Thursday, March 25, 2010

Semua orang cerita pasal Abah

Ok ok. Bukan semua orang.

Di sebabkan takde idea nak menulis, tapi tangan gatal juga nak menulis sebab tak boleh tido sebab siang tadi dah bantai tido 6jam. Maka aku nak cerita jugak.

Nama bapa saya Tajuddin.Dia...





Tak tau pulak nak tulis apa. Aku pendekkan cerita lah. Masa aku tulis ni, 2.20 pagi waktu tempatan. 5 minit yang lalu, Cik Din anta mesej

Bagaimana kamu dan pelajaran kamu

Orang tua tua memang begini tulisan SMS nye. Dan aku suka. Hari tu adik aku kena maki dengan aku sebab hantar SMS berbunyi celaka.
Itu nanti kita huraikan.

Dan aku reply dengan penuh bergaya,

Barely breathing. Haha.

Cik Din ni, satu kelebihan dia, dia terer gila speaking. Kalau aku balik rumah, mesti aku akan dengar ceramah dia dalam Bahasa Inggeris. Mula mula sumpah aku meluat. Tapi lama lama, aku jadi rindu bila tak dengar ceramah dia. Dan ceramah dia bagi aku macam satu sumber inspirasi untuk aku masa exam. Masa aku nak ambik MUET dulu, seminggu sebelum ambik MUET, aku balik rumah dulu. Dengar dia punya ceramah, kendian aku amek MUET. Hasilnya? Speaking part aku kurang 5 markah je dari fullmark. Tu pun aku syak India Pemeriksa tu saja tak bagi full mark sebab aku lagi hensem dari dia.

Berbalik kepada SMS. Tak sampai 5 minit, Cik Din reply. Entah apa dia buat malam malam tak tido lagi jangan tanya aku. Dia balas,

Nanti abah hantar corong kapal selam. Tidur lah






Mendalam betul lawak orang tua ni. Hmm..





Agak agak esok aku kena tunggu van PosLaju tak depan rumah?


.

17 comments:

h a n i e said...

hahahahaha!!
nt mesti kompius,,
mn macha..mn corong kapal selam..

..nOj.. said...

hahaha bole tahan pak din punye lawak... ambk ko barely breathing sgt kan...
eh teringat plak lagu tu... youtube jom

~0~ said...

hahaha.....

leh pinjam x??

jo said...

hahaha...
bulih tahan jugak pakcik din ni..

MISH LOLIPOP said...

amek award tue kat sini ek

http://nyokmanis.blogspot.com/

tasekM said...

pak cik din, saya nk jadi anak angkat bulih...?



.

gadis sebelah pintu said...

hahaha. sungguh genius lawak cik din.

orange. said...

weh,entri lepas tu,orang cool macam aku tak senang nak ghairah ghairah ni.
ahaha.
cuma aku typo, terPaste sikit benda benda tak berkenaan.
oh ya, ayah kau, cool macam ayah aku, boleh geng doe:)

k.e.r.i. said...

cik din ex-HEP kah?
haha

crazy_labelle said...

haha... ak pla rse die seorg dj radio...

macha_sezs said...

hanie,
sampai hati u!

:P



noj,
err....ar....lagu ape eh kak?



~0~,
tak bulehh..ni bapak kite kasi!

hahaha~ teringat masa budak2 dulu.



jo,
hensem macam anak nya juga. Heh.





mish lolipop,
TQ!!!!!!



.

macha_sezs said...

TasekM,
hahaha~

Yay! ade kakak!! hehe~




GSP,
kalau layan sangat dia ni buleh bawa ke gila nanti.

haha~






orange,
hahaha.tak nak mengaku pulakkkk...hahaha~

boleh..takde hal punya. haha~



keri,
bukan!
haha~




crazy,
er..kenapa kah??




.

.Huda Luna♥™ said...

encik din memang terbaik lah!

HAHAHAH

nak jugak ade perasaan perasan hensem tu

suya said...

bapak ko kiut

bdk dpn pc said...

entry ni kiut..
ko, aku x sure la kiut ke x..
bapak ko mgkn hensem..

heheee..

|yanA Azizi| said...

agh rindunye nk bace blog2 orang!!..yay, aku dah merdeka!!. =))))

*oh, tak berkaitan plak comment.

chokio_nia said...

tak paham..corong kapal selam tu ape??

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..