Friday, December 12, 2008

smlam aku sengaja tak cite pasal keje aku coz aku rasa cam suxx sesangat...aku kene potong board untuk buat casing yang akan dimasukkan kad sebesar i.c korang. kene buat 125 bende alah tu. nak potong board tu je dah buat aku menyumpah sesumpah. memang hati membara. mula la hati cumel ku memberontak. ati panas. aku nak rebel.

tapi aku teringat cerita lama.

pisang tidak mungkin berbuah dua kali. durian tidak mungkin berbulu. panda yoh tidak secomel dulu.

jadi aku senyapkan je. namun arakian.. hati ku menyumpah seranah tanpa henti. marathon bagai nak putus urat sarap.

tapi tu cerita semalam. ari ni pepagian lagi incik engineer tu da panggil aku.

semalam siap berapa?
ujar beliau konon2 amek berat.

tak siap satu pon encik. sume dalam proses lagi. arini saya sambung buat dan boleh siap kan 30 la kot...
terang ku tanpa membunyikkan kata2 amarah ku semalam.

ape yang awak buat semalam?
aku mula panas. hati mula merah tanda marah. aku rasa nak bagi beliau hidu kasut saiz 7 aku ni...

semalam saya cuma potong2 board tu encik..ari ni la nak lekat la yang dah dipotong tu.
ayat ku mula keras sedikit. bukan minuman keras. intonasi ayat yang keras.

okeh. arini awak amek 2 budak baru ni. ajar diorang.

hahaha...tenkiu encik. saya mintak maaf sebab marah2 tak tentu hala semalam. saya faham apa yang encik cuba ajarkan kepada saya.

maka bermula lah pemerintahan diktator macha terhadap dua budak indon yang baru sampai mesia sabtu lepas~~hahaha.
aku rasa macam orang beso..haha..
arah sana. arah sini. kesah ape aku. korang bawah aku. aku boss. die manap. beliau haiwan. aku hensem. korang tak. kesah ape aku. apedehal!

so. berikut adalah beberapa pemerhatian aku sepanjang aku supervise diorang.
sekadar meniru pawaz. aku nak wat dalam bentuk point.

1) kalau aku cakap "A", maka "A" la sampai mati diorang akan pecaya.

2) kalau aku cakap "buat macam ni" , sampai kapan pon macam tu la diorang akan buat walaupon bende tu boleh dipermudahkan. mereka memang nak buat kerja secara susah agak nye.

3)hanya ada dua perkara je yang boleh menggerakkan diorang ke tempat lain

3.1) suara/ arahan aku

3.2) bunyi loceng unutk pegi rehat

3.3) toilet?? ah.aku kata tak boleh. hahaha!


4) takkan bersuara selagi aku tak benarkan....

5) ....tapi pandai plak menyembang bile aku tak de. siot je

6) teramat la sopaa~~nn...... tabiat ini dijangkakan tidak lama berdasarkan pemerhatian aku..lala~~tengok la 2bulan lagi..

7) yang aku sedehnye dengan diorang ni adalah ....ada orang yang carikan tempat kerja di malaysia untuk diorang start dari diorang skolah lagi...

umur diorang?? 17 and 18 taun...
rupa diorang??
sorang macam rossa..


sorang macam rianti catwright...
lawa kan???hehe...































































okeh.okeh...aku tipu.

o/a- pawaz tanak tag aku sebab aku bolayan tag die..haha
l/r- aku kini addict keje.. kalau boleh esok pon aku nak gi keje.
k/f- skati aku la nak ganti p/s tu dengan ape.....

4 comments:

darkk25 said...

erk..best ar..ade org leh di supervise..

aku tengah tgu en zaki kasi budak tahun 4 utk dibuli..

en zaki cakp..

macha_sezs said...

@ darkk
haha..anda lagi hebat..buleh buli orang beso...aku buli kanak2 je..

♥chubbycekelat ♥ said...

psSt..
durian ade bulu ker??
tifu arr tuh..
ahahaha XD

macha_sezs said...

@ chubbycekelat
haa...xpenah jumpe eh? ajaib bukan?

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..