Monday, February 1, 2010

Akhirnya berjaya juga aku pulang ke Rumah.

Lepas berjuta kali tertangguh, aku balik juga ke Rumah. Adik aku yang bawah aku yang biasa jadi balaci aku tu takde pulak. Dah masuk poli. Maka kerja kerja pembulian aku sub kan ke adik aku yang bawah bawah aku.

Suatu petang yang indah segar lagi memberangsangkan, aku bertanya;

Amoi, petang petang macam ni mana kopi?

Abes la bang.

Teh pun takde?

Abes jugak.

Cekodok?

Amoi tak reti buat.

Alaaaaa..ko pegi la goreng naget yang abang beli tu.

Macam mana nak goreng ar?






Rosak anak anak dara zaman sekarang.Cis!!



p/s- eh. korang ingat aku itam, adik2 aku itam ke? kalau itam kitorang tak panggil dia amoi la!

k/l- esok orang tu dah ade internet. wihuu~

.

17 comments:

tasekM said...

ko bukan itam la cha... ko manggis...

:)


.

shakinah said...

adik badek kau semua putih?
tu maknanya kau anak angkat tu..
haha

hanie said...

ape nk jadi dgn abg2 zmn skrg. goreng nugget pn tak reti. cis!!





hahaha~

ezzati said...

pandai ko kasi arahann..haha

whatever said...

nasib ko igt lg jln blk ke umah...x sosek..

haha...

hariz said...

haha ditaktor habis

|| NaFiRaa || said...

nampaknye lepas nih u plak kena beli..kekekekeke:)

|| NaFiRaa || said...

*buli..kikiki

crazy_labelle said...

hitam la bagus...
nmpak slim...

eyemeroll said...

Sure amoi? Aku nak masuk line neh.haha..

macha_sezs said...

tasekM,
ailebiu lah akak!!

hehe~



shax,
hahaha.banyak la ko punya anak angkat. muka aku sebijik cam bapak aku.


kejap.
mungkin mak aku sekarang mak tiri!
dem.




hanie,
ape pulak! abang nak bagi adik2 prektis sebelum kawen.

hahaha~




ezzati,
dah dekat 20tahun aku berkecimpung dalam arena ke-abang-an ni tau. Mesti la!

hahaha




watever,
nasib rumah aku tepi jalan. kalau tak sesat juga aku syak. haha




hariz,
boleh jadi PM kan aku?
heh!




nafira,
aku dah beli naget tu kira abes syukur la tu. haha~


nafira,
ohhh..buli.

Takdapat la!
hahaha~



crazy,
tu sebab orang kata body aku ade iras2 drogba!

hahaha~



eyemeroll,
kau siapa?dokterr?majestrett?loyerr??

hahaha.just joking. adik aku tu baru form 3 la.


.

hanie said...

xpe cha...ko tetap pakwe sweet..
hahahaha~

jo said...

kitorang takde sebut langsung pun isu perkauman...lu yang sensetip...

macha_sezs said...

hanie,
ni ajaran akak tasek la ni! malu i!

hahaha~

macha_sezs said...

jo,
hahaha.gua tau hati lu hitam kaw punya..gua elakkan korang mengumpat je...


heh.

..nOj.. said...

terus bayangkan macha ngan adik dia. amoi kompom berkulit mulus manakala macha sebaliknye. ohye. patut la dia x reti seme mende. dia kan putih berseri seri dan berkulit lembut. kalau wat keje2 dapur nanti kasar la jari jemari tu. apeda abang

macha_sezs said...

noj,
ahhh!!mana bulehhh...anak dara kene la pandai.

hehehe~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..