Monday, November 24, 2008

bersiaran live dari perak~~!!!

Alhamdullillah….
Semua selamat…selamat packing..selamat angkat masuk dalam kete..selamat berambus..dan selamat maju jaya..

Perak – Melaka memang agak jauh..kalau bawak kete mau lenguh tapak kaki nak press minyak sampai lantai..kalau bawak moto plak,kene buat regangan kat pergelangan tangan sebab nak pulas minyak sampai 3kali pusing …

Tapi ape yg menarik kalau korang tak straight balik terus..korang singgah mana2 dlu..n yang paling bes..korang nak pegi tempat yg korang langsung tak penah pegi…lagi2 dekat2 kuala yg berlumpur tu…

Aku ni tak la jakun sangat dgn tempat tu..bangsar tu tempat aku main nyorok2 je..tarak hal ah…tapi ni nak pegi sri kembangan..mana la penah sampai…masa main nyorok2 dulu pun aku tak penah kene kidnap dengan bunian..apatah lagi sampai kat seri kembang semangkok tu…

“call your paksu and ask him where he want to meet us.”
Kasar,cekal, serta tidak ayu langsung suara cikDin memerintah aku..

“kay dad”
Balas ku pendek serta bernas..grammar juga tidak salah.
“jumpa sana itu pasar borong punya dekat..pasar borong Selangor..”
paksu ku seorang Pakistani..jgn gelak..memang tu slang die..

“pasar borong Selangor?ok paksu….”

Setelah setengah jam pusing2..yang aku pun tatau kat mana..cikDin benti kete..
“amir,u ask that fellow in that restaurant there where's the heck pasar borong Selangor”
jitu serta mapan arahan beliau..

Kedai tu kedai makan cina.. "cane aku nak start tanya ni..aku bukan penah amek kursus tanya menanya ni…ceh..”
getus hati kecil ku..selipar tatsing sungguh...
“err..hello ..tumpang tanya ar..macam mana mau pigi pasar borong Selangor r?”
aku cuba menjadikan ayat tanya aku itu se-cina yg mungkin bagi memudahkan pekerja tu memahami ayat aku….ye r..kedai makan cina....

Pekerja tu pun membalas…..

“pala bolo ??”
....
..
..
.



aku tahan gelak.myanmar rupe nye…….
Pasar borong la Myanmar oii~~~
pa-sar-bo-rong-
cipan goreng tidak dijual disini..landak sup??gerai blakang pakcik baju kaler pepel tu kayy..

5 comments:

vee3eye said...

haha.shit lawak

hakimi ismail

darkk25 said...

macha..ttp word verfication tu..setting kat comment settings
sng sket aku nk antar comment

aku tahu cite nie cite kelakar..
tapi aku tak leh nk gelak..
aku diam je..

macha_sezs said...

@ vee3eye
aku tau ko spen...haha..
aku rase nak bukak kelas bahasa melayu je time tu....

@ darkk25
okeh..da tutup..
aku tau ko demam..
olololoo~~ cian die...
soh lili@laila@lilo@sape2 je la bagi ko makan ubat kayy~~

darkk25 said...

aku jumper perkataan tersembunyi dalam nie..

macha_sezs said...

@darkk25
ah!
kantoi..lalala~~
haha..

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..