Monday, January 18, 2010

Ok ok. Tak cerita hal perempuan dah.

Famili belah Cik Leha ni, famili peneroka. Adik Beradik bapak Cik Leha semua peneroka. Makanya, semua adik beradik atuk aku tu ada tanah bersepah dari Kampar membawak ke Tapah. Ada juga yang aku dengar sampai terlajak ke dekat dekat Teluk Intan nun.

Pandai pandai la korang Google peta Perak.

Tapi atuk aku, yang aku kira mengambil perhitungan bijak, telah menjual semua tanah tanah beliau.

Kome nak ghete, pepande le kome ngumpul memasen (korang nak harta, pandai pandai la korang kumpul)

Maka, sebelum dia meninggal, seekar tanah pun takde untuk anak anak dia warisi.

Nak jadi cerita, lain pulak halnya dengan abang beliau. Tanah berekar. Ada satu spot tu aku dengar cerita masuk dalam tanah yang nak bina UITM. Mencanak la anak anak dia dengar. Masa orang tua tu meninggal, gaduh la anak anak dia. Cik Leha geleng kepala aja lah.

Makin lama, makin teruk anak beranak ni gaduh. Dah sampai tahap Hari Raya pun tak nak salam dah. Kronik bebeno. Sampaikan ada satu keluarga daripada adik beradik yang gaduh ni keluar statement;

"Susah rapat rapat dengan sedara ni- Kang kalau gaduh susah!"





Jadi apa masalah hal-tanah-gaduh-ana- beranak ni dengan aku?

Masalahnya..keluarga yang keluar statement tu ada anak dara hot!

21 comments:

tasekM said...

ah! ko punya orang.... aku syak kucing pun ko nampak hot!~

:P



.

ezzati said...

ada jugak psl pompuan hot di bawah skali...p/s: baik xyah tinggal rete..nak rete cari sendiri..aku suke statement atuk ko..

Lifesaver said...

pantang ko ni!

nursarah said...

hot & spicy kot

helomynameisjaye said...

mukadimah kemahen lagi.agagagga

H.A.N.I.E said...

aje ye mike tu...
gelenyor kemahen..
asal pompuan jek..sume hot..

hahahah~

Masy said...

ala last skali tanah tu wakaf je jadi tanah kubor, senang sket. utk ko ayat awek hot tu. haha

gadissebelahpintu said...

memasen?

ahh..comel gile pkataan ni..mcm masin..keh2..

Darkk said...

sedara-sedara tak bagus kawen. nanti dapat anak banyak penyakit.

aku rekemen budak pasir mas contohnya. atau pun siam.

Anonymous said...

woi babi...!

piji said...

aku yg tulis babi tuh..hehehe

jo said...

gua hot, gua rilek je...

macha_sezs said...

akak tasek,
kucen comel la kak..kalu kucen tebako baru saya panggil hot.

hehe~



ezzati,
a ah. cik leha pun nak prektik bende sama sekarang.

walaupun dia takde pape.
:P





lifesaver,
tu la untung jadi bujang.
ehe~!



nursarah,
saya lagi suka original.
hehe~



jay,
bese la nok..baru la merembes nak bace...
astaghfirullahalaziiiimmmmm~

:P



hanie,
gelenyor! hahaha~dah lama tak dengar...




masy,
aku tanah pun takde nak wakap pebendenye..

huhuu~




gsp,
lain macam bunyi!
hahahahahaha~




darkk,
amende ko merepekkkk ni labuuu~




anon,
babi lu juga!


piji,
buat lagi sekali aku saman ko!
wahaha~

macha_sezs said...

jo,
eh. lu bukan pesen ayu2 ke?

haha~

..nOj.. said...

hahahaha terpakse la berpura2 bukan sedara ah

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

macha...meh dok rapat2 dengan kak yanie....

hehhehehe

Nani Aziz said...

ank hot tapi mak bapak bikin org hot pn xguna cha. huhuhu

macha_sezs said...

noj,
haha~takpe lah.saya nak akak reserve anak akak. kiut!

:P


yanie,
hish.mana buleh rapat2.hahaha~




nani,
sokong!

siggplus said...

pandai2 la lu setel hal tanah

bab awek hot, sila serah dekat aku

tau la aku nak kerjakan dia macam mana

|yanA Azizi| said...

lame dah aku tak datang...

tapi...................

ko tetap tak berubah!. aish.

macha_sezs said...

siggy,
hoi.hoi. tak takut bini kejar dengan parang?
:P

hahaha~


yana,
hahaha.its just fun being me~i know!

amcam?ade iras2 jawapan bimbo tak?

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..