Tuesday, March 3, 2009

kepada mereka yang malas tengok berita atau malas nak bace paper. sila baca blog aku..

hahaha..gile punye tajuk.

owh.
buli. aku TERtengok brite (TER di situ bermaksud "secara tidak sengaja"). cite pasal blasah budak kat skolah mana ntah kat sabah ke serawak ntah..papelah. janji aku tau dalam mesia.

aku tengok. bukan tengok saja. malah dihayati juga.

terdapat penipuan disitu.

kenapa budak tu buleh berjalan lagi ? sungguh aku ragui mereka2 ini.. lembik sangat ke senior tu sepak budak tu?

aku budak SBP oke. tak buli tak sah. tak belasah budak bemakna lu budak surau. lu mebi tak blasah tapi lu tarbiyah.

aku tak penah kene terok2. ringan2 ade la. kaki mu di belakang ku la..tapak tangan mu di pipi ku la. masa lower form aku paling mahir "steng". aku tatau ape korang panggil kat tempat korang.

eksesais ni mudah..
dalam keadaan bediri..(kalau baring baik tak yah ok!) ...bengkokkan kaki anda 90degree. badan tegak ye adik2..kemudian tangan diangkat kehadapan. alah. macam korang nak luruskan barisan time berator kat perhimpunan tu....

oke.sekarang bekukan segala pergerakan anda. 2menet pertama mebi anda tersenyum. mari bertahan hingga menet ke 5...

lutut mula mengigil?
anda mula bepeluh?
rilex~~itu simptom-simptom awal yang biasa..

selepas itu anda secara otomatiknye akan bongkok. badan mula terasa berat.

ye...saat itulah saya rasakan hikmat kakimu di blakang ku jurus kelima.
die punya rasa.........macammm............................................perhhhhhh!!

uihhh.memember aku cakap jurus kelapan lagi maut beb!

ade banyak lagi buli-bulian yang aku kene dulu. nasib aku mat escape. berjaya juga kadang2 loloskan diri. tapi ini menyebabkan banyak kawan2 aku hangin dengan aku. ah!apedehal...yang penting ko yang kene basuh baju busuk satu beg balik kampung tu..bukan aku!

stakat jalan itik tu perkara bese....taff-kan peha kata mereka. aku pecaya je la....

kontrak besihkan dorm senior pon best.

bilik ku bilik mu jua~~~......bila time inspection je la. kata Aniq.
oh mamat ini memang cilake. ntah hidup ntah dah mati sebab kene sumpah. aku tatau.

masa form one dulu, dorm aku tingkat atas. A6. bersetentang dengan bilik aku tu bilik Lutfi,........ah.nama die je yang aku ingat. bile nak kluar bilik kene tunduk2. kalo tak tunduk dengar la diorang panggil dengan bersiul. tak.bukan pii~wiit!!. yang bunyi cam cencorot tu. aku tak reti buat. sampai sekarang aku jeles dengan diorang.

ah.bek tu men topik.
kalo dengor je panggilan itu. segera la datang sambil senyum. jangan la cencuba buat muka masam. malam kang sure kene panggil menghadap. ko pon berlari2 anak ke arah die. die hulurkan satu botol kosong 1.5L kat ko. tanpa sebarang arahan ko akan paham.

baik bang..saya isi kan air ni..

dan sentiasa..akan ade je makhluk dari dalam bilik tu akan berkata..

oh budak. ko nak amek air eh?nah. amek untuk aku skali.
aku punye pon.
aku juga
nah
nah

urhh...lapan 1.5L botol perlu diisikan...bukan satu lagi..tapi LAPAN!

bilik aku tu tingkat 3...water cooler ground floor.....LAPAN beb!!LAPAN!!

demmm...



p/s- esok cite masa senior la plak.

13 comments:

@t00neY r00neY® said...

gua berhati mulia..
senior mmg haram...
tp wa xske senoir
wa xpernah jd senior...super senior adela..
pe barang jd senior!

suya said...

setuju ngan atun.aku tak penah baik2 ngan junior..ape brg kwn ngan adek2..tp paling aku benci adelah senior...smpi skg dendam aku kat derang..miahahahhahaha

macha_sezs said...

@atun
macam mana ko skip dari jadi senior?

@suya
alah.sama gak dgn junior ko..hahaha

HazirahMahadzir said...

kau isi air water cooler je kot..tp kalau kau dpt 3botol 1.5L dan diberi 20sen utk isi air tin F&N dri vending machine tu smpai penuh botol..mcm mne ye??

hidup eS Bi Piii~~~~


hoyeahhh~~!!!

zairi said...

LAPAN or 8. angka peberet aku.gua tunggu citer lu jadi senior...

Ahmad Azrin Aziz said...

:)

KARKADEWA said...

senior mcm setan!
tapi best weyh jadi senior...
haha...

macha_sezs said...

@thisisnotme
hahaha..ko penah kene eh??
hahaha....

aku penah dapat beli 4 sirap bungkus dan diberi seposen.

amat cilake.

@zairi
haha..sila tunggu. aku xpenat aku cite oke!

@Ahmad Azrin Aziz
errr...lu oke dude?

@karkadewa
ah.derang da macam iblis bro!
hahaha..

urh.memang hebenn~~

yarn said...

persoalan utk en. macha...

"budak2 zaman dulu ngan zaman sekarang mane lebih baek?"

"ko termasuk dlm kategori zaman dulu ke zaman sekarang?" hehe~~~






ah, cuak ngan budak2 zaman sekarang...

BudAk hijAu said...

hahahahhaha..dasat.

wa pown suka buli...xbuli xbest zaman stdy wa..kui3...

macha_sezs said...

@yarn
dulu jahatnye stail lain..sekaranag pesen lain ~~~

eh.entry yg ni oke x?

@budak hijo
pompuan kalo buli lain pesen plak...
hahaha..kan?kan?

sutera putih said...

Ana punya buli,,,
Junior ana akan ingat ana sampai mati,,,
hahahha...
baik punya buli,,,

macha_sezs said...

@sutera putih
anta buli cara apakah??

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..