Wednesday, December 1, 2010

Auto Publish #2 - Tempat Tinggal

Tempat aku tinggal sekarang, nama dia Ken Rimba. Apa yang Ken, apa yang Rimba, jangan tanya aku.

Haha.

Maka aku tinggal la di sebuah rumah 3bilik di tingkat 13.

Lepas 2 hari kerja, aku terfikir. Kenapa tak mengamalkan gaya hidup sihat? Sekali sekala gunakan tangga apa salahnya kan?

Maka hari itu, aku mula turun tangga pada pukul 7 pagi.

Banya permandangan menarik. Makcik makcik ada yang tengah sapu depan rumah. Anak anak dara UiTM sidai bra sorok2. Budak budak berlari menuju ke lif. Pakcik pakcik gatal usha awek UiTM sidai bra sorok sorok. Tidak ketinggalan juga jam loceng yang berbunyi.

Permandangan menarik ini membuatkan aku makin bersemangat untuk terus mengamalkan gaya hidup sihat.

Turun tangga je la.

Apa gila aku nak naik tangga sampai tingkat 13??!!





p/s- masa aku tengah nak ejas date, baru aku sedar, birthday adik aku hari ni. Patut la lain macam je manja time call aku malam tadi. Ceh.
.

6 comments:

Anonymous said...

kerja la melaka cha....



-bini angkat maher zain-

bobp said...

naik lif sampai tingkat 10.. pastu 3 tingkat lagi naik tangga.. ejas le lepas seminggu kurangkan 1 tingkat lagi.. gua yakin, lama2 tingkat 13 tu petik jari je lahh kalo naik tangga...

GaDis CoMeL said...

aku nak hadiah jugak. bufday aku 2 dec!

paiseh said...

takat turun tangga...blom cukup true~

Anonymous said...

patut la bukan main awal turun.. ade sbb lain rupe nye... hmmm....

inna hayati said...

memang betullah nama tempat tu 'ken rimba'? selama ni ingatkan sign board tu salah tulis 'kem' jadi 'ken'.
haha.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..