Friday, October 30, 2009

Reviu : Inglorius Basterds

Baiklah.
mula mula, mari lihat preview.







menarik bukan? brad pitt menjadi kapten ala2 komando untuk menyerang nazi secara serang hendap.

tapi jangan terpedaya.
tak banyak aksi.
tak banyak tembak2.
cerita 2 jam setengah. macam dah cerita hindustan.

apa yang menarik bagi aku dalam filem ni cuma satu.
cinematografi.

sebab ini filem Quentin Tarantino.
cara dia amek gambar memang ada style.

tapi cerita ni memang bosan.
sila jangan compare dengan Valkyrie.

sekian.

hell yeah you are!

15 comments:

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

oho..gambar memang cun...tapi citer macam bah bee.. keh keh..

Liliyuli said...

kalau bosan aku tak suka pegi tengok..kang aku bebel jek sebab rasa membazir..hahaha

jo said...

baik tengok cerita meat ball..ada jugak part-part yang bulih buat gelak-gelak....

helomynameisjaye said...

cess..tk glorious lansung rebiu ko.agagaga

Lifesaver said...

aku baru cadang nak gi tgk..ko potong stim btol la

Si Aizuddin said...

Muka macam kau lah macha

alhena said...

mcm cite hindustan?waaa..mesti ada part brad pitt menarik golek2 bukit eh? kekekekke :P

Masy said...

tgk masa d making of je aritu. x minat ah brad pitt. hohohohohoh

kaxx said...

macha is a basterd

macha_sezs said...

azizee,
yup!yup!. tak lah cilaka sangat..agak cilaka sahaja.

liliyuli,
ah!itu next entry aku!

jo,
dah keluar ke ?? poster dok tergantung dari tahun lepas aku tengok.

macha_sezs said...

jay,
ai no! sebab cite ni pasal jew nak revenge ekceli. so aku malas nak tulis pepanjang. kang kua sentimen anti jew aku.

bole?

hahah~

lifesaver,
hahaha. ikut ko la kak. kalau minta cite hindustan tak la ko kesah sgt. haha~

aizuddin,
demn. tak yah la cakap kuat2. malu ok!

hahaha~

macha_sezs said...

alhena,
owh.kecuali itu.

hahaha..

masy,
ah.kang dia ade kat sebelah ko mau mengelenyam ko mintak otograp dia.

kaxx,
ko nak muka aku cam poster tu kan?
kan?
kan?

hehh

suya said...

caNTEk header baru ko.aku tak ske bedpit..

chokio_nia said...

yeke borink??apsal cmbes je..valkyrie tuh borink..heh

joegrimjow said...

brad pit xabes blaja kat u sebab nak fokus pada seni lakonan
hebat2

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..