Saturday, May 16, 2009

ok.ok.masa emo2 dah tamat.

hari ni hari guru. mari flash bek.

cikgu Kemahiran Hidup aku ajar aku 3 taun berturut2.
form1
form2
form3

dia berbangsa cina.
sangat baik.

dia ade banyak kata2 hikmat.
satu yang aku ingat..

stadii la kawaannn..anda bukan sangat pandaaiii...

dia sangat kamceng sama kitorang. Sampai kan...

"woi korang, Mr. Lee mana?" jerkah abang form5 itu.
"woi Lee! tu ade Abang nak jumpe ko"- kami.

nampak tak ke-kamceng-an itu?

beliau juga ada satu keistimewaan. Tak tua.

2000
Lee. umo ko brape ar?
Muda lagi laa..baru 19..

2001
Lee. umo ko brape ar?
haiyaa..19 laa..

2002.
Lee. umo?
19...

2003. Masa ni dah tak ajar kitorang dah. ape gile form4 nak belajar KH lagi.
Lee. ini taun umo berape?
ohh..baru 20.

sepanjang ajar kami. dia tak penah tua. ceh.

tapi taun lepas dia bersara..

kami sayang Beliau. tanda sayang? kami bagi hadiah.
tak. kami tak beli. dan kami tak balut.

kami bagi dia straight A untuk subjek beliau.
tak. bukan satu kelas.

satu batch.

Selamat Hari Guru!

11 comments:

paiseh said...

cilakak!!
apehal rok2 gua pun bulih tacing baca entry lu neh...

Anonymous said...

haha
serius tahap sabar die tinggi

hakimi

@tune® said...

kalau die bersara umo die 25 la...kikiki

nuyuljana said...

nice one!

suda lama tidak blaja KH.

aku suka part masak2 weyh!

ha ha.

:)

macha_sezs said...

@paiseh
aha! ini wa gune sepenuh kepakaran.
jangan risau. bukan lu sorang bercucuran air mata.

@spen
tau x pe baii..

@atun
hahaha. tu la. tu pun kalau umur die meningkat lagi.

@nuyuljana
takde.takde. kami suke ketuk2. kanak2 pompan g sane.

lalala~

suya said...

lee,...epi ticers deiii

|yanA Azizi| said...

hurm...kalo lecturer celebrate teachers day x?

sutera putih said...

eppy teachers day...
baik punyer teacher...

cik belacan melaka said...

satu kelas fully A's?whoaaa.apa ek tadi name cekgu tu?cikgu KH aku cam palat.aggaggaga

mrblind said...

steady la lee..

macha_sezs said...

@suya
dia bukan faham pun ape ko tulis.

"budak2 zaman sekarang....haishhh"
ujar beliau.

@yanazizi
hurmm..soklan menarik. mari bincang di parlimen.

@sutera putih
yup.yup

@cbm
bukan satu kelas kak. satu tingkatan.

@mrblind
aku rasa lutut die da gegar2 dah sekarang.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..