Saturday, October 24, 2009

Cuba Bayangkan

okeh. hari ni aku buka slot baru.

Mari Bayangkan. atau nama saintifik, Maristinios Bayangkis.

cuba bayangkan sekarang,
korang buat satu projek.

projek elektronik. ala2 robotik. boleh gerak-gerak. jalan-jalan. ada conveyor bagai. ini projek bukan ayam-ayam punya bhai~

korang kenal tak radio besar yang zaman dulu2 usung kehulu hilir atas bahu tu? ha. penah bukak tak radio macam tu? penah tengok isi dalam radio tu macam mana?

lebih kurang macam tu lah. dan tambah 3biji motor. Ala-ala motor tamiya. Tapi yang ni orang panggil Stepper Motor.

baiklah.

kemudian bayangkan yang projek tu tak berjalan. motor degil tak mahu pusing. design pula dah mula lari spec asal. spec asal pun macam cilaka.

conveyor pula lari dari guide. tak mahu duduk diam2 bila berpusing. mesti nak terkeluar.

nak buat cover pulak mengada2 nak herot berot.

dan bayangkan. sekarang dah pukul 5 pagi. kerja tak siap.
anda penat.
anda pasrah.
anda redha.

nak kena tunjuk present esok projek ni. oh. bukan esok. dah jadi hari ini. sebab dah 5 pagi.

mata dah mengantuk. gila babi berat. tapi kena present pukul 9.

rumah bersepah sebab buat projek. besi sana sini. wayar lagi. kadbod lagi. seletep merata2. pasir jangan cakap la. boleh bikin kilang jual pasir dah gua syak.

kemudian, mari bayang lagi.

anda letak kepala mahu tidur. tapi kepala ligat nak cari alasan macam mana nak bagi alasan macamana nak menjawab dengan lecturer nanti.

yang ini pun satu. psycho. kaw2. bukan runcit2 punya saiko.

maka, hasilnya. anda gagal tido.
kepala sakit. mata berat. lapar pula. hati pedih. limpa sebak. kantung airmata terasa penuh.

tapi anda pergi juga ke kelas.
tapi anda dah lewat setengah jam.

oh. tapi yang ini tak perlu risau. lecturer akan melawan dengan datang lewat sejam.

dan bayangkan kembali.
kepala sakit. mata berat. lapar pula. hati pedih. limpa sebak.
kepala sakit. mata berat. lapar pula. hati pedih. limpa sebak.
kepala sakit. mata berat. lapar pula. hati pedih. limpa sebak.

dan anda nampak lecturer itu masuk.

dan beliau berkata.




















hari ini kita akan buat test.

test product? tanya rakan2 ku.

tak. paper test. ujar beliau semula.






dan-dan tu jugak aku pergi tumbuk muka dia.paranawei sepam. tinju hidung kasik berdarah. lutut perut kasi senak. sepak kote kasi mandul. hempuk dengan meja kasi retak tengkorak. dan campak dia dari tingkat 3 tu ke carpark yang terletak bawah bukit tu.


kasi mati.



its just a matter of time until I hire you, Uma Thurman!!

19 comments:

helomynameisjaye said...

Kill Lecturer Vol.1.mesti untung juta2.ekekeke

Si Aizuddin said...

Bro bro. gua ada kisah macam ni gak. Tapi gua ngorat je bini lecturer gua pastu kikis wang ringgit diorg. hahaha

siggplus said...

lecturer lu gua rasa ada short term memory loss lah...lu kasi tukar motor tamiya dalam otak dia tu

pari pari syurga said...

kalau aku dapat jadi lecturer..


aku pun nak buat camtu lah..
muahahahaa...

buli student.

hahahhahaha.

suya said...

lempang je die.

paiseh said...

gua penat. asik nak bayangkn je..

kaxx said...

ah. nak kena bayangkan pula. aku dah lah tengah malas. celaka.

eyemeroll said...

aku baca ending terus. Malas nak bayang.

Nabil Fizri said...

bunuh jer

umiZue said...

lec tu mesti dapat agak, ramai student die y xdpt nk completekan projek.. so, die pun decide utk buat paper test.. so, how the test?? is it ok??

jo said...

alah...kerja lu bukan siap pun..patut lu rasa bersyukur...

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

dunia memang kejam...lecturer lu mmg nak kena silambam....keh keh keh...

@tune® said...

moto kriss baruuuu

green apple said...

open book test la Prof...boleh laaaa...*sambil urut2 kote dia*

citahrudin said...

tu psl r beliau buleh jd lecturer..

Masy said...

huahaahahahhhaahah sok klu ko jadik lecturer, boleh gak wat menda yg sama :))

HazirahMahadzir said...

saya tak mahu komen entri,saya mahu komen komen kakDi/green apple !

terbaikkkkkk lah kakDi!
:P

macha_sezs said...

nak reply komen kakDi je.

hahahahaha~
Teeetttttttttt~~

Lifesaver said...

tahniah...kerana selamat menjalani test..haha

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..