Sunday, August 16, 2009

asek ribiu cite omputih je. apakata ribiu crita korea plak

dari kiri atas : mamat-jambu-kuat-nanges, si hati batu bermuka ketat, awek cun
bawah : hish.mana la aku nak nampak.


aku tak pernah layan drama korea. movie korea aku penah tengok pun boleh di kira dengan tangan. jap aku list kan..

1.sex is zero
2.sex is zero 2

owh.ok. dua je.

pada aku cerita korea over, banyak babak air mata, hyperbola melampau, lawak bangang, kebodohan terserlah, jiwang amat.

itu pada aku.

tapi kenapa aku tengok cerita ni?

sebab aku rasa cerita macam Beethoven Virus ini memang memerlukan hyperbola yang semacam ini untuk menghidupkan watak2 dalam cerita ni.

cerita ini berkisar tentang seorang Maestro (orchestra conductor). mulut celaka. hati batu. muka ketat. tapi hebat. hebat bertaraf dunia. maka amat memerlukan ke-poyo-an tahap tinggi.

awek dalam cerita ni cun. tapi aku rasa macam biasa2 je. sebab watak perempuan lain semua hodoh. serius. watak perempuan lain semua hodoh.

tapi aku hairan la. skrip2 dalam cerita ni macam gila babi poyo.kolot. tapi dalam konteks cerita ni , ia menjadikan cerita ni nampak cool. aku asek terbayang kalau la cerita macam ni dibuat kat malaysia.................

dan part yang paling aku tak suka dalam cerita ni adalah part menangis. semedang nak nangis. sikit2 nangis. sikit2 nangis. yang si awek ni senang gila mata bergenang air mata. nasib la muka dia inesen...cair aku.

tapi apsal hero-muka-jambu tu pun nak join menangis jugak? siap mengalir bagai. urhhh.

lepas 18 episod aku tengok cerita ni, aku :-

1) layan lagu2 beethoven dan lagu2 orkestra
2) belajar dua patah perkataan korea ; harabuchi (granpa) , u'e (why)
3) menangis kat episod last sahaja.


ha. nampak dia pejam2 mata tu? nak nangis la kejap lagi tu.


dah.dah. aku nak layan orkestra.




f/t - ramai orang tak faham entry sebelum ni. aku malas nak explen...

merah tanda orang lain bercakap - biasa nya watak antagonis
hijau tanda aku bercakap - biasanya aku jadi hero
italic tanda aku cakap dalam hati - biasalah.hero memang kena ada konflik dalaman

10 comments:

pudding pie said...

drama jepun de gak mcm ni
keluar dulu dari Beethoven Virus
lg byk babak kelakar dari menangis
Nodame Cantabile tajuk cter tu
tgk la.. besh

cter korea mmg slalu menangis
bosan!

|yanA Azizi| said...

oke..ko menangis???.wakakakaka!!!.

♣haNie♣ said...

byk nangis?
ahk..malas la nk layan..
penat nk kutip tisu jek karang..
hahaha!

HazirahMahadzir said...

usm konvo rabu,khamis,jumaat.
school dia konvo jumaat,kot?



setan jahat kau mmg terbaik!
:))

zairi said...

pribew untuk sex is zero tu cmana plak plot nya?

tasikmerah said...

dak macha nangis?





muahahahahaha....

Lifesaver said...

tolong bg aku hardcopy sex is 0

jo said...

gua tunggu2 jugak bila sex is zero 3 nak keluar..dah 2 tahun gua tunggu ni weh...

@tune® said...

laki pon ade blues..
tu yg nanges!!!

sutera putih said...

layannnn,,,,

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..