Tuesday, May 19, 2009

arini aku jumpe satu pesen manusia lagi- pesen baru bagi aku weh!

JPJ suruh aku pegi jumpe diorang pasal van sekenhen yang parent aku beli tu ade masalah kat geran. Turut bersama dalam sesi bersama encik JPJ tu adelah Encik PesuruhjayaSumpah dan juga Encik Setelkan-Jual-Beli.

pemilik asal van tu dah meninggal. so macam mana van tu leh dijual kan?

ni rasanya salah PesuruhjayaSumpah tu..sebab dia lepaskan cop dia tanpa periksa tuan punya van tu masih hidup atau tak..
tapi aku tak kesah sangat pun..bende dah nak jadi..aku pun tak la sampai marah2 walaupun PesuruhjayaSumpah tu menyusahkan aku dan bapak aku..

so its not a big deal. jumpe anak2 arwah tu, suh diorang jumpe Amanah Raya, kuakan letter bagitau yang derang anakbranak willing to sell that van. see?? easy enough ait mate?

dan aku di beritahu oleh orang yang jual van tu, waris memang dah ada, cuma surat tu yang takde.


easy..
ayam punye cerita...
.
.
.
.
.
.
.
tapi apasal PesuruhJaya Sumpah tu sampai nangis2 depan JPJ tu??
Apasal plak mamat yang setelkan jual beli ni sampai ketar2 tangan??













ni JPJ la...bukan jumpe Polis la!!!
dia bukan nak bagi ko arsenik ke ape untuk soal ko.pfftt.











f/k- i'm dead annoyed
l/m- harry potter punye trailer da kua. yayy!
j/k- nanti aku bagi sinopsis Angel and Demon keh~
h/d- TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG KOMEN UNTUK ENTRY SEBELUM NI. REALLY APPRECIATE IT.

10 comments:

Rozita said...

pernah tak dgr pepatah ni

"berani kerana benar,
takut kerana salah"

macha_sezs said...

@rozita
ape ke salah nye sampai nak nangis2.bukan bunuh orang ke ape..

huhuuu~

suya said...

hihi gile derama pacik tu..lempang je skali

ChaiReeL AziZee said...

dorang ada penyakit bila-jumpa-JPJ-mesti-ketar-ketar kot...kesian..

yarn said...

JPJ punye ilmu mmg kuat. tu yg sampai nanges buat drama tu sume. suh ar beliau masuk rancangan realiti tv tu...ape tah tajuk dia...? anak wayang eh? hehehe...~~~

Darkk said...

"hari poter keluar trailer? kat mane nak download?" Penduduk kampung gua yang resah, takut internet tutup awal.

macha_sezs said...

@suya
nyaris weh. nyaris!

@azizi
virus baru ni! hahahaha

@yarn
hahaha
a ah. mungkin die buleh menang..
.
.
.
mungkin.

@darkk
"saya tonton di panggung tadi.."

kata saya sambil menenangkan penduduk kampung.

@tune® said...

pesen derang ni kategori ape?

AkuSiMisteri said...

Encik PesuruhjayaSumpah nangis? adegan tuh kena kill, kalo tak, buleh klasifikasi 18SX ... huduh jantan tua menangis...

macha_sezs said...

@atun
aku belom ketegerias lagi kak!

@akusimisteri
hahaha..tak takpe. sumpah aku nak lempang je orang tua tuh.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..