Tuesday, February 23, 2010

Random Babbling

1) Semalam, lecturer robotik aku bercerita mengenai mengapa Toyota Prius di tarik balik. Kata beliau, Prius bermasalah dari segi sistem brek. Sistem brek Prius di cipta untuk mengecas bateri Prius ketika brek di tekan. Sistem ini secara teori nya tiada masalah. Tapi yang menjadi masalah adalah apabila bateri telah penuh. Bila bateri penuh, satu subroutin command telah ditambah dalam coding supaya bateri tidak lagi di cas dan sistem automatik ini bertukar kepada sistem manual. Sistem manual adalah pemandu menerima 100% back force daripada brek yang ditekan. Walaupun penambahan subroutin ini secara ringkasnya hanya memakan masa beberapa milisecond, namun pertukaran dari auto kepada manual dkhuatiri akan menyebabkan pemandu akan terkejut dengan brek dan katakan lah ketika itu pemandu sedang emergency brek, beberapa miliseken itu akan menyebabkan kemalangan.

2)Aku mula terfikir yang aku takkan berjaya menyiapkan Projek Semester Akhir aku ni dengan kadar kemalasan aku yang berada pada tahap tertinggi ini.

3)Semalam, aku apply kerja dekat tempat yang aku nak sangat sangat sangat kerja lepas aku keluar dari sini. Tapi aku juga tahu, yang aku sebenarnya tak layak pun kerja dekat situ. Tapi aku tak mahu kerja macam orang lain. Aku dah bosan berada pada tahap biasa biasa. Tapi sekali lagi, aku malas.

4)Dah masuk 23 ni, aku makin nampak halatuju hidup aku. Apa yang membuat kan aku terasa adrenalin menerjah laju ke jantung dan macam tahun lepas, pandangan aku terhadap masyarakat sekeliling aku makin tak berubah. Tapi aku macam terperasan yang people around me expect less for their life. Tak tahu lah aku yang ni propa je ke ape. Bukan boleh percaya sangat budak2 ni. Semua nak cover cabel.












5) Oh. Aku tau ramai yang tak baca apa kat atas tu. Maka korang boleh bincangkan gambar di bawah.


Sumpah mamat tu bukan aku!!





.

22 comments:

Lifesaver said...

btol!aku sebijik pon tak paham

orange. said...

aku pun macam tu. malas. haha. tapi keinginan selalu melampai batas. entah la.

jo said...

memang la mamat tu bukan lu....walaupun mamat tu muka tak hensem dan pervert, tapi lu jauh lebih ...

10tonmind said...

hahaha...bahaye kalo brek emergency tu,nak2 brek emergency kt gambo tu kihkihkih

helomynameisjaye said...

bagus dah pikir nak buat apa dangan hidup :O

siggplus said...

celaka sape main bontot bini aku ni? pundek betul

macha_sezs said...

lifesaver,
jangan fahamkan!
hehe~




orange,
keinginan ape tuuu~??





jo,
jauh lebih kacak kan?kan?

kannn~!!!




10ton,
risau juga aku kalau tak sempat brek kalau macam dalam gambo tu. haha~




j,
1st thing 1st, muse in japan!!!
haha~




siggy,
sudah la lu. luna mana?


.

tasekM said...

dah pi mintak kerja...? bagus. dapat tak dapat belakang kira. itu soal rezeki.



.

Nani Aziz said...

good luck dlm menentukan hala tuju hidup lu. salah setting nnt, jadi lak mcm mamat tu. haha

helomynameisjaye said...

ikuttt tgk muse kt japan.save dalam kalendar hoke 2013.sila jangan kawen dulu.LOL

macha_sezs said...

tasekM,
baru satu tu kak. nak mintak bebanyak le. riso tak dapat.

riso riso riso.



nani,
tapi..tapi...best juga! hahaha~



j,
kalau kau yg dah kawen make sure laki ko sapot aku hoke?
:P


.

suya said...

ikot tgk muse...agagaga

DzulhafixiceD said...

gua nak bincang pasai kotak chat bulih??

crazy_labelle said...

bagus... kekalkan sikap malas...

shakinah said...

fuuuuuuuuuuuu~!!

bdk dpn pc said...

mamat tu mmg compom bkn ko...
dia xd iras2 hitrik pon.

hehee...

Ahmad Azrin Aziz said...

Jantan tu macam ali "KAMI"

siggplus said...

gua ckp psl bini no 2 gua

bini muda

ngeh ngeh ngeh said...

bukan ali "kami" ke tuh

macha lgi ensem dri hitrik (kot la) hihhihihi

|yanA Azizi| said...

omg, tu ali 'KAMI' ke??..
ala, frust nye!!. =((((((

orange. said...

keinginan la.
melampau lampau.
misalnya, kau rasa macam nak hentak hentak lecturer kau kat dinding, tapi xmampu bukan?
haa. itu la maksud aku.
haha.

Sesumpah said...

suda 23, belum 32

masih mudaaaa :))

eh kawen nti sila jemput

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..