Saturday, February 28, 2009

aku rasa aku tak jadikan blog aku ni private lagi...

mebi ade pemberontakan besar2 besaran untuk menjatuhkan aku.
mebi jugak aku di banned sebab ke-macho-an aku
mebi ade orang sebarkan dakyah yang aku ni pengganas.

ini semua mebi-mebi belaka.aku tak tau.

macam bese. aku abaikan mereka2 yang tidak podaktif bagi aku.

lalala~~

oke. dah abes meroyan.

menjaga kedai boleh menjadi satu kebosanan yang melampau. aku nyaris2 gile. nasib aku hebat. aku masih waras.

menjadikan manusia sebagai bahan eksperimen memang menarik. hasil pemerhatian aku, aku dapati.......

1) belagak kaya
dah tau keje pon angkut sawit..gaji tak seberapa..anak ramai..duit pon xbape nak ada..utang kedai menimbun....tak perlu la beli Dunhill 20 tu kan??

2)pen-keji
ini manusia yang aku anggap amat keji. kat kedai tu ade puluh2 barang. ade yag aku tak ingat harga. tapi dekat dengan barang tu ade label harga. ade sorang pakcik ni memang hanjeng. setiap kali nak beli mesti die akan tanya harga barang tu..

sos megi ni bape rege nye dik?

bape eh..saya x ingat..ce abang tengok kat situ..ade harganya..

owh..2ringgit...

dengan pantas die bayar dan blah.

heran aku..tegesa2 btol? skali aku check balik..RM2.50 rupenye harga sos tu..cheh!!


3) ini satu lagi makhluk keji. beli tisu doposen. kasik 50hengget. siot ah!! orang macam ni aku kasik baik punye perli

saya tau la baru gaji kak..kalau nak pecah pon malam la sikit..xpayah nak beli barang 20sen bagi 50ringgit..amek la tisu tu kak..saya halalkan je..



k/o- ntah kenapa orang x komen. heran gak aku.

16 comments:

anilrah said...

aku komen!! hehehee. lame aku x jengah. bz r weii

yarn said...

en.macha, kalu ko pri la kan...(mesti ko jawab ko tak pri pasal jaga kedai kan...tp tak pe la, aku cakap gak ah). kalu ko pri, ko check balik entry2 lama ko...

ada beza tak ngan sekarang? hehe~~~ (apsal mlm ni aku asyik tanya soklan je eh...) hehe~~~

*ok2, aku dah komen...:D

macha_sezs said...

@anilrah
owh.ko.orang2 fyp!!
chayok2~~

@yarn
aku tau..ade banyak beze...ntah kenapa..aku pon tatau..

rasa amat sak.

yarn said...

so, ade solusen tak???

macha_sezs said...

@yarn
setakat ni x jumpe lagi...eni sajesyen?

yarn said...

erm...aku pun takde pape sajesyen...
mebi ko kena korek, kena gali lagi...

alah, risau ape...dah nama pun blog merepekmeraban, ko merepek ape pun, pedulik hape kan. tp plis eh, aku rindukan entry ko yg sangat merepek dulu...hehe~~~

darkk25 said...

aku tak rindu ko..saje menyemak antar komen..

darkk25 said...

sejak bile ko buat private blog? gile....








....ah

macha_sezs said...

@yarn
tq a lot yarn..saya akan cuba lagi!!

@darkk25
ah.ko. jeles eh~~~~
hehehe

@darkk25
haha..perlu ke "ah" tu kat bawah?
hahaha

suya said...

................ah

hihi

abang,roti ni bape posen?oh free..

~larikk~

macha_sezs said...

@suya
nasib la ko tak tinggal dekat umah aku.

huhuhuuu

Fadh said...

ha ha ha kalau mcm nie punyer niaga...boleh lingkup nie he he he

zairi said...

lu rugi 50 posen.lu dapat untung lipat kali ganda pada itu tisu.untung pahala.aku pegi kedai lu sok,jangan cuba x bagi pree kat aku.hahaha....

macha_sezs said...

@fadh
uhuhh..manusia bro..macam2 ade...

@zairi
hahaha..mintak2 la itu macam kawan~~

@t00neY r00neY® said...

setanded arr....
manusia ade mcm↓3 ragam beb..
mebi derang kne wat entry tokeyu kedai plak??

macha_sezs said...

@rooney tooney
mebi la.mebi.........
*tgh imagine*

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..