Saturday, May 15, 2010

Life do come around

Betul ke grammar title tu? ke kena guna comes?

Abaikan.

Lesson kita untuk hari ini adik adik, ialah jangan sesekali menidakkan hukum karma. Sirius. Ini bukan benda main main.

Aku dulu punya sejarah yang tak best untuk di ungkit. Tapi kesan dari sejarah itu, aku hidup sorang sorang. Ya aku mengaku aku layak diperlakukan sebegitu dan aku terima "hukuman" itu. Aku tak tau lah bagaimana dengan orang lain, tapi aku, setakat hidup sorang sorang ni dah takde hal.

Mungkin aku patut folow Darab Dua ke Vatican City. Cilaka mamat tu!

Itu perkara lain. Abaikan.

Bila hidup sorang sorang selama..let say...hampir setahun..aku mula tak kisah sangat dengan siapa aku perlu jaga hati, dengan siapa aku perlu keluar sentiasa, dengan siapa aku perlu kipas, dengan siapa aku perlu ..em..benda remeh temeh ni lah. Aku keluar rumah sorang sorang, makan sorang sorang, buat kerja sorang sorang.

Nampak macam loser kan?

Ya. Memang pun.

Tapi sekarang, bagitahu aku, kenapa aku rasa happy bila aku hidup sorang sorang sekarang??




Oh baidewei, internet aku tak menentu kewujudannya. Maklumlah, curi wifi orang. Dapat pun satu bar je. Ni aku test nak tengok buleh ke dak nak uplod gamba.

Keh keh keh.

peek-a-BOO!!

21 comments:

h a n i e said...

aihhh...isu loser ni dh mcm tema pulak.. =_="

macha_sezs said...

hanie,
eh. tema kat mana? taman tema?

:P

h a n i e said...

ceh..jgn hrp ai nk belanje yu tiket free g tmn tema..hahahaha...

helomynameisjaye said...

dah curik wifi ada hati curik gambo pulak tu.oi jawap kt akhirat!

ko baru setahun.aku..for as long as i can remember.being alone is tough.once u get used to it, ko takkan mahu ada companion dari orang lain.

Hidemichi said...

karma x semestinya nampak lahiriah..
Gua dulu pun mcm lu, tp gua skrg ttp ada companion...cuma perasaan lonely tetap terasa. Harus gua anggap ianya karma.

makcikorange. said...

karma tu, memang aku sokong 100%. sebab aku pun pernah rasa semua tu. bila dah rasa semua tu, baru nak tergadah.kan kan?

weh weh,aku pun macam kau guna wifi jiran. tapi jiran aku tahu aku guna wifi dia. HAHA. dia pun xkesah aku guna. sebab line internet aku punya lembap sengat, aku pakai la jiran punya,LAJU. haha.

macha_sezs said...

hanie,
dem dem dem.dah abes tersorok dah meaning ai..nampak jugak u eh..
haha~

jay,
tapi..itu..itu..bukan macam dah melawan yg Atas ke?

just my pov.pis.


hidemichi,
dah ada teman tapi sunyi..hurmm..harus di fikir fikirin ya di situ emangnya kenapa..


makcikorange,
aku tinggal kat flat ni..macam mana aku nak tau jiran yang mana 1??

aku doakan dia halalkan je lah.hehe~

.

siggplus said...

macam mana dengan love life lu?

#curios

lu patut tengok glee

.mek.mizah. said...

lek ah sorang-sorang tak mesti LOSER, even terasa mcm tu tp as long as kite hepi tak kesah la kan. hidup mesti gumbira, baru la umur panjang! yeay

HazirahMahadzir said...

guna comeS Macha.

bukan come.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ni n3 nak cari awek eh?

hahhahh

tasekM said...

ko dh pindah dok pangsapuri ke ni cha...?



.

..nOj.. said...

bukan loser. idup sorg2 mmg sedap. sila carik nama lain selain loser

Max J. Potter said...
This comment has been removed by the author.
Max J. Potter said...

i think i'm happy that i have no one special right now. but lately my mum's been very noisy about it (in a good way like - nani ni nak kawen dgn sapa, mak pun taktau.) and somehow it gets to me. yeah it does.

well..i'm still single and not worried. but since my mum is, i think i should start worrying too, a bit, maybe. hehe.

sorry lama tak dtg. busy.

and the title is almost correct, when you put 'do', the verb does not have an 's'. except that it should be 'does' since Life is singular. hehe. you're getting better, tho. =)

oh, btw, my new chapter is out.

here:
http://scribbledmaxness.blogspot.com/

gadis comel said...

boleh jodohkan macha dgn max j.potter???

hehe.. kang naiya je kena ketuk kepala dgn tuan empunya diri.. hampun...!! baik cabut skrg jgk...!!! haha//

amirull said...

sigg,
lu perli ke ape?




mek.mizah,
kalau sorang2 tu means takde awek, aku tak kesah, lagi lama aku dah biasa.

hahaha~



Jirah,
Lu pun salah. Keh keh keh.

baca komen max j potter. cikgu inggeris tu.



yanie,
tak. cari kawan.



.

amirull said...

akak tasek,
aku skarang duduk kat apartment MMU ni kak. Tapi UTeM punya la..Yang ada tulis Regal Park beso2 tu.




noj,
koser??

tak koserr nyahh~auww~!!
hehe~
:P


max j potter,
haha.ada misunderstanding nampak nya. bukan sorang2 sebab takde spouse, sorang2 sebab takde kawan..

My mom siap warning lagi suruh siapkan banglo untuk dia sebelum kawin.

^_^"



gadis comel,
ha.nasib baik dah lari.
hahaha~



.

macha_sezs said...

cis.tersalah guna ID plak.

macha_sezs said...

akak tasek,
saya skrang duduk kat area MMu ni. yang ada tulis regal park beso2 tu.



noj,
koser?

awww~tak koser nyaahhh~
hahaha


ticer nani,
salah paham ni ticer. bukan lonely sebab tak de spouse, tapi tak de member. kalau setakat takde awek, saya tak kisah.

my mom siap pesan suruh buat dia sebijik banglo lagi sebelum boleh kawin.

haish.



gadis comel,
pandai pun ko nak larik!!
hahaha~



.

Masy said...

comel kucing tu. itu je. hehe

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..