Wednesday, January 21, 2009

sila scroll, tengok gamba dan kasik komen

masa aku dajah nam dulu..tv umah aku jahanam. tak.bukan aku sepak bola kene kat tibi tuh..tapi tibi tu yang gelap sendiri. mula2 separuh je..makin lama makin tinggi gelapnye tuh. pas tu terus gelap. so, bermula saat itu..berkenalan la aku dengan menatangalah bernama radio...

power tak intro wa?

aku selalu dengar radio? hampir hari2..sebelom tibi jahanam, aku selalu tengok tibi...so bile tibi takde..selera aku beralih ke radio plak. bermula saat itu lah, kekacipan aku dengan radio bermula.

pagi2 sebelom pegi sekolah aku dengar lagu Sebuah Gitar Tua..nanyian sape ntah..Era salu pasang lagu tu pepagi..tatau nape. dalam bas skola tu aku akan nyanyi pelan2 lagu tu.

masa dapat result UPSR, aku modified chorus lagu Frank Sinatra - My Way ...and more..much more than this..i did it..faii aae~~~

bile masuk form one, aku masuk skola yang kunun2nye power..padahal air sentiasa takde..kat sini aku mula kacip dengan walkman..eh. tu masa upper form je. junior mana buleh bawak walkman...nak kene penyepak?

aku gile boiben time ni..memang hangit dipasaran..masa tu bekstritboy dengan ensink memang rival beso..lagu masing2 hit. eh.lupe.ade westlife. aku tak minat.

tu cite lower form. masuk upper..mana layan lagu jiwang2 nak mampus ni..layan plak linkin park. sumpah satu album first tu aku hapal sume lagu diorang.
pas tu aku layan album System Of A Down- Toxicity plak....layan..hati rumaja la katakan.. penuh ke-rebel-an di dada..

time tu jugak la Avril baru nak naik..layan kan juga rock cumel beliau itu..

member suap aku dengan Butterfinger...tapi aku kurang kacip la..tatau kenapa..tapi lagu yang kontroversi tu memang aku minat...Tentang-Tentang

zaman tu jugak Limb Bizkit nak naik...time ni rasanya da fom fai...album first tu aku dengar sume lagu. ulang2 kali sampai beteri 2rinnggit dapat 4 kat pasar malam tu abes berpuluh2 bijik. nak tido konpem dengar lagu tu...aku tatau nape.tapi album tu buleh jadi lullaby aku.

pastu aku macam hilang track da dengan muzik ni...takde yang menangkap. takde yang nostalgis..

ade banyak lagi lagu yang hebat..tapi aku tatau nak describe cane..
- lagu MJ- heal the world..ingat kan aku kat palestin..ntah nape..sebab cite ni da basi macam lagu tu kot.. cukupla sekadar aku tau aku tak beli kat tesco dan makan mekdi

-The Cranberries- Zombie ..masa aku tinggal kat kuantan dulu..time nak balik kampar masa raya..lagu ni tgh hit..siap kene haram lagi time tu..

- Pink- Family Potrait- masa aku fom fai . sangat betul untuk hidup aku

-Beautiful - Christina Aguilera -saatsaat aku rasa super loser masa aku skola dulu

- No Air - Jordin Spark and Chris Brown- masa hujung2 kapel. buduh.

- I'm Yours- kalau kapel lagi.

demmit.demmit.apesal cite jiwang ni?

demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit.demmit








oke.aku dah oke.

masa gambar rawak~~~~



pemandangan kedai cikleha


p/s- oke minah jawa .saya takkan buat entry macam semalam lagi~~anda sekalian..beliau tidak gedik kayy~~!! beliau sangat lawak.

8 comments:

darkk25 said...

tv kat rumh aku rosak cmtu ah masa aku balek baru2 ne.

terus bapak aku angkat lcdtv.

patut ah aku mintak mazda rzx8 tak dpat.

macha_sezs said...

@darkk25
untung ah ko. mak aku cakap
"elok sangat lah tu..nak upsr..bleh stady betol2.."
jenuh aku kasik alasan nak tengok tibi pendidikan tapi dirijek tanpa belas.

@t00neY r00neY® said...

da angkat LCD?

beburung said...

Palito FTW!!!

macha_sezs said...

@tuni
tak ah.pemili aku kurang mampu.

@beburung
apeapeah!!

Fadh said...

tue kira baru lagi laa...zaman aku sekolah dulu...bangun pagi2 mak pasang radio...lagu al mizan dan al jawaher...tapi skrg klau layan sesekali...syahdu beb!

suya said...

dah lame tak dgr limpbizkit.
ni seme lagu aku dgr ms skola.hekhek adekah kite sebaya...;p

macha_sezs said...

@fadh
haha..saya muda. tak penah langsung dengar lagu diorang.

@suya
ahaks.masa ko kat U kot..bukan kat skola~~~
hahaha..

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..