Thursday, November 27, 2008

sesega embun pagi menyinari motor EX5 bapakku

Mak aku ade sekedai runcit….tak le beso mana..tapi ade la barang barangan siket..jadi la…kedai ni tak menarik langsung…aku pon tanak cite..lepas aku emosi malam tadi…sakit gigi aku ilang..so aku rasa emo2-hentak2 kaki-hempas kerusi ade lah cara terbaik mengilang kan sakit gigi..bla..bla.blaa…bosan bukan?

So ape yg bes??lemme see…

Aku idup kat umah ni da masuk pat hari…ari-ari aku kene jaga kedai ni..bukan susah pon…bace paper...sume paper utama aku baca…utusan melayau ke..berita hairan ke..harian metropan ke..kosmosim ke…sume aku layan…tak susah jage kedai ni….hatta adik aku yg dajah nam tu pon leh jaga..inikan plak aku yg kacak tampan bergaya ni..ah!aku tau banyak macik2 kat kampong tu teringin bermenantukan aku….sile berator..amek nombor di kaunter depan kayy..wahahaha.

Enuf.aku da cite part yg senang masa jaga kedai… Ni aku nak cite part yg susah plak…


Story 1

ade 2orang budak..aku bajet dalam darejah tige ke pat cam tu la…parking beskal depan kedai tu..bukan parking la..lebih kepada campak..tergesa2 benar kelihatan mereka itu..dengan tercungap-cungap..diorg tanya aku
“kicap kipas udang ade tak bang?”

Ni mesti kes kebulor gile bab ni..kalau tak de kicap mak diorg tanak bagi makan nasik..tu la sebab nye diorg ni bawak beskal laju2 kot…
Tapi malang nye..aku jawab…
“tak de la dik..baru je abes”

Aku ingat kan diorg nak wat muke sedih..tapi aku salah…diorang makin pantas capai beskal diorang..dan belah laju2…

Tak sampai 1seken pas tu…ade sorang budak gemok berbasikal sampai depan kedai aku..beliau tercungap2…


“woi!balik da ke??!!jangan la bawak lelaju…tunggu la aku….woi!!tunggu ar…takmo kawannnn…”

Dari jauh..kedengaran suara ketawa bedekah2…kimak punye member.

sumpah!budak itu segemok ini!!

Cerita 2
Yg ni laghi kimak..tapi esok r plak aku cite…mana boleh korang dengar sume cite arini…

8 comments:

darkk25 said...

Aku first jadi follower ko. Ni berunsurkan kesian terhadap ko yang tak de follower.

hackemi said...

firstly, kwn ko darkk25 ni mmg jujur..
aku suka.
haha

cite ko kali ni mmg haram
siap dh masok tajok, bleh plak ending
haha
ni name nye potong stim bai..
tp takkan cite dak kecik gmok je dtg...
kakak dak kecik gemok tu tak dtg ke..
kehkehkeh

darkk25 said...

@hackemi:
ah biase.tajuk terpesong.die pun tiru aku. kalo tak caya meh datang blog aku.

http://darkk-avakadabra.blogspot.com

macha_sezs said...

@ darkk25
haha..bile masa aku tiru ko??
alasan nak pomot blog ah tu..haha..keji sehhh...

@ hackemi
bese r bro...tajuk mesti mau gempak..harharharr...

ndlaw said...

nice story . keep it up ya.

macha_sezs said...

@ ndlaw
tq..blog u pon ape kurang nya...

Siti Raudhah said...

cerita yg menarik..sye ketawa smpai x kuar suare..haha..

macha_sezs said...

@siti raudhah
err....sekarang masih boley becakap??
silekan mengomen..jgn tiru diorg yg tak reti nak kasik komen ni...tamau kawan nanti~~~
:D

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..