Thursday, December 18, 2008

aku jalan laju2...

ini pekan tapah....saya lalu pekan ini setiap kali saya pergi dan pulang dari kerja

aku pulang dari kerja....
aku turun dari van kilang tersebut. selepas mengucapkan "thanks ane" kepada macha yg membawa van tersebut...

ini tak buleh jadi ni
seperti biasa hati cumel ku menggetus.
dah 2 hari aku turun dari van tersebut tanpa sebarang idea di kepala tentang apa yg mahu ku merrrrrepekkan di merepekmeraban ni....

ya.
time balik kerja biasanya memang banyak idea.
tapi mungkin humidity kilang yang melampau sejak akhir2 ni menyebabkan aku failed melahirkan sebarang idea yang aku rasa layak untuk dipostkan..

cerita pasal keje? ....mau kene perli degan pawaz lagi..

cerita pasal clerk2 hot kat sana?....
ha. aku heran la. asal clerk je lawa. asal clerk je hot. mana2 department..apsal ar? ciri2 nak jadi clerk kene hot eh?.......nak ade clerk jugak lah nanti~~
eh.tak leh cite pasal pompuan....pawaz dah perli aku aritu...sucikan niat anda~

nak cite pasal pawaz??....lagi la aku takde mood.

nak cite pasal aku kene polow auditor dari jepun yang jalan laju nak mampus 2?....lagi aku tak minat....2 hari berturut2 beliau buat aku sakit kaki...


lepas turun..aku singgah di kedai cikleha sebentar..
macam biasa..aku bukak peti eskem...amek espop sebatang tanpa pandang tuan kedai. Lagak samseng ini memang memanaskan hati cik leha..

ambek je?
ala mak....nati da jadi engineer amir bayo la...

penting untuk mengingatkan beliau yang anaknya ini bakal injinier. Itu poin utama. Tanpa poin itu jangan harap la nak dapat espop free...

balik ke topic utama. Aku masih tak de idea...
aku jalan laju2....
.... meninggalkan kedai cikleha menggunakan hikmat jalan tanpa bunyik yang aku pelajari belasan taun dulu ketika curi2 kua umah pukul 4petang sematamata nak pegi main beskal kat lane kapal terbang (bapak ku dulu kerje kat TUDM) . Race dengan jet pejuang memang bes. Kekadang aku menang kekadang2 jet menang. Perkara biasa.

sambung balik.

aku jalan laju2..
...betembung dengan jiran aku yang namanya-entah-apa ...beliau membawa moto..saat bertembung itu...

beliau senyum
aku senyum balik

ah!aku masih ketiadaan idea...

aku jalan laju2 dan sampai umah....dengan pantas ku bukakan kasut serta setokin pierre cardin ku dan memberikan arahan yang mantap serta tegas bercampur mapan kepada adikku.



Mira. Blah dari laptop laptop abang. Cepat. Abang nak guna. Abang banyak idea ni

......lakonan perlu disertakan sekali.

p/s- aku rasa auditor jepon tu telah mempengaruhi kelajuan jalan aku....

14 comments:

suya said...

yeke ko leh menang ngan jet?cube amik videotunjuk balik.

suya said...

ehh jap..banyak lak aku nak komen ni,cantek arr pekan tapah.

macha_sezs said...

@suya
time tu yutiub tak wujud lagi la..kalo ade sure aku da up kat situ~~

@suya lagi..
cantik tanpa kemajuan memang cantik.
memang rasa cam dalam pilem pramlee doludolu..

MeSober said...

tkde idea tapi masih panjang entri nya. kamu ni.... =P
semoga berjaya dengan cita-cita kamu ingin menjadi engineer. mmg syok jadi engineer

macha_sezs said...

haha..saya memang pandai merepek..
yeke bess??
mana incik tau~~~~

KARKADEWA said...

klu lu jln laju2 ble mng dgn jet jgk ke..??

yaya said...

asyik nak pow cik leha je..apehal neee..hahahaha

macha_sezs said...

@karkadewa
ah.yg tu tak tepikir plak time tu..
nanti2 aku cuba..
trimakaseh atas sejesyen anda.

@yaya
ko pon da datang?
sankyuu..
parteyy ape cite ??
cik leha kaya la...kesah ape aku..
haha..kantoi life aku bosan kan?

anilrah said...

terase la ngan tajuk entry ko ni. macha jgn lupe request aku k

macha_sezs said...

@anilrah
anda jalan laju juga kah?
yup.yup. x lupe~~~

MeSober said...

best sebab sy seorang engineer.
cuma blom dpt title Ir je.

this.is.not.me said...

ahaha~
alasan injinier tu mampu menyejukkan hati cikLeha..sesejuk espop barangkali xD

darkk25 said...

mane entri pawaz nye?

*berlalu ke MCD utk makan buger raye cina*

macha_sezs said...

@mesober
owh.anda engineer rupenya..
nantikan kehadiran saya dalam pekerjaan anda~~
apekah aku merepek..

@inibukansaya
ah.
anda belom tengok lagi hati cikleha berbunga2...semekar bunga cengkih dan bunga lawas yang 50sen sepeket tu..

@darkk25
demmm..tempat aku xde mekdi..simpankan satu leh?
entry ko??xhengen aku membuatnye~

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..