Thursday, December 3, 2009

Ninja Assasin The Reviu : Saya Mohon Maaf

Sebelum mula reviu, saya ingin mohon maaf kerana terpaksa men delete entry sebelum ini. Terdapat beberapa pihak yang ingin memanggil CIA dan pihak Interpol untuk menangkap saya kerana saya kini telah Ter Tahu yang bini Muhyiddin di tanduk lembu masa raya korban itu hari.

Ampun!!


Baik lah.

Ninja Assasin.

Ini filem pertama yang aku tengok mengeksploitasi Lelaki. Sikit lagi nak nampak TuuuuTT Rain. Cilaka. Rosak mata aku.





Ninja Assasin bukan filem yang terlalu mengecewakan. Ia cuma... 'so-so' kata orang Melayu. Boleh jadi lagi cantik dan boleh jadi lagi jahanam. Di tengah tengah kata aku.

Ok aku tau jalan cerita boleh diagak. Tapi cuba korang bagitau aku jalan cerita movie apa yang tak boleh kita agak? Sherlock Holmes? Kamon la..kita dah tengok berapa puluh (mungkin lebih) filem? Cite penyiasatan, ending mesti la Hero dapat tangkap penjenayah kan?

Demi tidak menjatuhkan nama baik datukku!!

ok. Itu cerita lain.

Abaikan jalan cerita. Kita fokus kepada fokus utama cerita ni. Rain!!

Ya. Rain. Nama Saya Rain.

Dia mencuba untuk jadi hero yang nampak gagah. Rain membawa watak dengan bagus. Tapi skrip lemah. Apejadah watak tegas kekar ganas tu nak cakap "Awak hanya menipu saya masa awak cakap pinggang awak 26."

Ntah apa apa.

Masa pertempuran atas bukit tu pun sama. Apa jadah nak sebut "Hati hati dengan yang atas bumbung tu!" sebanyak dua kali?

Skrip Gagal.

Cinematografi pun kurang. Cuma ada beberapa babak yang cantik. Dan ada banyak babak yang boleh dicantikkan lagi. Tapi macam aku cakap mula mula lah. Tak lah terlalu buruk sampai mencacatkan filem dan menampakkan filem macam filem tak cukup bajet macam Public Enemies.

Apa lagi eh.

Heroin kurang lawa.
Darah memancut mancut hampir real.
Aksi kemas.
Baling shuuriken ada bunyi menarik.

6.5/10 Sekian.



p/s- jangan ajak aku tengok Newmoon. Geli, Tahu??!!

25 comments:

eyemeroll said...

Hah.

Demi Menjaga nama baik datukku!

Aku tahu. Aku tahu.

♣ haNie ♣ said...

cha..moh la tgk new moon..
kata faveret...


hahahahaha~

Darkk said...

kan aku dah kata.

heh~

helomynameisjaye said...

mika...mika..



hahahahha....


- buleh kira berapa patah english word dia ckap.less than 100.aku pasti!

kaxx said...

bagus. tak payah aku pergi tengok.

ezzati said...

nk g tgk new moon..midnite ni..jomla..

macha_sezs said...

eye,
weh. nak YM ko!







hanie,
euuwww!!








darkk,
tak lah teruk sangat...ok je..








jay,
hebak ah ko. sumpah aku tak perasan. hahaha~








kaxx,
donlod sudeyyy~









ezzati,
engineer cun temankan aku tak kesah.
heh heh heh~

siggplus said...

ok2 kite tgk breaking dawn k?

chokio_nia said...

tgk 500 days of summer yok??haha..

i'msosupernotcool said...

ko try tengok skrip JALANG..
ko akan rase orang afrika yang tulis skrip..

ye r..
cik rain tunjuk bdan lebeh cite nih..
aku x suke la bab darah memancut tu..
ngan bab putus2 kaki tgn tu..
x real..

StingRay said...

part rain letak telinga kat dada pompuan untuk dengar 'hati' tu,couple sebelah dah semakin duduk rapat2...celaka....camna aku nak fokus.

hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

ala.....
abg macha yg hengsem...
baru nak belanje yu nengok newmoon
hahhaha.....

kalau yu bayangkan ai jadi heroin citer ninja ni....amacam? mesti gebu kan

hahhah

jo said...

newmoon???
ohh...gagahnya abang werewolf tu......

HazirahMahadzir said...

ABANG Macha..haritu masa KITA ON THE PHONE,
ABANG dah janji nak tengok NEW MOON dengan saya!
ABANG siap cakap lagi filem tu lambang.....




.
.
.
.
.



pehh..tak sanggup dah nak tulis lebih2.

..nOj.. said...

eksplotasi lelaki? oh mesti tgk ni... beli cd cetak rompak jela... mesti dapat baca sarikata indon tu... terhibur

~0~ said...

da lama x tgk wayang bro...

macha_sezs said...

sigg,
pegi cari teman gay ko yang lain!

ahaha~








chokio_nia,
ha.yang ni aku belum tengok lagi. tapi dah ade dalam external aku. esok esok aku tengok.








i'msosupernotcool,
hahaha~ jangan harap aku nak tengok. loya nanti.








stingray,
heh~ lepuk je elok kepala 2-2.

hahaha~








yanie,
kalau I jadi hero pun ok jugak kan?

ehehe~








.

macha_sezs said...

jo,
hoy! gay!!

hahaha~








jirah,
orang orang macam kau la yangbuat aku rasa nak buat comment moderation, tahu?




hahaha~








noj,
hahaha. ni akak nak yengok sarikata ke nak tengok body?

fokus kak!fokus!

hahaha~








~0~,
takpe. bukan elok pun tengok wayang ni..dakyah yahudi semua ni..

uhuk.

siggplus said...

teman gay aku, paraxixth, qqq, darkk, kaxx dan ketua gay macha..amacam?haha

macha_sezs said...

Sigg,
dem. mana aku nak cari seluar PVC ketat selaku ketua ni??

kecik said...

aku nak ajak tengok new moon sebab ada lagu the killers je kat situ.
part last lak tu.
aku cadang nak tidur, part last2 baru bangun.

*yang sebenarnya aku dah buat. aku sorang je tinggal time lagu, pastu nyanyi sorang2*

Ries Lee said...

betul la...
karekter rain dalam ninja assasin tu dia punya skrip entah apa2...
macam nak tunjuk macho tp tak menjadi.

aku rasa semacam tgk new moon.

Kuwe said...

gua rasa mls nk komen sbb gua tak tgk lagi.

tp bila lu sebut public enemy td. gua rasa nk ckp. cita tuh gampang. haha.

Lifesaver said...

jom tgk new moon

Nani Aziz said...

yes! finally aku jumpa lagi sorang tak suka new moon! aritu aku kena sound dengan kawan yang nampak seperti sedikit emo bila aku kata "come on la. aku tak tengok gay movie..." yang obviously aku refer pada twilight. betul apa!

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..