Thursday, July 2, 2009

Bertukar : Pembalasan Dendam si Jatuh

okeh. 3 hari yang havoc. betul2 seksa kepala aku.

tapi apa2 pun. jangan ketinggalan pergi Carrefour Melaka. Terbaik dari ladang dia punya GSC. nasihat aku kepada siapa2 yang baru nak pergi GSC situ. jangan naik eskelator. sila gunakan kemudahan lif.

Transformer :Revenge Of The Fallen

bermula dengan cubaan menghidupkan Ketua Robot Jahat. Ketua Robot Jahat balik planet, jumpe Tok Guru. Tok Guru bagi misi baru. Hidupkan Mesin Pemusnah Matahari. nak hidupkan mesin kena la cari kunci. Kunci di kawal oleh rangka2 Prime2 terdahulu yang dah mati. Mula2 matikan dulu Ketua Orang Baik.

Misi Robot Jahat gagal.
Cerita ending happy.
Megan Fox hot.

aku tak faham kenapa orang lain kecewa sangat dengan Transformer kali ini. kenapa perlu mengharap terlalu tinggi untuk filem Micheal Bay?

filem2 beliau memang semua macam ni. CGI melampaui batas. jalan cerita longgar. mesti mau ada letup2. penggunaan heroin yang...yang......ah!!

itu memang trend Maikel Bei. jangan la nak melawan. sebab dia dah buat pun cerita tu. sekarang aku syak dia tengah goyang kaki tengok akaun bank dia makin penuh.

transformer1 pun tak mendapat tempat dihati para pengkritik. jalan cerita longgar. nampak tak kebiasaan Maikel Bei?

jadi tak perlu nak mengharap sangat. tapi jangan risau.
dari segi hiburan, ia tetap terbaek dari ladang.

kukukakakakakukakaka
aku masih boleh ternganga masa mereka merubah.heh!!

apa yang buat aku suka dengan cerita ni adalah sebab ke-real-an robot2 tu. diorang nampak masuk akal. proses pertukaran yang terlalu teliti.
dan aku budak mechatronic. memang patut la aku gila benda2 macam ni kan?

cuma robot kembar tu yang mengecewakan aku. nampak ke-kartun-nan.

anda bagaimana?? saya tak tahu.

cuma ada satu benda yang buat aku tak puas hati.

kenapa masa lari2 kat desert tu boobs Megan Fox tak terkeluar dari siglet tu??!!!!!
dem.


sebelum saya tamat kan ceramah saya pada hari ini. pesan saya kepada anda. jangan tengok cerita ni kat panggung cap ayam. tak mari dia punya feel weh!





lepas tengok movie memang terbaik untuk pergi memekak. dalam sesetengah kes rare macam ni, balik je terus demam.

13 comments:

♣haNie♣ said...

haihhh....
nih makin jeles nih..
xdpt tgk lg...
huhuhu

mrblind said...

komplen banyak-banyak cuba buat satu tengok amacam? hehehe

HazirahMahadzir said...

Misi Robot Jahat gagal.
Cerita ending happy.
Megan Fox hot.





tambah satu lagi,

Josh Duhamel seksi


ahahah


part paling aku takleh terima bila Sam MATI(?) dan tetiba arwah(?) Prime yg terdahulu boleh termasuk dalam mimpi(?) Sam.. slack sikit kot itu part,bagi aku la.. T__T

nuyuljana said...

balik2 tengok cite ni,

aku migrain.

die bukak sound kuat sangat. aku naik pekak.

air cond sejuk sangat.orang ulang alik g toilet.

aku tak tahu dorang g toilet mau kencing atau hal-hal lain.

sekian.

@tune® said...

aku pon plik orang ckp xbesh...walhal bapak gempak..

ni aku nk tya..
Shanghai mmg waktu mlm die cerah ke???

die mmg hoottt

tu la, aku pon pelik...tere betul die lari gegar² camtuh...xterkuar pon...

owh..mase kt kolej....die memule lari pakai high heel...

sgt sexy!!

sutera putih said...

huaaaaa,,,,
esok br nk p tgkkkk....

Darkk said...
This comment has been removed by the author.
Darkk said...

Ada satu ke tak logik dalam cerite tu.

Samaran, kerete kecik. Tapi transform jadi besar gila. Besar bangunan.

Agak tak masuk akal di situ.

cik belacan melaka said...

untuk justify balik, aku telah tengok twice.kesimpulannya, a fun movi not necessarily be a good movie.

tasikmerah said...

MBO kat melaka mall tu tak ok ke...?

macha_sezs said...

@hanie
tak yah risau.mau sampai bulan depan pun diorang show lagi~

@atun
ntah la.nanti aku dah sampai shanghai aku bgtau ko keh!

@sutera putih
aku dulu!
hahaha

@darkk
compact y'all!!

ah.ko.kalau dah tak ske tu ade je la alasan.

@cbm
kalau sokong kena angkat tangan tak?

*angkat tangan*

@tasikmerah
takkkkkk~~~~~~~!!!

Lifesaver said...

ko lalak lagu apa?

FarhanaLicious said...

yih. sweater psa?

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..