Wednesday, December 17, 2008

bile tade idea..

macam bese..aku main kopi pasta...memang nikmat dan hebat. bak kata beloger hebat-terbaik dari ladang...

terimala~~

-pagi yg bersinar-cekodok yg liat-fs yg cakerr-aku yg kacak-


Sejak yosh xde ni makin slalu plak aku bace blog emo..ni yang aku tak ske nih..bukan ape..beliau xde ,mana aku nak dapat sumber idea lawak aku?bile xde idea nak tulis mula la aku rebel. Mule la kua ayat2 rebel. Ah! Apadahal! *sepaksepak meja* tu sume ayat2 rebel…aku tanak nanti pawaz kata aku blogger emo..aku takske perlian beliau..


Ah!pawaz. kelakuan beliau kadang kala memang sengaja mempedihkan ulu ati aku..lepas minum minyak cap kapak 2-3titik..aku bukak blog beliau..skali lagi..kalau beliau tak menyebut nama ku dengan lunak merdu memang x sah..asekasek nama aku..lagilagi nama aku….


Ni yang wat aku ati panas ni..mula la suam2 kuku kambing rasa badan..kali ni die wat hal lagi…xabesabes…memang saja…ah!marah benar hati cumel ku ini..


Kali ni die wat hal lagi…


Die tag aku *macam tautau je aku tengah cari idea*


Apadahal la tag ko…aku jawab dalam dua seken je la…apadahal! (contoh penggunaan ayat emo yang betol)


Pe soklan nye tadi?jap aku tengok balik.ah!ade ke bahse omputih die tanye aku. Aku anti penjajah la. Tapi xpe..kang aku tak jawab mau pawaz tu gelak kan aku seminggu….sabar je la aku…


Okeh.tengok la.due seken!!


What is the most important thing in your life?

Pawaz.xde beliau maka xde la bahan aku nak kutuk dalam blog ni… ko kan kawan baik aku….eh.jap.ko nak BENDA eh? Ah!moreless la tu..xde masa ni..next!

(tym aku nak copy ni baru aku prasan yg pawaz modified soklan die tu..see??! sengaja nak susah kan aku..nampak tak betapa jahat nye beliau?nampak?nampak?…….!!)

So untuk mempercepatkan lagi duaseken aku…aku cari orang yg tag die..ha..kan senang sket…


what is the last thing you bought with your own money ?

PTPTN kire duit sdiri kan?tiket wayang. Dah. Dah. Jangan Tanya cite ape. Tade nye aku nak bagitau korang…


where do you wish to get married ? (pawaz mengelak menjawab soklan ini..xnak bertanggung jawab ar tuh)

err..arr..maried?next.


how old do you think you will get permanently owned by your lover ?

own?owned?owwwwninggg….godlike.. tu aku tau ar… adeke tanye soklan aku tak experienced lagi..tag aku lagi pas 10 taun la..tengok aku da leh jawab ke tak time tu..

ah!da lebih 0.9seken untuk soklan ni je!!

Paster ar sket tanye tu..lembab!


are you in love ?

now??who?u??hell no!!get lost! Next.


where was the last restaurant you had dinner at ?

smalam.kat sebelah kedai sebelah airbuah..banyak gile orang kat situ..ko nak tau..dlu tak de orang langsung..pas tu..baru2 ni ..aku de~…..eh.jap.demmit u..tau2 je aku nak ngumpat kedai tu kan?cess..hampirhampir aku terpedaya..next!


name the latest book you bought ?

note statistic..boley plak die charge 10hengget..xbagi aku A , aku baka umah ko!!


what is your full name ?

penting ke nak tau ni?perlu ke?perlu ke ha??jawab!jawab! (saje blagak emo..baru diorang ni takut sket…)


do you prefer mother or father ?

prefer sape yang masukkan duit dalam akaun aku…nak tiru pawaz gak ah

*tekan nombor fon umah*

“hello .mak mana ?”

“mak la ni…..”

“Eh? Lain je suara..baru bangun tdo eh?”

“banyak la ko punye bangun tido..ko tu yang da lama tak call mak…..”

alamak..cik leha dah emo-emo..

Demit..cane nak mintak ni??

“ha.Nak brape?”

Ah~~~~aku sayang mak aku……..(to be continued)


name a person that you really wish to meet in your real life for the first time?

Aisha. From ayatayat cinta. Sebab aku tau orang macam tu da tak wujud~~lala~~~


christina or britney ?

*silence*think*imagine*blood dripping*

Ah!cakerr.next!!(sambil cover idung~~)


do you do your own laundry ?

*proud grin* semalam aku basuh sua jean yg da sebulan tak basuh~~~~yayy!


the most exciting place you want to go ?

sambungan dari pada calling tadi..

“err…35ghibu leh tak mak~~*nada manja*”

“ko nak wat pe?baya utang PTPTN ko?”

“tak ah..nak g tengok Grammy Award r mak….”

“takde.takde..50hengget je mak kasik”

ah!!…berkira tol la cik leha ni…hurmm..MBO je la jawab nye….


hugs or kisses ?

da dapat 2-2..dont care enimore.been there.done that.next.cepat..cepat..nak abes dua seken da ni..


point out five things about the person who tagged you

~gambar selingan~

kepala bengong-bengong

sekepala dgn aku

kawan dgn aku

pada die gumuk=comel

konon2 malu padahal ske publisiti


eight things i’m passionate about

pawaz.tolong jawab kan.(kan da jimat 0.333seken)


eight books i have read recently

recently eh…note statistic kire tak?note microC? Ape? Tak?

Cehh~~

Harry potter..da 7bijik..

1 lagi~~….ah…dregen bol pon ade tujuh je..nape ko nak lapan?


eight songs i’ve been listening over and over again

last skali yg dgr over and over again ni…sume lagu dalam ayatayatcinta.

Aku tau korang nak gelak kan aku…Gelak la.gelak.*annoyed*


eight things i learned this year

cane nak jadik parasit berjaya

cane nak wat bodo bile enset berbunyik

cane nak kurang kan berat perot

cane nak jadik makin malas

cane nak pujuk pawaz supaya xkecik ati dengan aku

cane nak cuci wardaharina aku ni..

cane nak blagak kaya walaupon xde duit…(nak tau?email aku..)

cane nak wat blog

cane nak perli org dengan bergaya

cane nak…ah.siot. da lebih..


eight people you tag

eh.ni da sampai last soklan kan?hahaha..cantik ah..xover dua seken lagi ni…

yoshh..kesah ape aku die bz…tapi..er…ade sesape leh bgtau kan tak??aku malu la…. *blush*

ismal.padan muka ko..haha..

pawaz.eh.jap.die yg kasik..aiseh..sape2 yg bace blog aku ah..alaa..bukan lebey lapan orang pon..


Haa…see…..??x lebey dua seken pon..aku bukan ske tipu2 orang ni..dosa woo..cik leha slalu pesan jangan tipu orang..aku ikot je cakap cik leha tu…..


Pecaya tak?kalau pecaya kenapa wat muka cam baru lepas kene sudu dengan itik ni??….ape?..lebih dua seken?



ah!korang yg bace lambat2 sape suruh….

Malas ah layan korang..manje macam pawaz…..adioss..


7 comments:

darkk25 said...

kut ye pun..edit la elok..
semak..

macha_sezs said...

@darkk25
kat mana yg salah?

suya said...

care ko jwb tag buat aku nak bace laju2 gak..
setuju.sile edit elok2..sakit selaput mate aku nak bace.hihi

macha_sezs said...

@suya
sorry..sorry...aku tak pasan..time preview okeh je..nah..dah siap edit.

ah!aku memang pakar psyko...haha

♥chubbycekelat ♥ said...

huh..
ponat lor!
semate-mate nak keja 2 second..
ahahahaha XD
adeh...

darkk25 said...

sape pawaz nie? cam baek je orang nye.

cube ko buat entri pasal budak yang bernama pawaz ne..

macha_sezs said...

@chubbycekelat
hahaha..anda juga disaiko oleh saya..

@darkk25
malas ah. beliau tabest

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..