Sunday, December 14, 2008

aku yang licik

arini aku malas lagi. memang malas merupakan penyakit keturunan aku yang diwarisi sejak zaman kesoltanan melayu melaka lagi...

tapi masalah nye aku bijak. bijak lagi licik. jadi untuk memenuhi keinginan napsu pawaz yg tak henti2 suruh aku hapdet, aku suruh adik aku wat entry kali ni.

siyes.
adik aku yang taip.

Hari ni…..bgn lmbat ckit,pukul 9.Bgn2 trus mndi,gosok gigi n makan kuih bengkang yang mak wat smalam.Sedaaaaaap sehingga menjilat jari.Pastu gi kedai dgn bedah(ikin ar…..)sebok je budak tu,nnti kalo nak ambik kropok kat kedai tu kene ambik 2 plak bg kat die 1.Budak ni ske sgt mnyebuk.Org srh wat math mls.Ade je alasan die.Ade keje cikgu srh wat la…ade keje mak kasik la…itu la…ini la…ade je si bedah ni nak ckp.

Skarang ni…ade kedai runcit kat sbelah kedai mak,so..kurang ar ckit org nak dtg kedai kiteorg.Kengkadang sket gak ati tgk.Tapi nak wat cam mne kan?Mak pon tak ckp pape…tak yah ar nak sebok2 plak…tuan punye kedai pon tak kecoh.Wat do no sudah…kat kedai td…boring giler tak tau ape nak buat.Mle2 bace paper..,pas tu dgr radio plak.Mmng tak de bende nak wat pon..Nak kms kedai….hurmmm mls ar….so..jd tunggul ar kat “meje pmbayaran brng yang hndk dbli” ingat kan klau ade org parking kat dpn kedai tu…ade la og nak dtg.Rupe2nye nak gi kedai sbelah wat sket ati je…dah ar tgh boring.

Tak lme pas tu…abg min plak dtg.Kire2 pkul 11.30 ar.Ingtkan mak srh die ambik barang yg mak nak je,rupe2nye die nak jg kdai…time tu…best giler..hanye tuan punye bdn yg tau…hahahaha.Smpai je kat rmh tgk mak tgh baring.Ingatkn nak join…tbe2 mak srh msk nasik…punah harapan nak golek2 dlu….huhuhuhu pas tu tlg mak msk rasem(sjnis mknan org india),smbl ikan masin ngan goreng papedum(sjnis kropok yg sgt rangup dan sedap).Smbil tu…srh si bedah ni kms bilik….mle ar…mcm2 bunyik n mke kuar wat sket ati je…bilik sendiri pon mls nak kms.mslh ngr btol.ngr pon tak de mslh mcm ni tau.

Dah semua siap…bru ar bleh mkn…sedap woooo pelik ar..mcm mne mak leh msk sesedap tu ek?klau tgk je mmng ar senang……ce buat, ade je yg tak kne nye….hiiiiissssh entah la…..ade jgk teringin nak blajar msk…tp…vitamin m tu byk sgt…mslh bsr nih….dah habih semua baru ar bleh relex2 ckit.Tak smpai sploh minit mak dah bgn nak gi kedai gnti abg min.BENGANG btol….klau abg tu….cpt je mak nak gnti die…ce klau kak yah…pkul 2 bru nak gnti…tak pe la…klau aku balik pon..aku relex2 dulu…tido2 dulu..bru mkn.mase mak on the way nak gnti abg min tu..abh ckp pasal keje…abh kate..mak tak kasik gi keje kat tapah tu…tak kesah ar..tapi nak keje kat kmpr pon tak bleh…aduuuuuh geram giler…payah betol la jadik pompuan ni…nak bebas ckit pon tak bleh ke?tu bru nak gi keje tu…kat kmpr plak tu…blom lg nak gi u jauh2 ckit…tgk ar..klau dpt u nnti…nak carik yg jauh2 ckit ar..bleh merantau…hehehehe.

Skarang ni…semua org tgh tido…aku sorang je yg tgh wat “bende alah”ni….dan skarang gak tgh hujan…so…mengantok giler…sejuk plak tu..sronok klau dapat tido nih…dah ar tak tau nak taip ape ni…mcm ade can je nak join diorg skali ni…hehehee nak tido ar…sblm tu..tgk gmbr ni dlu…..hehehehe


Bdk ni..nme die aishah…same name dgn aku…tapi…DIE LAGI CUTE…

Geram ar tgk muke die ni…


p/s- wahahaha..ni la entry termudah dalam idop aku.

4 comments:

darkk25 said...

haha..lawak la ko cha

macha_sezs said...

@ darkk25
err..arr....ape yang lawak?

darkk25 said...

part "..." tu yang lawak

macha_sezs said...

@ darkk25
terima kasih daun keladi la yerr...
demm yu

kesan tapak kaki

About Me

My photo
muka kacak..hati rumaja..jiwa riang..body taff..ade lesen L untuk lori..bukan perompak..tak penah merogol..pernah di cium..