Monday, August 24, 2009

maha merepek

ada banyak sebab kenapa orang menulis dalam blog. ada setengah orang kata , untuk lepas kan tension. ada setengah orang kata, saja suka2. ada setengah lagi manusia kata "saja aku nak berlagak"

macha, sila jangan mengumpat di bulan puasa.

dan perubahan manusia juga dapat kita lihat kalau dia ber-blogging cukup lama. aku tak tau berapa lama akab dah tulis blog. tapi dia tulis hit dia dah cecah 300. he sure got some aura in his writing.

sebut pasal akab, dia merubah. bak kata jime. merubah. dulu tulisan beliau ganas. penuh sarcsm. kalau nak gelak haruslah gelak macam joker. tapi sekarang tak lagi. sekarang beliau makin soft. tak.bukan bapuk. soft dari segi tulisan. tiada lagi ganas2.

aku pun hampir setahun dalam dunia ni. jumpa ramai makhluk2 baru. dulu makhluk2 ni selalu jugak update. tapi sekarang sesekor malas.

adakah aku berubah selepas setahun? aku tak pasti. dan aku rasa takde siapa2 pun yang dah baca blog aku selama setahun ini dan tahu adakah aku dah berubah..... atau tak.

selepas setahun aku merepek, aku mula tertanya2, untuk apakah aku menulis? kenapa aku gatal sangat nak menaip? adakah aku masih terpengaruh dengan darkk yang merupakan budak kelas aku yang pertama ada blog?

dua tiga menjak ni aku rasa macam malas nak menaip. takde benda nak cerita. hidup terasa dull. lagi2 nak puasa ni. siang ada cerita. tapi tak larat nak taip sebab lapar. bila malam, aku lupa sebab dah kenyang.

owh. tadi aku makan hotdog rebus dengan sayur. itu pun boleh terbarai kekenyangan.

tapi itu cerita lain.

balik ke tajuk asal, kenapa aku menulis di blogspot?

kerana aku rasa ini tempat untuk melarikan diri dari realiti. realiti aku sangat tak best. contoh macam lusa, ada test yang aku satu apa pun tak tau. aku patut start study, tap malang nya aku malas.

bila malas, aku perlukan alasan untuk tak study.

dan tengah update blog adalah alasan terbaik!

dah. aku dah puas merepek.

9 comments:

paiseh said...

merepek lah lu ni~

HazirahMahadzir said...

Macha,aku terasa okk bila kau ckp sesekor malas nak update tu..
sila pujuk aku.





:))

Darkk said...

baek. esok gua update belog. amacam? Suka? Gua nampak muka lu tengah sengih baca komen itu. Tanda lu suka. Ha-ha.

fndrocka said...

memg tak tak berpijak di dunia yg nyata dah blogger2 zaman baru(padahal zaman dulu bukan ada blogger pun..)..ok.esok tak pyh gi kelas.

@tune® said...

apesal nk lari dari realiti??
kau nk pecut ke..long distance??

Lifesaver said...

adakah kita nak buat blog sbb nak dpt hit tinggi??

helomynameisjaye said...

biasanya menulis sebab luahan hati.kadang2 passion.kadang2 takde keja.hahaha.

♣haNie♣ said...

aku ase mmg sindrom lah..
dh setahun lebih buat blog..
dh ase mcm xde mende nk cerita..
hahahahaha!

puasa2 nih..lg la..
idea x larat nk masuk dlm kepala..
hiksss

nuyuljana said...

kalau bab study, malas tahap dewa.

cuba update blog, laju je jari menaip.

seb baik aku kenal blog lps abis study!

*pheww*

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..