Friday, December 11, 2009

Pengangkutan Awam Di Melaka Serta Natijahnya Kepada Penduduk Dunia.

Jangan tanya apa kena mengena tajuk dengan enrty.


Masa nak pergi menonton MySpy itu hari, aku sengaja memilih untuk menaiki kenderaan awam. Sejajar dengan saranan kerajaan yang menye.....

Perh. Entah apa aku melalut.



Aku tak nampak perubahan langsung bas bas kat melaka ni. Hormat lagi aku kat bas Hup Soon kat Kampar tu. Sekurang kurangnya bas dekat situ jalan tepat on time. Bas kat Melaka jangan harap. Selagi tak penuh selagi tuuuuuuuu lah tak jalan.

(kak tasek, sila take note ya)*

Tapi ada perubahan positif sedikit. Pemandu bas dah pandai pasang Radio Sinar.

Maka, aku pun menaikilah bas awam ini. Dan malangnya, aku terlupa hari ini (semalam) adalah hari rabu, bersamaan dengan cuti sekolah. Cilaka punya ramai kanak kanak tak matang.
Dan adelah satu kapel depan aku..

Budak perempuan tu humming satu lagu. Aku syak lagu Katy Perry. Ada kelas juga budak ni. Layan lagu mat saleh tak cukup kain tu. Tapi tiba tiba boifren dia sound,

"Hish. Senyap lah. Campak luar kang."

Sirius juga nadanya. Aku syak dia malu sebab awek dia humming tak sedap.

Dan gadis tu pun muncung...








...dan peluk lengan lelaki tu erat erat.











Cilaka. Gua syak budak budak tu darjah darjah lagi woi!

21 comments:

kecik said...

aku setuju pasal pengangkutan awam kat melaka ni *gila skema ayat aku*

sebab tu aku malas nak kuar jenjalan. muahha

pasni nak suruh abang brandon belikan kete 1 la.

HazirahMahadzir said...

peh,
mmg budak darjah2 lagi.

kalu aku,memang aku dah terajang je kepala jantan tu,
apa ke dayus(?) nau pompuan tu!

"bodoh melantun-lantun!" - El Hanes.

i'msosupernotcool said...

aku rasa bf die cakap..

"sayang ade org gile seks kt blkang kita"

ke salah??

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kalau wa jadi awek tu...
la2 tu gak wa mintak putus
hahhahhahha

dapat bopren yg tak memahami kehendak awek nak nyanyi....hahhaha

ezzati said...

budak sekolah gedebance skrg ni..

tasekM said...

dapat awek bebudak bulih la.... dapat hok matang sikit... apa dia ingat pompuan tu tak reti nak campak dia balik? he he.

uik... bas aku setengah jam satu gerak. driver aku lambat ke...?

tapi cha bas lain pun banyak hape... town bus, panorama, bas wira, ska, bas tuah. pun lalu ayer keroh jugak. :)


.

jo said...

elah..jeles la tu!

macha_sezs said...

kecik,
eleh. kau memang pesen malas pun.




jirah,
cinta itu buta, yo!
hahaha~





i'msosupernotcool,
ok.yang tu nampak sangat salah.
cis.


:P





yanie,
hak kebebasan wanita!
hahaha.






ezzati,
err..gedebance?





tasekM,
haha. bas akak saya tak tau la. sebab tak penah naik. tapi bas yang lain2 tu semua macam tu. memang banyak bas, tapi bas yang nak g ayer keroh ade 2 je kot. ke saya yang tak berapa nak pandai cari?


apa apa pun, kerusi urut kat MC best.

muahahaha~

macha_sezs said...

jo,
geli ada lah!

siggplus said...

kan gua dh ckp, skrg musim mengawan

..nOj.. said...

musim mengawan? hahahahah sbb musim ujan ek... tu yg sibuk seme nk mengawan... hahahahah
eh betul ke bas kt melaka camtu? kijam nye...

Nani Aziz said...

budak melaka sekarang lagi over dari budak kl.

noj, ha'ah bas kat melaka mmg camtu. dari zaman aku sekolah sampailah sekarang, camtulah jugak.

aku sekali2 balik melaka, jalan2 kat banda hilir, kadang2 aku pun sesat kat tempat sendiri... hampeh =p

azlin ilman said...

budak2 pon nk bechinta gak.
takkan kau je bley nk bechinta.

hahahaa.

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

cilakak...itu pesen makwe pun ada...gua nk cari sorang... ;D

|yanA Azizi| said...

tapi dulu aku rajin gak dok MC. lepak cc die. cc die cam best gile. haha

(take note, zaman aku matrik, masing2 takde broadband. wifi kat matrik pun takde.)

chokio_nia said...

mak aih..kecik2 da pandai..btw bes tak myspy?

QQQ said...

aku suka dengan budak bawah umur!

macha_sezs said...

sigg,
ni yang belum mimpi basah pun nak join ape cerrr??





noj,
akak baca la pengakuan orang melaka kat bawah komen akak tu.huhu~





nani,
aku pun perasan, jalan kat melaka ni berubah rubah. ape ali rustam nak buat sebenarnya?





azlin,
*sigh*
aku dulu pun tak macam tu.
hahahahahah~





chaireel,
budak sekolah rendah tu woi! pedo!!

hahaha






yana,
err...apa kene mengene dengan entry?
:P





chokio_nia,
err...sila pegi ke entry previous ye syg~






QQQ,
aku memang tau sangat dengan taste kau!

hahaha~

HoPe said...

tingat mase duk lendu dulu..
x igt la bas ape..
tapi..nostalgia gila la..
berpeluh smpai tapak kaki ni ha!

nani aziz said...

haha. aku pun tak paham. cam nak buat sesi bertemu pelanggan je dgn beliau. smlm aku nak g Dataran Pahlawan, lalu ujong pasir, ttb dia tutup jalan. demm. pusing sketnye jauh. heran...

Lifesaver said...

mmg bengong la sbb diaorg wat maksiat depan ko

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..