Tuesday, January 5, 2010

Beserah Dan Bahasa Melayu.

Hari itu, masa mahu menonton Sherlock Holmes, aku dan Darkk membeli tiket terlalu awal, maka, kami mengambil keputusan untuk melepak di Graha Makmur. Kebetulan, ada pula pertandingan menyanyi yang dianjurkan oleh Radio Melaka.

Dah nama pun Radio Melaka, mesti lah event sangat tak Hip. Pengacara entah apa apa. Band pun macam nak-main-taknak-main sahaja. Tapi peserta kemain bersemangat.

Ada seorang tu, siap menari Twist lagi. Perempuan.

" Darkk, ko tengok tu..kemain lawak lagi budak tu menari. Kayu."

Maaf. Aku memang jujur orangnya.

"Lawa? Celah mana lawa??"

Mungkin suasana bising. Maka aku maafkan beliau.

"Lawak la...bukan lawa.."

"Hu?? Mana yang lawa?? Aku tak nampak langsung!"

Mungkin juga beliau pesen Lampi. Aku ulang lagi sekali.

"Lawak laa..Laawwaaakkk.. Funny. Funny, Tahu?"

Dan aku dapat lihat riak wajah tenang Darkk me-reply kata kata aku,

"Owh..cakap la Funny, senang sikit nak faham..sejak balik dari Beserah ni, aku kurang faham Bahasa Melayu ni"





Mau juga aku hempuk mamat ni kat tangga taman tu.

15 comments:

tasekM said...

orang teluk intan bukan sebut funny juga ke cha...? :P

kejap. graha makmur tu tang mana hah?

he he.

i'msosupernotcool said...

beserah kan kat sempadan england n scotland..

..nOj.. said...

beserah kt umah mak mentua aku tu... tp xde plak dia reti ckp omputih.. hehehe

suya said...

kenapa aku mcm penah bace entry ni?ke deja vu

Lifesaver said...

hahahahaha!aku suka kawan ko tu!

StingRay said...

cemerlang dia cover.

aku suka.hahaha

jo said...

eleh..sejak jadi budak pandai ni, kemain lagi dia..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

dark nak cari awek orang puteh la tu
hahhahaha

H.A.N.I.E said...

tu br balik beserah..blom pergi new york..
terus buleh ckp siam kot..

otak ketat said...

ahaha. hempuk ja pakai kayu jati! :p

kecik said...

high 5 dark!

shakinah said...

nanti aku belikan kau putik kapas

pisey said...

funny betul kawan tu.
haha.

siggplus said...

gua nk join lu hempuk dia gak..

pui english la sgt..

hari2 mkn sambal belacan gak..heh

luna_e said...

lawak..lawak..lawak kawan ko nih

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..