Thursday, February 11, 2010

Tektik licik seorang pensyarah.

Semalam, aku ada kelas ganti. Kelas Keusahawanan.

Kelas ni selalu benar batal. 2 minggu lepas, batal juga. Lepas tu ganti kelas malam. Malam ganti tu aku pergi lah kelas. Tapi dia tak datang. Sejam aku tunggu dan dia tak datang. Lepas sejam baru hantar mesej bagitahu kelas kensel dan ganti esok malam.

Pegi mati esok malam tu aku nak datang.

Dan semalam, kelas dia batal lagi. Biasalah pensyarah ni, kensel kelas mana pernah nak bagi alasan kukuh. Kami ni pasrah ajalah.

Dan seperti biasa, kelas ganti dia buat malam.

Tapi kali ni venue kelas ganti sangat menarik, Ayer Keroh Country Golf Resort. Gila grand lah. Mungkin ni cara pensyarah nak ambil hati budak budak, getus hati kecil suci mulus aku. Lagipun minggu lepas test, mungkin result masing2 tinggi sangat lalu bermurah hatilah beliau mahu membelanja kami buffet.

Dan aku, lupakan kisah lama, lupakan dendam lama, aku pergi lah resort ini. Bila aku sampai, budak kelas lain yang dia ajar pun ada sama.

Eh. Murah hati nau die ni nak belanja kemahen ramai.

Aku mula pelik. Hati mula dupdap dupdap.

Kami kemudian di minta untuk memasuki sebuah dewan....





















....untuk mendengar ceramah MLM!!




Cibai.



p/s-Tapi nasiblah aku dulu dah biasa escape prep malam masa sekolah. Ilmu di dada jangan di sia-siakan, yo! haha~


.

25 comments:

Lifesaver said...

uiks!!!boleh plak dia buat macam tu..aku tak suka MLM!

jo said...

cis...ada ke?
aku pun pangkah dah MLM!

~0~ said...

tu btol keusahawanan tue...hahahhaahha


cam celaka taktik tue

Nani Aziz said...

gila punya cilabi. haha
lecturer kau yang pakai tudung tutup ubun-ubun pakai seluar ketat tu ke cha?

|| NaFiRaa || said...

ceramah MLM..muahahaha..sabor jek lah!!!

tasekM said...

mengong la lecturer ko tu cha~



.

10tonmind said...

hahaha...tekena ko cha, mmg bengong lecturer ko tu kihkihkih

macha_sezs said...

life saver,
saya juga!





jo,
aku?????




~0~,
hati panas je aku masa masuk dewan tu..




nani,
eh, tu bukan lecturer aku..satu sem sekali je aku jumpa dia la..haha~





nafiraa,
takleh sabo lalu keluar dewan dan pegi makan!
haha~




tasekM,
aku pun heran dia buat perangai centu..

mana pegi lama tak hapdet kak?



10ton,
hahaha~tau takpe!


.

tasekM said...

baru 3 hari tak hapdet cha... bukan 3 tahun. he he.



.

kecik said...

haha. terbaik ah lec kau. bagi nama lec kau tu mana tau dia datang sini aku pangkah dia. haha

hanie said...

hahaha...
nasib baik budak sekolah mcm akak ade kuasa veto utk buang tutor suka2 hati..
kl gini gayanya..mmg dan2 tu la kena delete :P

(-_-") said...

kne tipu..kihkih..

Si Aizuddin said...

Seperti yang diramalkan oleh Darkk.

crazy_labelle said...

oh my... lecturer usahawan ak pla, budak anta lmbat skit je which is lepas kelas, die xtrime weyh... demmmit btul...
apsal lecturer fakulti *tut* sume perangai pelik2... sigh~~

shakinah said...

ko salu escape ey.
aku repot gaban!

gadissebelahpintu said...

macha~~

saje nak nyemak, memperbanyakkan komen kau..

baik hati bukan?

Darab Dua said...

lu pun kena kencing dengan cikgu ke?
hahaha~

ayampinko said...

mlm suck..pada aku macam menipu jer..

|yanA Azizi| said...

haha, care ah lecturer ko. =p

hariz said...

haha kesian kesian kau ni sabar je lah

Masy said...

hek eleh siot je lecturer ko. tempeleng kangggg... siot je

HoPe said...

beliau mmg cerdas..
kagommm~~~

Dak Wan® said...

Uiks? Penyalah gunaan kuasa atau dia nak menyedarkan ko? Hehehe

HafizChan said...

ahahahahhahahaha...

demm semua pakai taktik camgini. siot je

..::jane doe::.. said...

aku cukup² memahami perasaan dikhianati itu. sangat² membuatkan aku marah-separuh-mati! tapi giler ah lec ko tu,korang baek report kat management kolej weh.kene ajar sket lec cenggitu.huh!marah neh marah neh~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..