Tuesday, October 11, 2011

Dilema penduduk flat

Salam bertemu kembali.(kah kah kah!)

Sejak duduk flat ni, aku dapati ada beberapa masalah yang acapkali(wtf acapkali?) melanda penduduk2 di flat. Masalah yang ingin aku kupaskan kali ini adalah;

Dilema Membuang Sampah.

Selalu sangat dah keluar iklan iklan bangang dari kementerian supaya kesedaran penduduk flat dapat dipertingkatkan supaya tidak membuang sampah sesuka isi perut mereka dari tingkap kediaman.

Ini adalah kerana .....ah cilake.takkan la mende cenggini ni pun aku kena pikirkan ye dak?

Tapi sebagai orang kerja kilang jepun/cina maka aku diterapkan oleh pemikiran 5why.

Kenapa?
Kenapa?
Kenapa?
Kenapa?
Kenapa?

Side-side gomen kalau ada budaya cenggini gua rasa kita dah lama maju dah dari Ostolia nun.

Maka hasil dari ke-kenapa-an tadi. Aku membuat kesimpulan bahawasanya, masalah ini terjadi kerana,


Sistem Perudaraan Lif yang Tidak Betul!

Kenapa?

Apa barang nak angkut sampah busuk2 dalam lif bersama2 awek comel dari tingkat 13 ke ground floor ye dak? Apa pikap line yang paling sedap time2 macam ni?

"Err..hai, saya dah buang sampah hari ni.. awak pulak?"

Kalau sistem perudaraan lif betul, bau pun takde. Sedap la sikit nak mengayat seround dua ye dak?

Angkat sampah macam dumbell misalnya.







Okela. Terima lah gambar sekeping dari kilang gua.
DORNTTT!!!











.

8 comments:

tasekM said...

dornt?

kahkahkah.

apa kes 4 bulan sekali hapdet ni cha...?

:p


.

macha_sezs said...

ini pun untung saya updet kak. kihkihkih.


tq la sebab bukak lagi blog sy ni..

Liliyuli said...

oh dari yokota patut la bunyi dorn't..hehe

alien said...

patut dia sediakan lif sampah, ye tak

Masy said...

dornt throw ur garbage here

Hidemichi said...

mcm mana rasa lempang Yokota?

Abi-iRFAN said...

Lu mencarut kat Yokota tu dalam bahasa inggeris yang susah2 sikit, mesti dia jawab 'Thank you' kat lu.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..