Wednesday, August 25, 2010

Bila..

Bila orang tua tua dah mula pandang pandang member sebelah sebab semua malas nak jadi imam,

Bila sejadah yang patut dihampar di luar surau mula jadi timbunan bukit di saf ketiga,

Bila budak budak muda lagi sedap sembang pasal korek blok moto depan selekoh nak masuk surau,

Bila pumpampumpam bunyi mercun lagi kuat dari "Sollallah wasalam alaih"

Bila orang kampung mula ngelat ngelat dari jadual moreh

Bila kereta kereta besar anak anak penuh depan surau hanya untuk parking sebab rumah sendiri dah tak muat.


Tu tandanya ramadhan dah nak sampai penghujung.

.

11 comments:

rosemyn said...

setuju cha....

h a n i e said...

ingatkan dak macha jadi imam muda..




haha~

bdk dpn pc said...

nak tambah lagi satu.

bila umah umah jiran sebelah ada bau bau biskut raya...



hahaa~

mamarempit said...

huu..dh nk ujung ker......baju orang tk siap lagi neh...tolonggg

citahrudin said...

ayat 1st mmg bikin gua igt lu dh naik jadik imam

tasekM said...

aku pun ingat ko nk jadi imam muda cha.


.

GaDis CoMeL said...

macha = imam muda


sessuwai??

suya said...

gila biadab guna parking surau...tp kalau g surau tu takpela

Razman said...

bila yg xpenah dtg solat jumaat dtg masjid, tu tandanya pagi raya.

Liliyuli said...

selamt hari raya~

eyemeroll said...

Point yang last tu sama dengan tempat aku.

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..