Friday, October 8, 2010

Lupakan hal mainstream, kita ke indie!



Apekejadah tajuk pesen itu pun aku tak tau. Tapi sekarang, tengah aku dalam mood rilek2 menanti Jobfair MidValley, ada baiknya aku join Soltura bikin buku.

Tapi sekarang, entah dari mana bebor aku datang, aku boleh terlupa yang projek2 ni, kita kena keluar modal.

Ada mana2 pihak sudi menaja?

Itu satu hal.

Hal kedua, ada ke pun entry2 aku yang layak masuk buku? Semua pesen jahanam aku tengok. Ah sudahh.

Hal seterusnya pula, aku nak g Jobfair Midvalley. Aku tak pernah langsung pergi jobfair jobfair ni. Jadi kepada mereka yang berpengalaman, ada apa2 nasihat?

Ok. So kalau korang nak komen, apa kata korang buat dalam bentuk poin.

1.pendermaan. ni utama. kah kah kah.

2.entry yang layak masuk buku.

3.tips di jobfair.

ok.ok.sebenarnya no3 tu paling penting.

Mintak tolong rakan2!!











Abaikan Makcik Gemuk tu. Tapi anak diaaaa...kusssemangattt..sikit lagi aku nak pijak2. Benda2 comel ni aku memang tak boleh menahan nak pijak. kihkihkih.




.

5 comments:

tasekM said...

aku baru cakap dgn darren td, dak anim tak pi tgk2 lagi nih. dia suh aku pergi minggu nih. rasa dh macam jatuh wajib juga nk pi melawat nih.

jobfair tu bagus pergi la cha. ada gak sesetengah co yg buat temuduga terbuka kala2 tu. so segala mak nenek sijil bawak la sekali ok.

n3 blog gua pun macam haram. rasa malu je nk hantar. haih...



.

..nOj.. said...

pg jobfair jgn lupa bwk byk2 copy sijil + resume. slalunye ade tempat nk drop seme tu. dan pakai lawo2 ensem2. ade gak co yg terus wat intebiu kt situ.

gudluck

h a n i e said...

prepair sesiap c.v barang 3-4 copy. gambar jgn lupa. selalunya ada walk-in interview. pakai tu memolek sikit.





ko byk entry best cha..haha pilih jek.

GaDis CoMeL said...

1. kalo aku derma lima kupang, buleh dak? ko budak2 lagi cha, mana buleh pegang duit byk2.

2. apa cer no.2 ek? jobfair ker? aku penah p jobfair ni. tp knp depa suruh ko pakai molek2? aku tgk jobfair kat penang, semua pakai macam nak p jalan2 tepi pantai je. just drop resume je.

fndrocka said...

1.nanti duit derma kita kongsi berdua

2. Entri ni boleh masuk

3.jangan tanya yg bukan2

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..