Saturday, August 8, 2009

G.I. Joe:The Rise of Cobra

bawah, belah kanan. :drool:

sebelum masuk panggung, sila pastikan korang tau yang cerita ini adalah berdasarkan cerita katun.

aku malas nak buat sinopsis. korang boleh dapatkan di tempat lain.

maka, aku telah menonton cerita ini. kalau nak tengok cerita ini sila pastikan korang cari panggung yang sound sistemnya bertaraf A. kalau nak pegi yang bertaraf rendah (read:sampah) macam MBO, anda kerugian nikmat pendengaran.

tapi kalau anda pergi ke panggung bertaraf A-bintang macam Carrefour Dataran Pahlawan, nescaya anda akan dengar bunyi yang melampau.

breath sound masa kissing pun perlu ke??

action pack movie. sila jangan bandingkan dengan Transformers: Revenge Of The Fallen.

hampir keseluruhan cerita ini tak logik.

efek cerita ini hampir kepada gagal. efek masa Eiffel Tower tu nak jatuh nampak sangat tipu. begitu juga dengan beberapa scene lain.nampak sangat tak real. CGI tak cukup bagus.

dan aku juga rasa macam ada samting yang tak kena dengan cerita ni. macam mana nak cakap eh......penyebab kepada perkembangan plot tak logik.

mari lihat contoh di dalam movie ini:

1) saya tak mahu bercakap sampai mati kerana tok guru saya di bunuh.

2) saya bunuh tok guru saya kerana tok guru saya puji dia tapi tak puji saya

3) dari kecik sampai dewasa, saya tak penah kalah sekali pun. kalah dalam apa jua bidang sekali pun. dari kecik sampai ke besar. sekali pun tak penah!

4) saya nak bunuh adik saya sebab awak tinggalkan adik saya.

5) saya tak nak jumpa awek saya sebab saya gagal bawak abang awek saya pulang dari peperangan. ye. saya hero. dan saya loser.

cerita ini juga berdasarkan satu idea dari movie yang lain. The Day The Earth Stood Still. keanu reeves blakon. tentang robot bersaiz nano.

Channing Tatum jadi hero dalam cite ni.
err.....kurang sesuai. josh duhamel lagi sesuai aku rasa.

makhluk ni dah tengok cite ni kelmarin. aku rasa review dia pun sama macam aku. jap aku check.

ya.sama.
aku cuma tak sokong part yang dia kata dia membesar dengan cerita ni. yang lain sama. rating pun sama. p/s pun sama.

dah.aku nak start buat proposal...................kejap lagi.


ah.kau g sambung belakon step up la.

10 comments:

Darkk said...

idea GI Joe ni dah lama orang guna pakai untuk cerita-cerita lain.

Cuma dia lambat dimoviekan je. Itu saja.

Aku percaya semua teknologi yang dalam ini semua akan jadi realiti.

Kecuali serum yang diberikan kepada Zaltan.

macha_sezs said...

darkk,
mula2 dia cakap robot tu makan metal. apsal buleh makan otak plak?

cehh~

zairi said...

g.i. joe. teringat aku kat group senario buat lawak g.i.jenab.macam gampang.

jo said...

gua ingat proposal tu dah setat malam td...chisss...

helomynameisjaye said...

ceh jeles la tu ngan channing dia leh lompat2 kt jalanraya di france.hihihi

BudAk hijAu said...

breath sound masa kissing pun perlu ke??

aku rase sangat perlu!!agagagaga.

@tune® said...

dey macha...tada blaja ka??

mak kasik duit..lu tgk wayang ka??

Lifesaver said...

nasib baik aku x gi tgk lagi

macha_sezs said...

zairi,
senario sekarang nth ape2. kalau aku gelak pun sebab kesian..

jo,
eh..dah stat....aku rangka dalam mimpi dulu...

jay,
ah.takde mane nye aku jeles kakk~

greengurl,
takkk!!!

atun,
hish. dah orang bagi cuti, ape guna kalau tak enjoy??

lalala~

lifesaver,
cerita ni tk la teruk sangat...so-so je..

tasikmerah said...

panggung kat carefour tu mantop yek.


.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..