Wednesday, March 24, 2010

Kadang kadang kita rasa kita dah cukup kuat...

Satu benda yang aku tak suka tentang blog adalah bila kita dah set cara penulisan kita, dan kita tahu apa readers kita suka, kita tend to write what they want.

Aku tau korang tak paham ape aku cakap.

Mari ambil beberapa contoh.

Pipiyapong,
Korang tengok cara dia tulis, hepi, hu ha, pungpang, letup sana sini. Tapi betul ke hidup dia sentiasa macam tu? Dia tak pernah ada masalah langsung ke? Hepi manjang?
Tapi ada dia tulis mende mende sedih? Aku tak pernah nampak side dia yang cakap dia bersedih. Dan itu, bagi aku, selain gaya tulisan dia, adalah kenapa dia femes, maha femes.

Green Apple,
Semedang dia mencarut dalam blog dia. Setiap entry mesti ada satu. Bagi aku carut dia masuk dengan cerita dia. Masuk dalam ayat dia. Penyedap cerita orang tua tua kabor.

Tapi dia kat luar takkan la macam tu sentiasa. Dia professional tu. Ada kompeni sendiri. Bukan ayam2 punya. Tapi ada nampak dia dia tulis gaya Lim Kit Siang?

Imposibel!!

Kalau kita tukar apa yang kita dah set, selain kita sendiri rasa tak berapa nak sedap, orang pun mula akan mengutuk.

Apa point aku cuba nak cakap?

Kembali ke title,
Kadang kadang kita rasa kita dah cukup kuat...tapi sebenarnya tak.Why on hell's name i cant forget u, nur azwin ismail??!!!

Sumpah takde kene mengena. Haha.



.

19 comments:

..nOj.. said...

pepagi camni dh buat org berpk dh... hadoiii la macha...
pipi mmg xde masalah, aku tgk dia dr tadika lg dia mmg camtu. hahah. korek pasir sane, korek tanah sini... camtu la dia

tasekM said...

aku tak tau la org lain. tapi. bg aku. walaupun sgt terhibur dgn n3 pipi, dgn lawak letup dia, aku selalu nampak satu sisi lain yg kadang2 boleh bikin hati tersentuh dlm n3 dia. aku la. org lain aku tak tau... :)

cha, kadang2 kita kena kenali org yg jauh lebih 'mencabar' hidupnya utk kita jadi kuat. dan. aku pilih kak waterlily utk itu.



.

gadis sebelah pintu said...

sumpah aku nak lempang kau. haha

h a n i e said...

babe.. [ecewah]
selalunya dlm blog...
adelah kita pada sisi yang lain..

crazy_labelle said...

penah bace blog anak mat nor?
siyes ak rindu die...

lumut said...

kadang2 kite cube nak jd ape yg org lain suke...berbloi ker?
ntah.rasa sendiri.

jo said...

setiap kali nak komen kat sini, semedang gua rs nak mencarut. taktahu kenapa. padahal gua profesional.



budus~

helomynameisjaye said...

amende ko merapik ni macha?bape byk gam dah tonggang?agagagagaa

macha_sezs said...

nojj,
hahaha~ dalam banyak2 benda dia buat, korek pasir yang paling ko ingat eh kak?
hahah~



Tm,
saya cuma perasan bila baca buku dia. Baru ternampak perkara yang akak bangkitkan ini.


ni apekehey akak skema bebeno ni??


dan oh, hidup saya tak cukup mencabar ke kak?? hahaha~





GSP,
*sua muka*
kejap. kenapa nak lempang?

*kopipes dari YM*

=P





hanie,
sokong. saya sebenarnya tak suka gelak kuat2 ni. gelak macam semut je.



HAhahahahahah~



crazy,
macam penah baca..tapi dia dah lama tak tulis kan?ke aku salah orang?




lumut,
terpulang pada kita. kita suka berkawan atau kita ni jenis yang boleh terima bila semua orang jauhkan diri dari kita?


kejap.macam salah je ayat aku tu kan?




jo,
lu memang tak berapa nak semenggah. Gua tau tu. Kentut sana sini la..nak mencarut la..gua tak leh nak kat ape dah.Heh!





Jay,
ekekekeke~ aku pun tak tau~
*goyang goyang*



.

Lifesaver said...

ada la kena skit

orange. said...
This comment has been removed by the author.
orange. said...
This comment has been removed by the author.
orange. said...

aku rasa ada macam hipokrit. hidup ni kadang kadang nak jaga hati orang laen, bukan maksud aku tak menjadi diri sendiri atau ape, kadang kadang terpaksa jadi hipokrit bila perlu.dan aku rasa benda ni dah xlari dari hidup aku,dan mungkin kau? haha.



dah, anggap je aku merepek, kita kene tough,oke?bye:)

tasekM said...

semut mana ada gelak hahahaha...

semut gelak hihihihihi.... lah~



.

FarhanaLicious said...

ko nak cakap ko tengah sedih ke ni? uhu

zulhafixi said...

kuat la.. kuat..

chokio_nia said...

memang tade kene mengene pon..aku tak kuat ne bace entri ko..nanges dah..haha

shakinah said...

hadoiii. luku kau kang cha.
heh,
tapi betul ah.
tak semua apa yang kita tulis kat blog tu menggambarkan diri sebenar.
macam aku, aku ni pemalu tahap gaban sebenarnya.



hahahahahh

macha_sezs said...

orange,
ghairah nau ko nak komen..hehe~


Orange,
aku mengaku aku sentiasa hipokrit. kalau tak hipokrit orang tak nak kawan aku pun aku rasa.

Heh.



farhana,
...

=)



zul,
sedang la ni...sedang...



chokio,
err....really?wow....




shax,
haaaarrrkkkkkkkkk.....thuii!

hahaha~



.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..