Saturday, February 14, 2009

mengupdatekan diri siri2

owh. memang takde siri satu. tapi entry sebelom ni aku assume sebagai entry satu la...

oke.mari sambung updatekan diri.

sedang aku tengah syok2 comolot dengan Rihanna kat dalam umah die kat Barbados, mak die ketuk pintu bilik kitorang....

"jom tengok Slumdog Millionair nak tak?"
ah.potong stim ar mak die ni...

tapi aku tamau durhaka. aku pon soh rihanna pakai baju and kitorang kua g tengok kat panggung kat situ..takkan la nak aku tunjukkan tiket wayang baru korang pecaye kan?

aku malas la nak scan masuk dalam kompiter aku...so..aku kasik korang beberapa tought of mine from this story.

Slumdog Millionair

cite ni pasal sorang budak yang tinggal di kawasan termiskin kat india kat tepi kota Mumbay tu. die bejaya masuk Who Wants To Be A Millionair and he is on running to win all the money.

bile tibe RS10 000 000, show tu stop sebab showtime show tu da abes..sambung esok la kirenye.. tapi malam tu die ditahan atas tuduhan menipu dalam pertandingan tu... mana taknya, he's just a slum. no proper education and all, but still, he manage to answer all the question. gile hebak.

so masa kene soal siasat dengan otet tu..die pon cite la cane die leh jawab sume soklan2 tu. bermula dari soklan petama..sampai la soklan yang menyebabkan die dapat seplo biliun tuh.

sangat tacing. gile tacing. sumpah tacing.
bukan tacing sebab jiwang okeyy..tacing sebab life die. sangat sak.

lakonan yang sangat mantap. takde pon babak yang tak logik.

maaf jime. takde scene sorang gaduh sratus orang sambil lari2 dalam gudang. juga takde scene campak rokok masuk dalam mulut. juga takde babak pantun memantun. scene kene karen ade. tapi masih logik. tak macam ni.

cume ade satu bende je yang buat aku rasa cite ni tak logik.
sejak bile sume orang kat India tau cakap omputih??

freida pinto lawa!!

tatau plak aku anil kapoor yang hostkan Who Wants To Be A Millioanair versi hindi..bukan amitabh bachchan ke?

lakonan Jamal masa budak kecik amat hebat. budak itu sngat pandai belakon. aku rasa die patut dapat anugerah. anugerah untuk pelakon budak kecik. mebi pas tu die leh pemes and kapel dengan dakota fanning.

oke. dah lah. aku da ngantuk. kat sini pukul 12.30 am da..kat mesia pukul bape ar?

ape sayang~~? takut tido sorang2? nak i tido next to you? jap eh sayang~~

oke u ollzz..daa~~!!

10 comments:

HazirahMahadzir said...

oh.ok.berita paham.

euwwwwwwwww~~

macha_sezs said...

@thisisnotme
berita??apekah..

yarn said...

ko yg goda rihanna atau rihanna yg goda ko?

y/t: takde istilah rihanna tergoda kat ko ehh...

macha_sezs said...

@yarn
ah.lu.jeles ah tu~~~

hahaha

hajime said...

walaupun tiada adegan sume itu...
aku mau lihat!
link2!
eh jap!
rihanna call aku...
ciao!

macha_sezs said...

@jime
ko nak tengok ape bro??

@t00neY r00neY® said...

orang india lg sedap cakap omputih uolssssssss

macha_sezs said...

@tooney rooney
ha.ni lagi sorang. cakap nak ade slang nyah...

gelliii nyah taauuww~~

ahakss.
hahahaha

darkk25 said...

rihanna gelap..itu pun ko mahu?

aku ambek Katherine Heigl

~lalala

macha_sezs said...

@darkk25
ah.ko.resis!!

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..