Saturday, September 12, 2009

Tempat Terakhir - Empat

blearghhhh..memula aku tanak tengok pun cerita ni..tapi dah ade orang belanjakan....TERpaksa la aku pergi walaupun duit dalam wallet tinggal seringgit. Nasibla bulan puasa, tak perlu aku belikan popcorn untuk siapa2.

tapi itu hal lain.

hal kali ini adalah cerita ini.



Final Destination 4.

aku rasa takde sape mati sebab kaca/cermin. poster ntah ape2 .

final destination kali ni..macam yang sebelum-sebelumnya, masih berkisar tentang premonition yang hero akan dapat.

hero selamatkan kengkawan.

kengkawan tak nak percaya. Heroin wajib percaya.

kengkawan mati.

cara mati?
pelbagai.

tapi aku rasa macam takde idea lain ke nak mati?
cucuk paku. mati terhempas. batu pecahkan mata. terbakar sambil terseret. dan yang paling biasa, kena langgar tiba-tiba.

apa yang thrill nya adalah macamana director ni melengah-lengah kan mati itu sendiri.

kipas siling jatuh depan muka. gunting nyaris tercucuk mata. nyaris kena renjatan letrik.
tapi still nak mati dengan batu kena mata jugak.

dan yang paling tak bleh blah adalah ada satu watak yang nak sangat mati tapi tak leh mati sebab bukan turn dia.

Owh Wayans Brothers, do make fun of this.

nak aku bagitau ending?
Semua Mati. ya. Semua.














okeh.next story. my first evaluation of final year project.

So, will you do the simulation?
Dont you ever look at my slide?? fuck.

.
.
.
.
.

Yes. my last slide stated it clearly.

footnote-merah tanda villian,hijau tanda hero,italic tanda apa-yang-nak-dicakap, tak italic tanda apa-yang-dicakap.

h/i - sekarang aku tengah tunggu 2010 and Ninja-Assasin. dan juga Avatar. tapi Avatar kena tengok review critics dulu.

8 comments:

helomynameisjaye said...

hahaah 2010 ke 2012?hahaha..comel je.
ninja assassins - aku pon rasa nk tgk.

aku tk tgk FD seblm ni tp yg 2nd FD kena premonition lori balak terbalik dan balak-balak terbang mmg sick.

macha_sezs said...

jay,
garhhh..demit.demit.demit. aku dah check dua kali pun typo lagi.

2nd FD memang terbaik. 3rd FD sangat bodo. lucky gile ko tak g tengok.

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

huhu..sempoi..
eh,jgn lupe mai santai kat gua punye bloG!!

sutera putih said...

hehe,,,terhibur jer bc n3 macha ni,,,
sempoi,,,

hans said...

yeah....
film kali nih tak boleh lawan dgn fd1 aTAU FD2 sebab yg dlu lebih real daripara nih...

aku cadangkan ko tgok film Orphan..
lebih menarik dan menghiburkan

Mael said...

hoho... nsb baik baca review kt cni, kalo x melayang rm10 aku.

oh ya, btol tu. orphan mmg m'hiburkan! dan menyihatkan, since kejutan bertali2 dalam cerita tu akan m'buatkan jantung ko sentiasa b'degup kencang. dan pastikan tgk malam - aku x nak ko batal puasa. hehe

Lifesaver said...

aku ngeri tgk cter ni

shakinah said...

heh.
malas nak tengok.
shin chan lagi best.
haha

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..