Monday, December 7, 2009

Bila Hujung Minggu Anda Cilaka

Hujung minggu ni semua plan aku tak jadi. Dan aku sangat frust. Macam cilaka semua. Sirius. Cilaka. Aku cepat marah, aku emo emo, dan yang paling aku benci, aku macam tak reti bersembang dengan orang. Apa punya cilaka perangai.

Maafkan aku.

Dan bila aku PMS macam ni, aku cenderung baring 24 jam mengadap Laptop aku, Tak. Laptop aku tak bernama macam Laptop korang. Jenab lah, John lah, Romeo lah. Ok. Romeo nama DSLR yang aku petik itu hari.

Maaf. Tertukar topik pula.

Dan bila aku baring 24jam mengahadap Laptop, aku rasa, Ini lah masanya aku nak habiskan movie yang donlod/kutip dari mana mana.

Dan yang cilakanya, semua movie yang aku tengok sepanjang minggu ni, semua tambah down lagi.

1) 500 Days Of Summer

Ya. Aku tak tahu kenapa ada kawan aku puja sangat cerita ni. Aku tau ramai yang bangkang. Memang cerita ni menarik dari segi jalan cerita. Siapa sangka kita boleh tengok cerita tapi skip skip hari dalam jangka masa 500 hari kan? Siapa sangka seorang lelaki boleh di tipu hidup hidup oleh perempuan yang maha cilaka mahukan kebebasan. Tapi lepas clash terus minah tu kawin dengan orang lain. Cilaka. Bagi hati aku panas.

And the worst part is, mamat tu pasrah. Sikit pun tak marah. Sikit pun tak. Mati ke apa kau, huh?

2) World Greatest Dad

Ini lagi satu mangkuk. Cerita pasal lOser loser. Bapak cikgu sastera loser, anak lagi maha loser. Semua orang tak suka anak. Anak gila seks. Kaw kaw gila seks.Mati masa melancap. Bapak buat novel tentang anak. Tiba tiba semua orang suka anak yang dah mati tu. Ntah apa apa. Bunch Of Losers. Robin William plak yang blakon tuh.


3) Igor

Aku ingat kalau aku tengok cerita animasi, boleh lah ceria kan aku sikit. Aku tak harap pun cerita ni hepi memanjang, kalau nak serius pun biarlah macam 9. Gambar pun lawa sikit. Ini tak. Bapak hodoh gila cita katun ni. Kaw kaw hodoh. Mula mula aku ingat bolehlah tahan, tapi sampai sekerat aku dah mula annoy dengan kejelikan watak watak dalam katun ni. Cilaka punya hodoh. Hunchback of Notradame tu pun lawa dia punya heroin, tahu?


4) Big Fish

Malas aku nak komen cerita ni. Main bapak bapak memang aku tak berapa gemor.


5) Hitch.

Korang tak penah tengok? King of Kodi la korang.

Yah. Akhirnya, misery aku berakhir. Aku tak tau kenapa dengan cerita ni. Mungkin sebab Eva Mendes punya body solid. Mungkin. Mungkin juga mamat gemuk tu funny. (sapa nama dia, jay?) Mungkin sebab jalan cerita.

Yalah. Aku rasa sebab jalan cerita. Jalan cerita dia positif sepanjang masa.

Dan sebagai orang yang tidak lagi murung hari ini, Saya ucapkan...













Apsal Tiket MUSE Mahal Sangat!!





Sekian
.

33 comments:

ezzati said...

muse dtg malaysia lg ke?tatau cer pn??

helomynameisjaye said...

woh pms meraban ko ni.nama dia kevin james..ekekeke.

tiket muse ktne yg ko masudkan ni?adekah di lantau island HK?mari pegiii!!!

ohh..mungkin ko patut tgk cite Bronson.ganah gila Tom Hardy.

helomynameisjaye said...

sambung sket lagi.mana lak si Tom tu pasrah dalam 500 days.kan dia buat greeting card "roses are red, fuck u!.

dia marah..hahahahaha

kecik said...

sebab dorang MUSE!
aku pergi dulu habis dekat 500. tiket je dah 300.
nak2 kau pegi kat singapore.
ah cilake jgn bukak topik sal singapore.

igor? aku x layan lagi. tapi dah tengok monster vs alien? or up? or cloudy with a chance of meatballs?
3 3 best oh

macha_sezs said...

ezzati,
singapore babe, next year. S$ 198.

macha_sezs said...

hahaha..tiba2 ramai plak yang komen.


jay,
singapore dulu la! mentang2 dah ada tiket. cis.cis.cis.

ah.marah dalam kad bole lah. ok.ok.part tu aku tegelak sikit.

haha~







kecik,
sebab kau tak pegi la aku laaaaaaaaagi nak pegi!
muahahaha~

yang meatball tu aku jeling2 komp kawan ku je masa dia tengok.

macam best.







.

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

sudah petik Romeo nama DSLR kah?

bila lagi mau tangkap gambor GENG GEBU?

hhehhehehe

kecik said...

demshit! aku nak pegi!!! :(( bongok ah ade pelan jahat menggagalkan usaha aku.
ko pegi ke weh pegi ke? waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! :'(
(

tasekM said...

jom dating. mesti hilang lu punya PMS.










dan.... lepas tu... org lain pulak yg PMS. hahaha...



.

eyemeroll said...

banyak cerita ko layan minggu ni. Aku tak terlayan layan lagi.

Baik ko simpan buat beli dslr dari beli tiket muse tu..haha

|yanA Azizi| said...

tibe2 cam nak gelak plak.LOL

nak gi tgk MUSE ke.?.cam aku tak tau je nape. hahaha

Ries Lee said...

citer hitch mmg best.

YobSumo said...

MUSE mahu dtg sini ka? asal aku tak tahu!

weh, kau jgn kritik movie2 tu, tgk je dgn hati yg tenang, dengan senyuman, dengan ketakutan, dengan degupan jantung, layan kan aja... cerialah hidup kau sambil tgk movie.

macha_sezs said...

yanie,
orang punya tu kak~~

akak la belanja saya DSLR satu..ihiks~
ahaha~






kecik,
kau budak2 memang la orang tak bagi pegi.
wahahahahaha~!!






tasekM,
TEEeeeTTtt~
wahahaha. boleh deting lagi tak kak?

riso aku.






eyemeroll,
ni lah komen terbaik penah aku dapat!
terima kasih atas kata semangat anda!

DSLR!!DSLR!!DSLR!!DSLR!!DSLR!!DSLR!!DSLR!!




yana,
ceh. aku memang minat MUSE la.
takde kene mengena dengan dia. dia kaya kot. macam sure pergi je die tu.


uhuh.jeles!

macha_sezs said...

ries lee,
ya. saya sokong anda.

kejap. anda yang sokong saya dulu kan?

apa apa lah.






yobsumo,
wah!orang femes!!
baik lah! lepas ini saya cuba menonton dengan hati yang tenang. hahaha~

datang singapore bro.

|yanA Azizi| said...

yek la..aku nak cakap ko nak gi tgk muse sebab ko minat la..dah tu sebab ape lg?? yg ko tetibe nak cakap takde kaitan ngan die kenape??.wuuu..

tasekM said...

ikut aku... BULEH!.

muahahaha....



.

..nOj.. said...

kirim salam je la kt muse (read : MUSA)... teringin gak nak pegi... tp umur dh lanjut... xlarat nk lompat lompat angguk2 kepala

macha_sezs said...

yana,
hurmmmmmmmmmmm

ok!ok!







TM,
masalahnye kakkkkkkkkkkkkk


haish.berat.

hahaha.

dah 2-3 hari kak anim korek rahsia kenapa saya delete entry.
haha~




noj,
apa kata akak wakilkan tiket tu ke saya?

molek kan idea saya?

Lifesaver said...

ko mau sponsor kat aku tiket MUSE?

macha_sezs said...

lifesaver,
gila bebelit ayat akak.

akak nak sponser saya ke..akak nak saya sponser akak?

tasekM said...

chaaaaaa... bior kita 2 je yg tau sudah. hehehe....



.

Razman said...

ko ak reti borak dgn org? dh tu ko borak dgn pe?

macha_sezs said...

tasekM,
baik kak!





razman,
aku borak dengan laptop je.sirius.

HazirahMahadzir said...

rindu betul kau dengan Romeo aku eh.
:))

i'msosupernotcool said...

muse singapore?
malas ah..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

macha...
bila ko panggil akak..
dah tua rasa nyer

hahhaha....

ai baru nak masuk suwit seventeen la...kekkeke

azlin ilman said...

yang kau pun 1,
pegi pilih citer yg tak besh sape suruh.

ahahahaa~

macha_sezs said...

jirah,
yang pertama mesti terkesan dia hati!

hahaha.geli.






i'msosupernotcool ,
ko malas, aku rajin.
aku takde duit. ko mungkin ada.

apakata kau belanja aku yang rajin?
ehehe~





yanie,
hahaha. ikutkan aku nak panggil babe je.

buleh?





azlin ilman,
mana la aku tau cerita tu best ke tak best, main kutip je.

huhuuhu




.

Guten Tag said...

terima kasih kerana memberikan review ttg movie ini semua..

chokio_nia said...

aku pon menyampah tgk summer tu..cm siot..heh..

weh2..muse dtg mesia ke??aiseh

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

macha....

hang jangan panggil BABE...marah kak hanie kang

kekkekkee....

♣ haNie ♣ said...

yanie:
pehal petik name wa lak nih..
sekeh mau?

hahahahahaha~~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..