Wednesday, February 4, 2009

kalau aku tau macam ni rasanya....hari2 aku nak rasa......

huii~~semalam penat aku memang A la. champion die punye penat. tak terkata beb.

tet.net.tet.nen.net *ringtone nset * tanda mesej masuk

'oik'

perh.ringkas je msj itu. seringkas itu juga aku abaikan.

nampak tak betapa penatnye aku? nak taip mesej yg menggunakan sejari pon tak larat woo.

bizi aku semalam memang lain macam. taktau la nape. tapi memang bizi.

tambah plak bos ade. perhh..lagi la bizi. ade je bende die nak bagi aku buat. ade2 je idea2 tak logik die menyerang aku. sumpah makin lama aku makin fedap dengan idea2 beliau.

tapi aku hormat. saspek waa tinggi beb. wawasan dia tinggi. beliau cemerlang. aku tak penah jumpe manamana manusia berpandangan seperti beliau. buah fikiran beliau amat tinggi.

tak percaya? nak contoh? ...ah.korang memang manja.

oke.

baru2 ni beliau dapat surat yang mengatakan beliau kene bayar balik pinjaman beliau . tak banyak. 30 pesen je. hehh. nampak sikit bukan? hehhhh....130 ribu beb...

so. satus tige ploh ribu. cane nak bayar? beliau kene reply surat tu. dan aku "ter"jeling surat die.

"saya memohon untuk membayar balik dengan kadar 50ringgit sebulan"

fuhhh...korang tau kire tak? tau bape lama nak abes bayar kalau die bayar 50ringgt sebulan?

tapi beliau ade calculation beliau sendiri. dan yang mengejutkan aku. die akan abes bayar pada 2034!!!

so soklan tekateki arini. macam mana beliau boleh bayar dengan RM50 per month dan beliau kan abes baya dalam masa 25taun lagi.




p/s- tu semalam punye cerita. cerita arini? mari ikuti perbualan ini

akak, bos mana?

oh..die MC arini....

owwhhhh...heaven~~~

8 comments:

@t00neY r00neY® said...

aku rase nk wat party buih!!!

macha_sezs said...

@atuni
fuulllaammakk...saya paham perasaan anda. jangan lupe ajak saya.

BudAk hijAu said...

teka teki 2 xmencabar lngsung.mls pk..wakakkakaaaakakaka...

boss aku xnk mc kew...adeh!

yarn said...

minggu dpn bos aku kena transfer ke miri...muahahahaha!!!! bes2!!!!

k/d: yg mane lg bes? bos pindah ke atau bos amek mc? ermmm.....

KARKADEWA said...

licik die tu..
nak suruh cucu cicit sambung bayar...

macha_sezs said...

@budak hijau

hahahaha...paksa die amek mc weh. ko buat la perangai sampai die sakit pale..sure beliau mc bukan?

@yarn
bos mc.
kalau bos tuka. sure bos baru sampai. buatnye bos baru lagi cam haram cane??? heh heh heh

@karkadewa
tak weh!!
die bayo sume.


kamon sume. fikir!fikir!

piji said...

sayep rakan sekerja penulis...
hari2 kami bergelak ketawa...
hari2 kami berjenaka...
hari2 kami idamkan wanita....
hari2 kami kami bercerita ttg clerk2 di situ..
hari2 die dtg ke tempat saye bekerja...
hari itu jugak sayep tlg die drill pada tiang...
kami loser..hehehe..
sape nk kapel dgn kami...

macha_sezs said...

@ piji
wehhh..lu....arhh...jatuh stendet aku!!

err...oke. sape nak kapel dengan kami? saya kacak. die cumell. mau??

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..