Kau tak boleh hidup tanpa kawan. Kau makin besar, tapi mulut(kata) dan jari(taip) macam budak belum mimpi basah. Main cakap tanpa fikir kesan dan akibat. Busuk kan orang semata2 untuk tutup kebusukan kau. Ini semua perlukan kuasa politik.

Dan aku, cuma boleh kata,

Selagi tak melibatkan nyawa aku dan masa depan aku, aku tak ambil peduli.


.



p/s- aku bakal kehilangan internet. tak tau lah sampai bila. aku harap kalian tak lupa kan aku.

19 comments:

..nOj.. said...

errmmm nmpk beremosi di karangan ini. ape2 pun, bertabahlah

macha_sezs said...

akak noj,
macam kenal je ayat bertabahlah tu.

hehe~

Masy said...

biaselah tu.. makin besar, makin emosi. eh mcm salah je ayat ni, malas plak nk delete. hehe

rileksss

tasekM said...

meh sini cerita dgn aku. aku kan ahkak kau di kala suka dan duka.

:)


.

gadis comel said...

sayu je baca cipen(cite pendek) kali ni.. menusuk kalbu, menikam jiwaku.. kuatkan semangat wahai macha.. takpe, machi ada utk hiburkan hati macha.. (ayat gedikss).. hehe..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tak ada tenet?
ai tetap rindu pada yu

kuikuikui

macha_sezs said...

masy,
ada samting wrong di situ. apa yang makin besar?

haha~



tasekM,
masalah budak2 je kak..kalau dengar pun akak meluat je nanti..haha.




gadis comel,
haa..baru ada nama eh ko? bukan susah nak hiburkan aku sekarang..bagi aku kerja...haha.



yanie,
owwwww~~terharu ai~!
hehe.

helomynameisjaye said...

there there *tepuk bahu ko ngan paku*

jo said...

belum masuk alam kerja lagi lu ni. dah parah. rileks. jangan sampai keadaan kontrol fikiran lu. biar fikiran lu yang kontrol keadaan. u got me? u got me bebeh? ok. that's good..

zul efron said...

gua suke politik..
tambah tambah politik wang..
pergh kaya..

suya said...

hahaha...paku ngan hammer?;p

~permata biru~ said...

aku tak taula macha ko bile bercakap cam ader magnet...aku suka

eik`S noName said...

owh...beremosi...
btol2,xperlu bermasam muka kalo org xggu masa dpn kita dan org tersayang kita...

good person is better than bad person

chokio_nia said...

mane boleh ckp mcm tu..ko kene amek tau pasal ak..aku ne mase depan ko..haha

gadis comel said...

nk kerja ek? ok, p toreh getah dgn bapak aku.. ngadu penat, aku sekeh pala 5 juta kali.. mau???

Anonymous said...

ignore rubbish dear~

fecca said...

nape tak tahu tentang blog neh...
huhuhuhu~
hye macha!!
ekekkekekeke~

=)

fecca said...
This comment has been removed by the author.
iEz and Mr.Tipso said...

fuhh~ cam A.Samad Said, agree dgn "Selagi tak melibatkan nyawa aku dan masa depan aku, aku tak ambil peduli." tmbah sikit "Selagi xmelibatkan keluarga aku.."

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..