Saturday, January 3, 2009

aku dan cuti ku~~

hari cuti memang best. sebab kan terlalu best hari cuti ni..banyak entry2 aku yang aku dedikasikan untuk hari cuti...
mungkin rasa lepas berak lagi best..tapi hari cuti tetap pojaan hati kuu~~

contoh macam arini.

malam tadi aku layan movie yang dah lama bersawang dalam lappy aku ni..cita pasal coach tenis yang sengal2 ayam..seronok. Aku tengok. Sengeh. Tengok. Gelak. Tengok. Pause jap.. suruh adik aku masakkan megi..beliau nyumpah2 tapi buat jugak. Sambil makan aku tengok.

Adik aku? Aku tak kasik die tengok. Cite tu ade nude sket. Bese ah. Cite omputih.

Abes makan. Panggil lagi adik aku.

nah pinggan. basoh.

adik aku buat muka *babi-punya-abang*

Aku bolayan je. Sambung tengok mubi. Tengok. Gelak2..Tengok..Gelak2...Gelak mesti mau kuat..kasik diorang jeles sebab aku je yang buleh tengok.

Diorang? Diorang kene balut buku dalam bilik.

tak sampai 5menet tengok. rasa sakit perot. demmm..ni mesti adik aku masak tak ikhlas tadi. ntah ape die buboh.

.....

pas flush. aku tak de mudd dah nak sambung tengok mubi. mungkin mood aku di bawa oleh maggi2 yang aku flush tadi..

aku nak tido lah.
....
..
...
.
.
.
sedap gile tido tanpa perlu kesah nak bangon pukul bape esok. enset kasi silent. cucuk charger kasik die tak vibrate. aku tido. bapak best. kat luar hujan. lagi best.

ntah pukul bape ntah, aku terjaga..layan...hujan tak benti lagi..rumah pon senyap sunyi lagi..aku bajet mau pukul 5pagi ni...nak subuh pon tak masok lagi..sambong tido......

tarik slimut. tutup muka ala ala kekura. sambung tido...ohh~~

tak sampai five menet aku pejam mata. aku dengar adik2 bising..dari luar plak tu.

ape jadah budak2 ni..bising nak mampos.

pintu rumah di buka..aku malas nak bukak mata..

tapi aku yang separa sedar tu masih dapat dengar adik2 aku begosip....

sedap la ayam masak merah tadikan kak?

akak lagi suke acar die..ceri banyak....

tapi pengantin die tak lawa la kak..ade ke mekap tebal cam tu...

hish.cakap tu slow la sket. abang tido lagi tu..konfem die tak sedor dah tengahhari nih..

hehe..mak tak masak kan arini?

padan muka dia..












demmmm....2.30petang rupenye.
cilaka punya budak.tak kejut aku.



ini bukan adik2 aku. adik aku cerah lagi.

pandai tak aku senset? haha...

demm..ade typo plak..dah uplod baru sedar.

9 comments:

darkk25 said...

aku pertama komen.

macha_sezs said...

@darkk25
sebab aku buzz ko bila aku da siap.
tak yah nak riak......
hahaha

yarn said...

tdo smpai kol 2.30??? mak aieee...cik leha x marah ke?

macha_sezs said...

@yarn
ah.bising. syuuu...cakap slow2 sket.

KARKADEWA said...

rugi la weyh x makan nasik kenduri...!!!

shila said...

hua..hua.. aku suka ayat 'nah pinggan, basuh' buat sakit jiwa ja hahaha...

macha_sezs said...

@KARKADEWA
tau tak pe..diorang plak asek koecoh2 makanan sedap..demmit betol.

@shila
ah.bes bukan?

suya said...

hihi padan muke;p

adik ko lawo.aku suke

macha_sezs said...

@ padan dengan muka saya yang hensem??ah.memang padan~~

erk.lessi?
haha..ampunn~~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..