Thursday, May 13, 2010

Is it really that hard to say that I'm not your type?

Kadang kadang..silap..selalunya, perempuan ni makhluk yang pelik lagi menyusahkan.

Kau tahu yang ada lelaki suka kau. Tunggu kau lama gila. Bagi kau clear kan head kau yang segala jenis masalah ada. Bagi kau jernihkan semua clot clot yang tersangkut. Bagi kau masa untuk tenang.

Tak cukup dengan tu, dia jadi tempat kau bercerita. Dia sanggup dengar segala crap yang kau ucapkan. Dia tadahkan telinga atas apa jua yang kau merepekkan.

Pada dia, kau sempurna.

Tapi kau, aku tak tahu lah, mungkin kau take him for granted. Jadikan dia comfort pillow kau. Nak jatuh, kau cari dia. Tapi kau tahu yang dia bukan prince charming yang kau mahukan.

Tapi kau tahu yang dia bukan prince charming yang kau mahukan.
Tapi kau tahu yang dia bukan prince charming yang kau idamkan.
Tapi kau tahu yang dia bukan prince charming yang kau tunggukan.

Dan malangnya lelaki itu, dia tunggu kau. Kau tahu itu bukan? Dia tunggu kau. Ya. Dia tunggu kau.

Tapi entah kenapa kau tak pernah bagitahu dia yang kau sebenarnya tak suka pun dia.


Kadang kadang..silap..selalunya, perempuan ni makhluk yang pelik lagi menyusahkan.


Syukur lah ini bukan pengalaman aku. Ok aku tipu.

18 comments:

gadis comel said...

1st..!!! yahuu...

aiyo macha, serius je topik sejak 2 menjak ni.. tp papepun, tak sume pompuan suka take for granted.. contohnya, aku.. tak penah pun aku wat camtu kan kt hang kan???.. hehe..

macha_sezs said...

gadis comel,
hahaha.bukan aku..orang lain..bukan kau ..orang lain..

ape aku merepek daa~

helomynameisjaye said...

kasihan pencinta wanita itu.sampaikan salam "there there beserta tepukan di bahu" aku kat dia oke.

tasekM said...

satu je aku nak tanya kepada lelaki itu. kenapa masih menunggu....?







.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ye ker bukan pengalaman kamoo dik?

sipi2 ayat mcm serupa jer

hehehheheh

macha_sezs said...

jay,
pat at shoulder tu skali dengan paku tak?

ekeke


tasekM,
entah la kak..dia ingat dia ada harapan lagi kot..


yanie,
err...serupa dengan apa?


.

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

macam real je...hahahha...

siggplus said...

sejak bila lu reti bunga2 ni?

gua ingat lu tak ada perasaan

bdk dpn pc said...

berharap pd yg pasti xkn dapat...

bley bwk meroyan plk nati.


:P

zul efron said...

lu kene rijek dengan GSP ke?
hahaha

macha_sezs said...

chaireel,
hebat bukan penceritaan gua? heh.


sigg,
haha.gua takde la taman kawsap macam lu..haha



bdk dpn pc,
wah.dah pandai guna meroyan. haha~



Zul efron,
haha.jangan nak sebar fitnah ye..


.

Darkk said...

Jangan lah curi pengalaman aku.

Plis.

chokio_nia said...

ko silap..laki pon sae..kdg2 tak phm jugak..org da ckp tamau n jgn tgu, yg degil ketegaq awat aih???

|yanA Azizi| said...

aiseh2..lame tak dok sini dah macam2 jadi kat ko. ni sayang nak tinggal ko lame2 ni. hahaaa

shakinah said...

heh.
aku suka entri kau yang ni.

macha_sezs said...

darkk,
baiklah.lain kali aku tak buat dah.

uhuk.


chokio,
tapi dalam kes ni perempuan tu saje "simpan" mamat tu..

cane plak tu??


yana,
ko aku tak kesah sangat, awek ya allah lawanya sayang aku tak?

haha~


shax,
kau kan lelaki, memang la ko suka.

hahah~


.

Razman said...

aku suka entri mula2. pastu aku lagi suka komen kau cakap shax laki. haha

chokio_nia said...

maybe pompan tu takot laki die nak capai tak dpat..at least ade la kan tgu die..tapi mang tak patot pompan tu wat gtu..pae pon..depends la kat ati budi amsing2..eh..ape da ne aku type..lyn jela..haha

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..