Wednesday, December 2, 2009

Perkara 1: Ajaibnya duduk di rumah.

Antara perkara-perkara ajaib yang boleh dilakukan di rumah adalah menonton Forum Perdana Hal Ehwal Islam.

Kepada mana mana orang Islam Malaysia yang tak tau Forum ini, sila keluar Malaysia.


Ya. Menonton Forum Perdana boleh di kira ajaib bagi aku. MasyaAllah punya jahilliah.

Aku cuma tahu tajuk je untuk malam tu.

Hati Kecil.

Butir perbincangan aku tak berapa nak tangkap sangat. Aku tengah khusyuk kopek ketam masa tu. Cik Leha boleh pulak buat Kari Ketam. MasyaAllah dia punya sedap. Kalau kurang fokus boleh luka bibir masa nak keluarkan isi ketam yang manis itu, tahu?

Fuh. Gila babi mencabar.



Berbalik kepada Forum Perdana Hal Ehwal Islam.

Forum ini disaksikan oleh ahli Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia dan adalah sorang makcik ni nak bagi pendapat. Aku syak makcik ni orang persatuan ni jugak la.

Maka berkata lah makcik ni.

"Kami ni sebagai kontraktor dah banyak berkorban. Kami berkorban dari segi masa dan wang kerana kami perlu cekap dan pantas untuk mencapai segala yang boleh kami perolehi.....bla bla bla"

Aku tak tau lah apa yang cuba makcik ni sampaikan relevan atau tak dengan tajuk Hati Kecil tu, dan aku juga rasa macam ade double meaning dengan apa yang makcik tu cuba nak cakap.


Seriously makcik, berkorban wang untuk mencapai apa yang boleh di capai?? Hehh..



.

15 comments:

Ries Lee said...

hehhh...

macha_sezs said...

Ries Lee,

hehh.sendir mau faham la Bhai~

mpt said...

salaam...

mungkin nak tukar tajuk..'hati besar' kot

siggplus said...

biasa lah, dalam konstruction, mmg tak boleh lari dari mkn suap

aku rasa malaysia dah nak jadi mcm india dah..semua kena suap br boleh jalan

chokio_nia said...

ko tgk forum perdana??ajaib..hurmm...

i'msosupernotcool said...

korporat kot?
perlu diskus ke?

jo said...

sarkastik benar lu kali ni..

helomynameisjaye said...

lepas ni Al-kulliyahh plak kan?reserved satu seat untuk aku.

ezzati said...

x suke forum perdana

macha_sezs said...

mpt,

hehh..kalau besar sangat boeh meletup kan?








siggplus,
kalau dah jadi macam India mau aku tuka kerakyatan.

NuYok! here i come~!!








chokio_nia,
gua pun terasa itu macam juga itu hari. Tapi sekarang gua rasa biasa biasa je. hahah~








i'msosupernotcool ,
heh. tapi tak payah la nak bagi nampak terang terangan kan??








jo,
sekali sekala kene tegur jugak makcik makcik ni. heh~








jay,
eh? ada lagi eh cerita tu?

ahaha~








ezzati,
saya juga.
:P

Masy said...

makcik mkn rasuah ke atau sindir org2 dlm persatuan tu?

hehe

macha_sezs said...

masy,
hahaha~

ha. yang ini kita tak tahu kenapa ya.

Liliyuli said...

bangsawan jugak lu ni skali skala..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

aku lebih tertarik baca ayat GULAI KETAM..

lapor nih...haih!

Lifesaver said...

aku tak suka dah tgk ehwal islam...kenapa panel dia mcm.......baik aku tak yah ckp

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..